Snart till salu

Välrenoverad lägenhet med bevarade originaldetaljer

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Centrala Hisingen

Med Lundin Centrala Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Kvillegatan 8

2:a Centrala Hisingen

Kortfakta

Pris/Bud:
2 475 000 kr
Avgift:
3 563 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
57 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1960
Adress:
Kvillegatan 8,
417 08 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Anders
Välkommen att kontakta Anders

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på anders.pettersson@lundin.se.

Välkomna till Brämaregården och Kvillegatan 8! Med bekvämt en trappa upp i huset finner ni denna välrenoverade tvåa med fina originaldetaljer som vacker originalparkett, fönsterbänkar i marmor och ett kök som andas 60-tal. Lägenheten erbjuder generöst vardagsrum och kök, helkaklat badrum samt rofyllt sovrum med utgång till en härlig balkong i sydvästläge som vetter mot gården.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här bor man med all tänkbar service på nära håll vare sig man väljer att gå till Kvilletorget, Backaplan eller Lindholmen. Goda kommunikationer med både buss och spårvagnshållplats i närområdet. På bara några minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på. På kort gångavstånd ligger Ramberget och Keillers park där man har en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i en klädkammare och en platsbyggd garderob med överskåp. Golvet kläs av stavparkett och väggarna är målade i vitt.

Trivsamt kök som andas 60-tal med bevarad originalinredning och målade luckor i grått med tidstypiska beslag. Bänkytor i grå laminat och vitt kvadratiskt kakel. En fin originaldetalj är den bevarade platsbyggda hyllan med glasbehållare för specerivaror. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn samt kyl med frys. Golvet kläs av ett ljust parkettgolv och väggarna är målade i vitt. I köket ryms en matplats för fyra personer och ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Vardagsrummet är generöst utformat och kan inredas med soffhörna och matplats. Golvet kläs av stavparkett och väggarna är målade i vitt. Ett stort fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Rymligt och rofyllt sovrum med utgång till en balkong som vetter mot innergården. Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord samt arbetshörna eller garderober. Golvet kläs av ett ljust parkettgolv och väggarna är målade i vitt.

Helkaklat badrum med ljusgrått klinkergolv och vitt kakel med gråa inslag. Inredningen är bytt 2022 och består av kombimaskin (tvätt och tork), wc, handfat, spegel med belysning samt dusch med draperi.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 475 000 kr

Avgift: 3 563 kr/månad. Inklusive värme, vatten och fiber.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 395 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Kvillegatan 8, 417 08 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1960

Lägenhetsnummer: 18/1103

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum varav 1 sovrum. Boarea 57 kvm.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Porslinsfabriken. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 33 lägenheter varav 1 hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Brf Porslinsfabriken förvärvade år 2013 fastigheten Brämaregården 12:24 med adress Kvillegatan 8-10 och Rörstrandsgatan 1A-1B. Fastigheten bebyggdes 1960 och består av ett flerbostadshus i tre våningar med tillhörande vind. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 865 m², varav 1 745 m² utgör lägenhetsyta och 120 m² utgör lokalyta.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet och amortering på föreningens lån sker enligt plan.

Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Trygg Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2020-12-15. Energiprestanda 86 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019 och 2052. Större underhåll kommer att ske de närmaste åren.
2022 planeras fasadunderhåll och dränering.
Urval av utförda renoveringar:
2022 Samtliga portar har bytts ut
2019-2020 Fönsterbyte
2020 Stambyte vatten- och värmeledningar samt optimering av värme. Samma år renoverades även en sektion av fasaden samt byte av samtliga stuprör.

TV och bredband: Fiber via Bahnhof, med hastighet på 1000/1000. Kostnaden för detta ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen förfogar över 6 garageplatser. Kostnad för att hyra en plats är 1 050kr/mån.
Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område H. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga med torkrum och mangelrum finns i källarplan vid Kvillegatan 8, bokas elektroniskt. Cykelrum finns beläget vid hörnan Kvillegatan 8/Rörstrandsgatan 1 A-B. Lägenhetsförråden är belägna i källaren.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Centrala Hisingen

Bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget, Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg. Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning