Genomgångsfyra längst upp i huset med balkong i härligt läge

Benjamin Vidovic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se
Jennieann Bergström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Gräddgatan 6

4:a Gräddgatan

Kortfakta

Pris/Bud:
2 970 000 kr
Avgift:
5 809 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
83,5 kvm
Våning:
9/9, hiss
Byggår:
1963
Adress:
Gräddgatan 6,
412 76 GÖTEBORG
Välkommen att kontakta Benjamin
Välkommen att kontakta Benjamin

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till denna mycket ljusa och härliga fyrarummare som är belägen på våning 9 av 9. Här erbjuds tre gedigna sovrum, ett stort och luftigt vardagsrum med plats för stor soffhörna samt matbord. Nyrenoverat kök, stamrenoverat badrum sedan 2009 och en stor balkong i söderläge är några av de fördelarna med detta hem.

Kallebäck är ett växande område i förvandling. Här kommer att byggas runt 2000 nya lägenheter och 20 000 kvm lokalyta de närmaste åren. I Kallebäck bor du i ett lugnt område men ändå centralt. Att cykla till Avenyn, Nordstan och Ullevi tar ca 15 min och väljer du att åka kollektivt går buss 50 med täta turer till Brunnsparken. För den naturintresserade finns Delsjö naturreservat på gångavstånd, där finns både fina motionsspår och badplats samt golfbanor. I närheten finns frisörsalong, COOP och vill man till de större mataffärerna ligger bland annat ICA Maxi och Willys på andra sidan vägen. Skolor och förskolor finns i närheten och det är lätt att ta sig ut på de stora lederna med bil. Välkommen till Kallebäck!

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Vi välkomnas in i hallen, här finns rymligt med plats för avhängning i de platsbyggda garderoberna med spegeldörrar. Golvet kläs av genomgående nylagd ljus ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Direkt till höger om entrén når ni ett av de mindre sovrummen av de tre sovrummen. Här kan med enkelhet inredas med säng och tillhörande sängbord samt skrivbord, alternativt kan det inredas som kontor. Härligt ljusinsläpp från fönstret. I rummet finns en rymlig walk in closet.

Bostadens större sovrum erbjuder utrymme för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Direkt ljusinsläpp från två stora fönster som vätter mot norr. Väggarna är målade i en behaglig ljusgrå ton.

Vidare tar vi oss till det nyrenoverade köket från 2022. Vi möts av en yta med plats för matbord för flera personer. Köket har vita skåpsluckor med mycket förvaring, bänkskiva i laminat, ovanför bänkskivan kläs vitt fräscht kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn, spisfläkt, diskmaskin, kyl och frys. Alla delar av den maskinella utrustningen och köket är nytt.

Vardagsrummet är stort och får härligt ljusinsläpp från flera fönsterpartier som vätter mot söder. Öppna och sociala ytor som med enkelhet kan inredas med soffhörna och tillhörande soffbord, samt får det plats med ett matbord för middagssällskapet. Från vardagsrummet når ni bostadens balkong som vätter mot söder. Här finns rymligt med plats för soffhörna.

Från vardagsrummet når ni det andra mindre sovrummet. Här finns plats för ett barnrum alternativt för ett hemmakontor. Väggarna är målade i vitt och direkt ljusinsläpp från fönstret som vätter mot söder.

Badrummet renoverades av föreningen i samband med stambytet och är helkaklat med ljust kakel och klinker. Här finns badkar, handfat med underliggande kommod, spegelskåp, handdukstork och vägghängd WC.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 970 000 kr

Avgift: 5 809 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv samt 250 Mbit/s fiberinternet.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,25268%. Andel av årsavgift är 0,25268%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 663 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 518 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Gräddgatan 6, 412 76 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1963

Lägenhetsnummer: 431/1903

Våningsplan: Våningsplan 9 av 9. Hiss finns.

Storlek: 4 rum och kök. Boarea 83,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Kallkällan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 449 lägenheter varav 2 hyresrätter och 7 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Kallkällan bildades år 1958 och föreningen äger sju bostadshus på fastigheter vilka är upplåtna med tomträtt. Adresserna är Gräddgatan 2-10, Ostgatan 2-22 samt Kallebäcksvägen 11 och 13. Sammanlagt finns 444 bostadsrättslägenheter samt två hyreslägenheter varav den ena disponeras som gästlägenhet för medlemmarna. Föreningen har även 7 st. lokaler. Fastigheterna har en total lägenhetsyta om ca 31 736 kvm och 744 kvm lokalyta.

Information om månadsavgift: Föreningens ekonomi är god. Styrelsen har planerat att höja månadsavgifterna med 1% 2022-2023.
Även priserna för parkeringar och garage kommer att justeras uppåt.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Moderna försäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-02-19. Energiprestanda 122 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningens fastigheter är i mycket bra skick efter den omfattande renoveringen och det innebär att styrelsen inte kan se några större renoveringsbehov inom de närmasta åren förutom det som finns planerat i underhållsplanen.
För tillfället undersöks möjligheten att installera solceller som i framtiden planeras att förse laddstolpar till elbilar med el.

Genomförda renoveringar:
2007-2009: Byte av stammar och samtliga badrum. Ventilationssystemet renoverat. Balkongrenovering. Tilläggsisolering av fasad och vindsutrymme. Fasadrenovering. Fönsterbyten. El-renovering.
2010: Utbyte av flera tvättmaskiner och torktumlare.
2012: Byte av belysning i trappuppgångar och på våningsplan. Kontinuerlig ansning och skötsel av planteringar och växter.
2013: Renovering av samlingslokalens kök. Förändrad sophantering.
2014: Takomläggning på Ostgatan 18-22 och Gräddgatan 6-10. Fibernät har installerats. Påbörjad renovering av norr-fasad på Kallebäcksvägen 13A (klart 2016).
2016: Renovering av lekplatsen mellan Kallebäcksvägen 11 och 13. Renovering av norrgavel på Kallebäcksgatan 11A och 13A. Byte av avloppsstammar i bottenplattan. Renovering av tvättstugorna samt installation av digitalt bokningssystem. Under 2017 avslutades renovering av de kvarstående tvättstugorna samt även byte av avloppstam i bottenplattan för block 3 och 6.
2017: Ombyggnaden av lokalerna.
2018 Nytt passersystem med nya porttelefoner där man svarar i mobilen.
2018: Projektering av hissarna inför byte
2019- 2021: Renovering av hissar. Ommålning av parkerinsplatser.

TV och bredband: Föreningen har ett kollektivt avtal med Telenor gällande tv, fiberbredband och telefoni. Det som ingår är tv bas och bredband 250.

Parkering: Föreningen förfogar över 267 parkeringsplatser samt 179 garageplatser. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är 250kr/mån, kallgarage 450kr/mån, varmgarage 550kr/mån, separat garage 650kr/mån och MC-plats 400kr/mån.
Föreningen förfogar över 267 parkeringsplatser samt 179 garageplatser. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är 250kr/mån, kallgarage 450kr/mån, varmgarage 550kr/mån, separat garage 650kr/mån och MC-plats 400kr/mån. I dagsläget finns det lediga platser (2021-09-22).

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns festlokal, gästlägenhet, verkstad, cykelförråd samt tre tvättstugor.

Övrigt: Föreningen har en informativ hemsida: http://brfkallkallan.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt, stadsnära område i utkanten av Örgryte som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum.

Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av väl¬hållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. Kallebäck är dessutom ett område som fortfarande är under stor utveckling.

Promenad- och cykelvägar går genom området, likaså busslinje 50. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger.

Runt Kallebäck finns vidsträckta skogar med härliga ytor för motion och rekreation samt badsjöar. Alldeles runt hörnet ligger Delsjöns golfbana som är en mycket vacker park- och skogsbana. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Kallebäck inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning