Välkommen till

Liljeforsgatan 26

Liljeforsgatan 26
2:a Johanneberg

Välplanerad gavellägenhet med mysig uteplats

Trivsam lägenhet med ett fint läge och härlig uteplats i lummig miljö. Belägen på en lugn och rofylld gata i trivsamma Johanneberg. Lägenheten är mycket välplanerad och har stora ytor samt bra förvaring. Välskött förening och 50+ boende!

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Hallen är mycket rymlig, lättmöblerad och erbjuder gott om plats för ytterkläder. I anslutning till hallen finns också en klädkammare med goda förvaringsmöjligheter även här. Hallen är centralt placerad i bostaden och härifrån nås alla rum.

Till vänster nås badrummet som är ljust med kakel längs väggarna. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, handfat, tvättmaskin samt torkskåp. Ett praktiskt vädringsfönster finns vid duschen.

Vidare in i bostaden så finner vi sovrummet. Väl tilltaget med gott om plats för dubbelsäng, sängbord samt tillhörande möblemang om så önskas. På ena väggen finns även väggfasta garderober med skjutdörrar.

Vägg i vägg ligger vardagsrummet med stora fönsterpartier som ger ett behagligt ljusinsläpp i från två väderstreck. Här erbjuds plats för soffgrupp, tv-bänk, soffbord samt matsalsmöbler. Den stora uteplatsen nås ifrån vardagsrummet med en mycket trevligt utsikt över lummig grönska. Helt insynsskyddad och här kan många sommardagar spenderas!

Köket är rymligt och mycket bra förvaring i form av lådor och skåp. Här erbjuds köksutrustning så som kyl, frys, glaskeramik häll, ugn, fläkt samt diskmaskin. Matbordet har sin givna plats intill fönstret för upp till fyra personer.

I Johanneberg bor ni i hjärtat av Göteborg med närhet till välkända restauranger, biografer, nöjesliv och kultur. Kort gångavstånd till Johannebergparken precis intill och ett flertal livsmedelsbutiker. Femton minuters gångväg bort finns Avenyn med sitt utbud av shopping, restauranger och nöjesliv. Korsvägen som ligger nedanför backen erbjuder goda buss- och spårvagnskommunikationer till stadens alla hörn. I närheten finner ni även Näckrosdammen, Chalmers samt delar av Göteborgs Universitet.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta