Snart till salu

Kvadratsmart tvåa med balkong i härligt läge

Benjamin Vidovic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Lydinghielmsgatan 1E

2:a Munkebäck

Kortfakta

Avgift:
3 182 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
51 kvm
Byggår:
1948
Adress:
Lydinghielmsgatan 1E,
41673 GÖTEBORG
Välkommen att kontakta Benjamin
Välkommen att kontakta Benjamin

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på benjamin.vidovic@lundin.se.

Välkomna till populära Lydinghielmsgatan i Munkebäck. Nu erbjuds denna kvadratsmarta tvårummare med solig balkong. Här bor ni i med närhet till det mesta, allt från Delsjöns grönskande skogar, motionsslingor och badsjöar till stadens puls. Bostaden är väl omhändertagen med bevarade golv och klassiska materialval. I föreningen finns en övernattningslägenhet att hyra för vänner och familj som kommer på besök. Gott om förvaring i både vinds- och källarförråd.

Information Ekonomi

Avgift: 3 182 kr/månad.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,736%. Andel av årsavgift är 2,81212%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Lydinghielmsgatan 1E, 41673 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1948

Lägenhetsnummer: 25/1002

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 51 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Fräsaren 1. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 36 lägenheter varav 1 hyresrätt och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Fräsaren 1 är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2011. Fastigheten Göteborg Kålltorp 96:1 bebyggdes 1947 med ett flerbostadshus i tre våningsplan med källare och vind. Föreningen köpte huset 2011 (tomträtt). Fastigheten är upplåten med tomträtt som omförhandlas var tionde år, nuvarande avtal löper från 2017. Föreningens adresser är Lydinghielmsgatan 1 A-F.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar men det kan eventuellt bli aktuellt med en mindre indexhöjning.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2019-12-02. Energiprestanda 122 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019 och 2048.
Föreningen planerar att under 2022 renovera samt utöka samtliga balkonger och samtidigt bygga till balkonger på de lägenheter som i dagsläget saknar en. Det finns även planer på att byta entrédörrarna in till trapphusen och att framöver byta termostater på radiatorer samt utföra relining av stammar. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Urval av utförda renoveringar:
2004 spolades stammarna i uppgång E.
2012/2013 byttes samtliga tvättmaskiner.
2013 besiktigades taket vilket visade att allt var i sin ordning.
2013 byttes 4 av 6 ventiler.
2014 filmades och besiktigades rör samt stammar och ett antal problem åtgärdades.
2015 utfördes fönsterbyte, säkerhetsdörrar sattes upp till varje lägenhet och balkongdörrar byttes.
2016 målades trapphuset och armaturer i trapphuset samt källare byttes ut. Även nya källardörrar har monterats
och en brand- och säkerhetskontroll utfördes.
2017 utfördes stamrenovering på källarplan i uppgång B & C och fasaden tvättades.
2018 utfördes dränering, tilläggsisolering samt 8 nya parkeringsplatser. Nya källarfönster samt garageportar installerades. Utemiljön runt huset uppdaterades efter dräneringen med
plattläggning, stensättning, asfaltering, grönytor och ny belysning.
2019 utfördes OVK samt energideklaration och underhållsplan togs fram. Samma år utfördes även mindre takunderhåll samt ombildning/försäljning av tidigare hyresrätt i uppgång 1E.
2020 påbörjades putsning och målning av nedre fasaden.
2021 avslutat putsning av nedre fasaden. Uppdaterat bokningssystem i tvättstuga. Besiktning av balkonger. Nedre delen av fasaden är målad.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV och internet via Tele2 (f.d ComHem).

Parkering: Föreningen förfogar över 28 parkeringsplatser till medlemmar. Plats kan hyras till en kostnad om 350 kr/mån. Föreningen förfogar även över 4 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om 500-1 200 kr/mån beroende på storlek. I dagsläget är det kö till platserna.
I närområdet råder fri parkering.
Föreningen förfogar över 28 parkeringsplatser till medlemmar. Plats kan hyras till en kostnad om 350 kr/mån. Föreningen förfogar även över 4 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om 500-1 200 kr/mån beroende på storlek. I dagsläget är det kö till platserna.
I närområdet råder fri parkering.

Gemensamma utrymmen: Till alla lägenheter hör både vind- och källarförråd. I föreningen finns cykelförråd, övernattningsrum med fyra till sex sängplatser samt gemensam tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och mangel.
Gemensam uteplats med flera sittgrupper och en murad grill.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Munkebäck


Munkebäck är beläget i Göteborgs östra centrum, omgivet av vackra naturmiljöer. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består både av höghus, landshövdingehus och av villaområden.

Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett gott utbud, här finns mataffärer, butiker och restauranger. Torpavallens handelsplats ligger vid Munkebäcksmotet, ett köpcentrum med ett stort utbud av shopping, träning och service.

I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. Munkebäck har flera aktiva föreningar inom exempelvis fotboll och innebandy. Det finns gott om förskolor och grundskolor att välja på, både kommunala och fristående.

Vacker natur finns på nära avstånd. Delsjöns naturreservat är ett vidsträckt grönområde med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. För Munkebäcksborna ligger Härlanda Tjärn närmast till hands. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Cykelvägar och goda kommunikationer i området gör att Göteborgs city lätt nås med cykel, buss eller spårvagn.

Munkebäck inbjuder till ett behagligt och centralt boende nära naturen.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning