Välkommen till

Nordenskiöldsgatan 24

Nordenskiöldsgatan 24
2:a Linnéstaden

Unik påkostad vindstvåa med stor takterrass i soligt söderläge

Högst upp i ett vackert sekelskifteshus finner ni denna unika vindstvåa som nyproducerades 2021 med en total golvyta om 60 kvm. Allt är noga genomtänkt från planlösning och ljusflöde till de påkostade materialvalen; allt för att skapa en unik bostad med urban atmosfär. Sociala ytor i öppen planlösning, Kvänumkök med vitvaror från Gaggenau, ett badrum utöver det vanliga samt en stor takterrass med många soltimmar och utsikt över Linnéstadens takåsar. Som ett extra plus har även bostaden ett Veluxsystem med AC vilket skapar ett behagligt inomhusklimat. Perfekt läge mitt i Linnéstaden!

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med fantastiskt ljusinsläpp och goda förvaringsmöjligheter i en generös skjutdörrsgarderob med dörrar från Kvänum i rökt ek. Golvet kläs av Bricmate Norrvange Grey som är en grå granitkeramik med matt yta och väggarna är målade i en bruten vit nyans NCS 0500. Hela bostaden har strömbrytare och eluttag i svart som blir fina konstaterande detaljer.

Via stora öppningsbara fönsterpartier från hallen nås bostadens stora takterrass som har fin utsikt över hustaken och erbjuder många soltimmar. Terrassen har golv i sibirisk lärk, pinnräcke i svart smide och plåtdetaljerna i klassiskt Göteborgsröd ton. Här finns gott om utrymme för loungemöbler och ett utekök vilket skapar den perfekta oasen att samlas på.

Social planlösning med kök och vardagsrum i öppet samband som kan inredas med soffa och matsalsbord. Golven kläs av fiskbensparkett Bjelin Visby och väggarna är målade i en bruten vit nyans NCS 0500 tillsammans med en putsad brandmur som är målad i en grå nyans. I taket sitter infällda downlights. Ljusinsläpp från både takfönster och vanliga fönster ger ett fint ljusflöde åt rummet.

Påkostat Kvänumkök i rökt ek med bänkskiva och stänkskydd i sten samt vitvaror ifrån Gaggenau. Infälld vask och blandare i mattsvart. Den maskinella utrustningen utgörs av en extra bred induktionshäll med integrerad fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro samt integrerad kyl och frys. De rena linjerna i kombination med materialvalen ger köket ett urbant uttryck.

Passagen till sovrum och badrum erbjuder goda förvaringsmöjligheter i flertalet högskåp från Kvänum i ask som är målade i en grå nyans.

Sovrummet är avskilt beläget och präglas av snedtak med takkupa. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord och det finns även en platsbyggd arbetshörna. Golvet kläs av fiskbensparkett Bjelin Visby och väggarna är målade i en bruten vit nyans NCS 0500 tillsammans med en fondvägg i en grå nyans. För klädförvaringen står två dubbelgarderober.

Till sist finner ni ett badrum utöver det vanliga. Golvet kläs av Terrazzoklinkern Frammenta grigio och väggarna har stora kakelplattor i grått tillsammans med en fondvägg i Ice Minnesota Moka som ser ut som trä. Inredningen består av vägghängd wc från Duravit starck 3, handfatskommod från Duravit i valnöt med blandare i mattsvart, spegel med Flos glob, handdukstork från Nordhem Tjolöholm i mattsvart, fast glasvägg från golv till tak med svart aluminium profil, takdusch från Tapwell i mattsvart samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Siemens. I taket sitter infällda downlights.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta