Unik fyra med öppen planlösning & solig söderbalkong

Johanna Håkansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Benjamin Vidovic
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Ostgatan 14

4:a Kallebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
3 050 000 kr
Avgift:
5 886 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
85,5 kvm
Våning:
5/9, hiss
Byggår:
1961-1964
Adress:
Ostgatan 14,
412 75 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Säljarens egen bild
Säljarens egen bild
Nära till Delsjö Golfklubb
Nära till Delsjö Golfklubb
Vackra Delsjöområdet på promenadavstånd
Vackra Delsjöområdet på promenadavstånd

Beskrivning

Välkomna till Kallebäck och Ostgatan! Här fås en alldeles unik & varsamt renoverad fyra där man flyttat köket för att få en mer social och öppen planlösning, renoverat alla ytskick, optimerat förvaringsmöjligheterna samt installerat ny tvättmaskin och torktumlare. Bostaden ligger belägen på femte våning med en inglasad balkong i söderläge där sol fås större delen av dagen. Här bor du i en stor och stabil HSB-förening där bredband ingår i avgiften. Föreningen har flera gemensamma ytor och lokaler samt goda parkeringsmöjligheter både i garage och utomhus.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i flera originalgarderober. Golvet täcks av en mattlackad ekparkett och väggarna är målade i Jotuns Kokos.

Helkaklat badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte år 2008, golvet täcks av klinker. Inredningen består av vägghängd WC, kommod, spegelskåp, handdukstork, duschhörna samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Bosch.

Det sociala köket ligger med öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket är alldeles nyrenoverat (2022) och är ett Epoq-kök i serien Trend Sage. Köksluckorna går i en behaglig salviagrön ton och bänkskiva i Bohusgranit. Köksutrustningen består av kyl/frys, mikrovågsugn (Bosch), induktionshäll, fläkt, ugn och diskmaskin från Electrolux. Här finns gott om plats för socialt umgänge invid ett stort köksbord samt en rejäl soffgrupp om så önskas. Mycket trevligt ljusinsläpp från två fönsterpartier, härifrån nås även den inglasade balkongen med söderläge. Här ligger samma ekparkett som i hallen och väggarna är målade i en ljus antikgrå.

Lägenhetens alla sovrum nås från hallen och i det största ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Förvaring fås i två rymliga garderober. Golvet täcks av ett miljövänligt golv av linoleum i beige och väggarna är målade i Jotuns Pale Linden.

Det två andra rummen kan nyttjas efter önskemål som till exempel barnrum, kontor eller gästrum. Även här ligger samma praktiska golv och väggarna är målade. I ett av rummen fås en rymlig klädkammare.

Till bostaden hör ett källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 050 000 kr

Avgift: 5 886 kr/månad. I avgiften ingår vatten, värme samt kabel-tv och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,25598%. Andel av årsavgift är 0,25598%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Ostgatan 14, 412 75 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1961-1964

Lägenhetsnummer: 255/1503

Våningsplan: Våningsplan 5 av 9. Hiss finns.

Storlek: 4 rum och kök varav 3 sovrum. Boarea 85,5 kvm. Enligt lägenhetsförteckning.

Balkong/Uteplats: Inglasad balkong i söderläge.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Kallkällan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 449 lägenheter varav 2 hyresrätter och 7 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Kallkällan bildades år 1958 och föreningen äger sju bostadshus på fastigheter vilka är upplåtna med tomträtt. Adresserna är Gräddgatan 2-10, Ostgatan 2-22 samt Kallebäcksvägen 11 och 13. Sammanlagt finns 444 bostadsrättslägenheter samt två hyreslägenheter varav den ena disponeras som gästlägenhet för medlemmarna. Föreningen har även 7 st. lokaler. Fastigheterna har en total lägenhetsyta om ca 31 736 kvm och 744 kvm lokalyta.

Information om månadsavgift: Föreningens ekonomi är god. Styrelsen har planerat att höja månadsavgifterna med 1% 2022-2023.
Även priserna för parkeringar och garage kommer att justeras uppåt.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Moderna försäkringar.

Renoveringar: Föreningens fastigheter är i mycket bra skick efter den omfattande renoveringen och det innebär att styrelsen inte kan se några större renoveringsbehov inom de närmasta åren förutom det som finns planerat i underhållsplanen.
För tillfället undersöks möjligheten att installera solceller som i framtiden planeras att förse laddstolpar till elbilar med el.

Genomförda renoveringar:
2007-2009: Byte av stammar och samtliga badrum. Ventilationssystemet renoverat. Balkongrenovering. Tilläggsisolering av fasad och vindsutrymme. Fasadrenovering. Fönsterbyten. El-renovering.
2010: Utbyte av flera tvättmaskiner och torktumlare.
2012: Byte av belysning i trappuppgångar och på våningsplan. Kontinuerlig ansning och skötsel av planteringar och växter.
2013: Renovering av samlingslokalens kök. Förändrad sophantering.
2014: Takomläggning på Ostgatan 18-22 och Gräddgatan 6-10. Fibernät har installerats. Påbörjad renovering av norr-fasad på Kallebäcksvägen 13A (klart 2016).
2016: Renovering av lekplatsen mellan Kallebäcksvägen 11 och 13. Renovering av norrgavel på Kallebäcksgatan 11A och 13A. Byte av avloppsstammar i bottenplattan. Renovering av tvättstugorna samt installation av digitalt bokningssystem. Under 2017 avslutades renovering av de kvarstående tvättstugorna samt även byte av avloppstam i bottenplattan för block 3 och 6.
2017: Ombyggnaden av lokalerna.
2018 Nytt passersystem med nya porttelefoner där man svarar i mobilen.
2018: Projektering av hissarna inför byte
2019- 2021: Renovering av hissar. Ommålning av parkerinsplatser.

TV och bredband: Föreningen har ett kollektivt avtal med Telenor gällande tv, fiberbredband och telefoni. Det som ingår är tv bas och bredband 250.

Parkering: Föreningen förfogar över 267 parkeringsplatser samt 179 garageplatser. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är 250kr/mån, kallgarage 450kr/mån, varmgarage 550kr/mån, separat garage 650kr/mån och MC-plats 400kr/mån.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns festlokal, gästlägenhet, verkstad, cykelförråd samt tre tvättstugor.

Övrigt: Föreningen har en informativ hemsida: http://brfkallkallan.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt, stadsnära område i utkanten av Örgryte som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum.

Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av väl¬hållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. Kallebäck är dessutom ett område som fortfarande är under stor utveckling.

Promenad- och cykelvägar går genom området, likaså busslinje 50. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger.

Runt Kallebäck finns vidsträckta skogar med härliga ytor för motion och rekreation samt badsjöar. Alldeles runt hörnet ligger Delsjöns golfbana som är en mycket vacker park- och skogsbana. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Kallebäck inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning