Snart till salu

Unik påkostad vindstvåa med stor takterrass i soligt söderläge

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Nordenskiöldsgatan 24

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Avgift:
2 678 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
51 kvm
Biarea:
9 kvm
Våning:
6/6, hiss
Byggår:
1907
Adress:
Nordenskiöldsgatan 24,
413 09 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Nicklas
Välkommen att kontakta Nicklas

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på nicklas.arnesson@lundin.se.

Högst upp i ett vackert sekelskifteshus finner ni denna unika vindstvåa som nyproducerades 2021 med en total golvyta om 60 kvm. Allt är noga genomtänkt från planlösning och ljusflöde till de påkostade materialvalen; allt för att skapa en unik bostad med urban atmosfär. Sociala ytor i öppen planlösning, Kvänumkök med vitvaror från Gaggenau, ett badrum utöver det vanliga samt en stor takterrass med många soltimmar och utsikt över Linnéstadens takåsar. Som ett extra plus har även bostaden ett Veluxsystem med AC vilket skapar ett behagligt inomhusklimat. Perfekt läge mitt i Linnéstaden!

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med fantastiskt ljusinsläpp och goda förvaringsmöjligheter i en generös skjutdörrsgarderob med dörrar från Kvänum i rökt ek. Golvet kläs av Bricmate Norrvange Grey som är en grå granitkeramik med matt yta och väggarna är målade i en bruten vit nyans NCS 0500. Hela bostaden har strömbrytare och eluttag i svart som blir fina konstaterande detaljer.

Via stora öppningsbara fönsterpartier från hallen nås bostadens stora takterrass som har fin utsikt över hustaken och erbjuder många soltimmar. Terrassen har golv i sibirisk lärk, pinnräcke i svart smide och plåtdetaljerna i klassiskt Göteborgsröd ton. Här finns gott om utrymme för loungemöbler och ett utekök vilket skapar den perfekta oasen att samlas på.

Social planlösning med kök och vardagsrum i öppet samband som kan inredas med soffa och matsalsbord. Golven kläs av fiskbensparkett Bjelin Visby och väggarna är målade i en bruten vit nyans NCS 0500 tillsammans med en putsad brandmur som är målad i en grå nyans. I taket sitter infällda downlights. Ljusinsläpp från både takfönster och vanliga fönster ger ett fint ljusflöde åt rummet.

Påkostat Kvänumkök i rökt ek med bänkskiva och stänkskydd i sten samt vitvaror ifrån Gaggenau. Infälld vask och blandare i mattsvart. Den maskinella utrustningen utgörs av en extra bred induktionshäll med integrerad fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro samt integrerad kyl och frys. De rena linjerna i kombination med materialvalen ger köket ett urbant uttryck.

Passagen till sovrum och badrum erbjuder goda förvaringsmöjligheter i flertalet högskåp från Kvänum i ask som är målade i en grå nyans.

Sovrummet är avskilt beläget och präglas av snedtak med takkupa. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord och det finns även en platsbyggd arbetshörna. Golvet kläs av fiskbensparkett Bjelin Visby och väggarna är målade i en bruten vit nyans NCS 0500 tillsammans med en fondvägg i en grå nyans. För klädförvaringen står två dubbelgarderober.

Till sist finner ni ett badrum utöver det vanliga. Golvet kläs av Terrazzoklinkern Frammenta grigio och väggarna har stora kakelplattor i grått tillsammans med en fondvägg i Ice Minnesota Moka som ser ut som trä. Inredningen består av vägghängd wc från Duravit starck 3, handfatskommod från Duravit i valnöt med blandare i mattsvart, spegel med Flos glob, handdukstork från Nordhem Tjolöholm i mattsvart, fast glasvägg från golv till tak med svart aluminium profil, takdusch från Tapwell i mattsvart samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Siemens. I taket sitter infällda downlights.

Information Ekonomi

Avgift: 2 678 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 4,46004%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 370 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månadFörsäkring: 120 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Nordenskiöldsgatan 24, 413 09 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1907

Lägenhetsnummer: 15/1602

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 51 kvm. Biarea 9 kvm. Areauppgifter enligt uppmätning.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Nordenskiöldsgatan 24. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 16 lägenheter varav 1 hyresrätt och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Nordenskiöldsgatan 24 äger fastigheten Olivedal 8:4 med adress Nordenskiöldsgatan 24. Föreningen förvärvade fastigheten år 2011.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Nabo. Föreningen har en stabil ekonomi med långsiktigt tänk. Man har valt att investera i underhåll av fastigheten och återinvestera pengar för att säkerställa en trygg situation under många år framöver. Intäkter från råvinden och nya lägenheter innebar ett extra tillskott till kassan. Nya andelstal beräknades under 2021 på grund av etablering av tre nya lägenheter. Föreningen planerar att lösa in ett av föreningens lån på ca 1,8 miljoner som löper ut nu i september. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2022-09-07).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med uppdelning 10/90.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är försäkrad via Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft & FTX.

Energideklaration: Utförd 2022-07-05. Energiprestanda 82 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013. Föreningen har som mål att inget större underhåll ska behöva genomföras på över 20 år.
I dagsläget pågår tätning av fönster. I övrigt under 2022 planerar man att installera ny låsfunktion på port samt automatisk dörröppnare till trapphuset.
Urval av utförda renoveringar.
1984 genomfördes en ROT-renovering av fastigheten då man bytte stammar, tak, fönster, installerade hiss samt renoverade fasaden.
2014 renovering av port (återställande till ursprungligt skick), nytillverkning av portar och dörrar till trapphus och tvättstuga, tagit fram gamla taket och lagat stuckatur. Ommålning av samtliga ytskikt, nytt golv samt grundförstärkning av golv i porten. Flytt samt etablering av ny tvättstuga i tidigare affärslokal. Etablering av ny uthyrningsyta med skyltfönster mot Nordenskiöldsgatan och egen ingång. Reparation och underhåll av hiss. OVK samt brandinspektion. Installation av trädgårdshörna på gården.
2015 översyn samt reparation av tak.
2020 fasadrenovering, takrenovering samt byggnation av tre nya lägenheter.
2021 byte av hiss, installation av fiberbredband, dränering av fastigheten mot gårdssidan samt renovering och tätning av grund.
2022 renovering av källarutrymme samt inventering av vatten- och avloppssystem.

TV och bredband: Tv via Tele2. Fiberbredband via Bahnhof. Grundutbud av tv samt bredband 1000/1000 ingår i avgiften.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp.
Gemensam innergård som delas med fastigheterna intill. Här finns lekplats, uteplatser med grillmöjlighet, cykelparkering och miljöhus.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning