Charmfull gavellägenhet med balkong och extrarum

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0707-63 04 57 annie.malarborn@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Varmblodsgatan 4B

2:a Åby

Kortfakta

Pris/Bud:
2 350 000 kr
Avgift:
4 569 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
65 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1968
Adress:
Varmblodsgatan 4B,
43162 Mölndal

Lundin Värdering

Boka nu
Varmt välkommen att boka tid för visning!
Varmt välkommen att boka tid för visning!

Beskrivning

Nu erbjuds en ovanligt trivsam gaveltvåa med ljusinsläpp från tre väderstreck! Med nymålade ytskikt samt nylagda och nyslipade golv ges en fräsch känsla i hela bostaden. Stort vardagsrum med utgång till solig balkong. Kök med matplats och härifrån nås ett extrarum perfekt som exempelvis hemmakontor eller som ett extra sovrum. Generöst sovrum med god förvaring. Helkaklat stambytt badrum. Välkommen på visning!

Bostadens disposition:
Vi välkomnas i entrén där förvaringen löses enkelt genom två garderober. Intill finns även plats för avhängning av jackor samt skohylla.

Lägenhetens rum har nyligen målats om och fått nya ekmönstrade laminatgolv. Originalparketten i vardagsrummet har slipats och vaxats.

Intill entrén ligger det helkaklade badrummet som renoverades i samband med föreningens stambyte 2010. Vitt kakel på väggarna samt mörkblått golvklinker. Duschhörna samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Vägghängd toalett, handfat med kommod och spegelskåp.

Köket är ljust och trivsamt med en generös matplats där man har utsikt över den fina gårdsmiljön. Vita skåpsluckor och rostfri diskbänk. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, kyl/frys, spis samt fläkt.

Från köket nås ett mindre rum som kan användas exempelvis som arbetsrum, extra sovrum eller förråd.

Vardagsrummet har fönster i två väderstreck vilket ger ett fantastiskt ljusinsläpp och rymdkänsla. Rummet är generöst i storlek, lätt att möblera och här finns utrymme för både soffgrupp samt matplats. Nyslipat originalparkettgolv. Från vardagsrummet nås den mysiga balkongen där man utblickar över den fina innergården.

Sovrummet har gott om plats för både dubbelsäng och sängbord samt bokhyllor/byråer. Perfekt med garderobslängan som löser klädförvaringen.

Helt enkelt en mycket trevlig bostad i gott skick med möjlighet till snabbt tillträde!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 350 000 kr

Avgift: 4 569 kr/månad. Månadsavgiften är på 3 927 kronor + obligatoriska tillägg om 642 kronor, totalt 4 569 kronor. I månadsavgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,4051%. Andel av årsavgift är 0,40507%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 500 kr/månad. Antal personer i hushållet: 1.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 300 kr/månadFörsäkring: 200 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Varmblodsgatan 4B, 43162 Mölndal. Mölndal kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1968

Lägenhetsnummer: 193/1303

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 65 kvm.

Balkong/Uteplats: Balkong.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Mölndalshus nr 3. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 239 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheterna Jordbländaren 1 och Gångarten 1 i Mölndals kommun med därpå uppförda 12 stycken byggnader med 239 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Dessutom har föreningen 71 förråd och 272 avgiftsbelagda parkeringsplatser, varav 131 med eluttag. Byggnaderna är uppförda 1968. Fastigheternas adresser är Varmblodsgatan 1-5 och 2-4, Kallblodsgatan 2-6, Skrittgatan 1-5 samt Södra Nedanvägsgatan 20-22.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. I april 2020 gjordes en årsavgiftshöjning på 3%. I januari 2021 höjdes avgiften med 1 %. I januari 2022 höjdes avgiften med 2%. I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar, (Enligt uppgift från föreningen 2022-09-01).

Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Energideklaration: Utförd 2019-03-20. Energiprestanda 134 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
Gjorda renoveringar:
2006 utfördes dränering runt alla fastigheter.
2007 nya entrédörrar.
2008 energideklaration och PCB-inventering.
2009-2011 har stambyte och badrumsrenovering utförts i alla fastigheter.
2011 byte av låssystem samt installation av porttelefoner.
2012 utfördes en radonmätning med gott resultat.
2014 installerades nya säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter och fönstren på söderfasaderna har infodrats. Samma år utfördes även förbättringar av värme och ventilation.
2016 renoverades miljöhusen och inreddes med kärl för sortering av allt avfall
2017 förhandlades det fram ett nytt avtal med ComHem för bredband, tv och IP telefoni
2018 OVK: Rensning och injustering av ventilationssystem
2019 laddstolpar, nya bord och bänkar, trädfällning, uppdatering av radiatorer och skyltar
2020 takrenovering med nya takpannor, byte av råspont, plåtdetaljer och takavvattning. Även solceller installerades.

TV och bredband: Kabel-tv och bredband via ComHem.

Parkering: Föreningen förfogar över 272 avgiftsbelagda parkeringsplatser, varav 131 med eluttag samt 6 laddstolpar för elbil. Hyran för en p-plats är för närvarande 175 kronor per månad och för en eluttagsplats 200 kronor per månad. Det finns även 26 MC/Mopedplatser att hyra för 50 kronor per månad. Det är separata köer till alla parkeringsalternativ.

Övrigt: Föreningen vill i samband med överlåtelse träffa den nya lägenhetsinnehavaren innan godkännandet görs. Träffen sker i föreningens lokaler på deras "Öppet hus" kvällar, torsdagar jämna veckor.

Det genomförs en avflyttningskontroll av alla lägenheter i samband med försäljningen/överlåtelsen. Föreningen anlitar Riksbyggen för denna kontroll och detta bekostas av föreningen. Härigenom kommer föreningen successivt få en god kontroll av lägenheternas status vilket ger den nya Brf-medlemmen större trygghet. Protokollet finns hos säljaren/mäklaren i det fall att besiktningen ägt rum.

Vid besiktningen kontrolleras status på:
- Våtrum: anslutningar av vatten och avlopp, samt fuktmätning
- Ventilation: spisfläkt/kåpa och övriga frånluftssug
- Värme: termostaters funktion, radiatorers status
- Vatten: blandare i dusch, badkar, tvättställ och kök
- Avlopp: disklåda och brunnar
- Elanläggning: Vägg- och takkontakter
- Balkong
- Eventuella ombyggnader utförda av lgh-innehavaren

Avflyttningskontrollen skall om möjligt utföras när lägenheten är tom. Uppkomna fel och brister skall vara åtgärdade inom 30 dagar från besiktningsdatum.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Åby

Friluftsliv, shopping och storstadspuls
Välkommen till populära Åby! Ett lugnt område sydväst om Mölndals centrum, med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6, E20 och Söderleden. Stadsdelen består av en blandad bebyggelse med såväl flerbostadshus som radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd nås Mölndals centrum, med sin nybyggda shoppinggalleria och ett brett utbud av restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en idrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall och bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet som är Sveriges näst största travbana.

Kommunikationerna i området är goda med flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg, för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För den som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön, som båda bjuder på härliga promenadvägar och badplatser.

Här i Åby finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning