Välkommen till

Gyllenkrooksgatan 1

Gyllenkrooksgatan 1
2:a Johanneberg

Välplanerad 30-talslägenhet med bevarad originalcharm

Välkomna till en charmig funkistvåa i en gedigen tegelfastighet anno 1937! Genomgående planlösning med bra rumsplanering, generös takhöjd som skapar rymd, fint ljusflöde och härligt lummig utsikt utan insyn. Lugnt beläget där vardagsrummet vetter ut mot Carlanderska parken medan köket och sovrummet istället vetter mot den lugna innergården. Vacker välbevarad fiskbensparkett, tidstypiska innerdörrar och fönsterbänkar i Jämtlandskalksten. Stabil och välskött bostadsrättsförening med lugn innergård, skyddat cykelförråd och två fantastiska takterrasser som har utsikt över hela Göteborg! På bekvämt avstånd ligger såväl innerstadens sprudlande restaurangliv som vackra Näckrosdammen och bara några minuters promenad till Korsvägen.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en långsmal möblerbar hall med plats för avhängning. Golvet kläs av originalparkett och väggarna är vitmålade. En vacker tidstypisk glasdörr delar av mot lägenhetens inre hall. Den inre hallen kan möbleras med arbetshörna och här finns även en klädkammare. Lägenheten har genomgående högt i tak som bidrar med en känsla av rymd.

Vardagsrummet präglas av ett generöst fönsterparti och bevarad fiskbensparkett i original. Här kan man inreda med soffhörna och matplats. Vitmålade väggar och fönsterbänk i svart Jämtlandskalksten. Fönstren vetter ut mot Carlanderska parken och ger både ett lummigt och insynsskyddat läge.

Ljust och trivsamt kök med klassisk köksinredning i vitt från Ikea, bänkytor i grå laminat och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av gasspis med ugn (Voss), kolfilterfläkt, inbyggnadsmikro (Ikea), integrerad diskmaskin (Ikea) samt nyinköpt kyl & frys (Electrolux). Köket har goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Köket har vitpigmenterad ekparkett, vitmålade väggar och fönsterbänkar i svart Jämtlandskalksten. Invid fönstret, som vetter mot den insynsskyddade innergården, ryms en matplats för fyra personer.

Rofyllt sovrum med skyddat läge mot lugn och tyst innergård. Här finns plats för dubbelsäng samt en skjutdörrsgarderob som bidrar med god förvaring. Sovrummet har vitpigmenterad ekparkett, vitmålade väggar och fönsterbänk i svart Jämtlandskalksten. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har ljusgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar med ljusgrå bård. Inredningen består av wc, handfatskommod (2016), spegelskåp (2016), handdukstork, duschhörna med glasdörrar och takdusch (2016) samt en toppmatad tvättmaskin (Whirlpool, 2014) med väggskåp ovan.


Alldeles utanför huset ligger grönskande Carlanderska parken och inom kort gångavstånd ligger Näckrosdammen, trevliga restauranger, matbutiker, gym, blombutik, konditori, frisör, vårdcentral, BVC, kemtvätt samt all annan vardaglig service man kan tänkas behöva. Göteborgs Universitet, Chalmers och Korsvägen nås på några minuter med cykel. Buss avgår en knapp minut från porten och till kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen och tågstationen Liseberg är steget inte heller långt. Området byggdes i slutet på 30-talet och har kvar sin ursprungliga karaktär och charm. Här bor ni tyst och lugnt men ändå med stadens liv och rörelse runt hörnet!

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta