Välkommen till

Hovås Allé 40

Hovås Allé 40
3:a Nya Hovås

Härlig 3:a med stor uteplats och balkong

Nu ges det möjlighet att vara den första som flyttar in i denna välplanerade hörntrea om 67 kvm i populära Nya Hovås med både stor uteplats om hela 33 kvm och en rymlig balkong om ca 15 kvm. Här erbjuds en öppen och social planlösning med goda förvaringsmöjligheter. Härlig takhöjd om 3,3 meter och ljusinsläpp och fönster i två väderstreck. Ett stilrent och högkvalitativt kök med gott om plats för kökets alla redskap samsas med vardagsrummet i en öppen och social planlösning. Snyggt badrum med egna tvättmöjligheter samt två väl tilltagna sovrum och klädkammare.
Vackra fönster som har låg bröstning och ett extra fönster ovanpå pga den generösa takhöjden. Det är genomgående parkett (vit ek) i hela bostaden och behaglig golvvärme i badrummet. Köket har vita luckor och kyl&frys är rostfritt utförande.

Denna härliga bostad erbjuder hög standard och komfort i ett av Göteborgs mest attraktiva områden! Tillträde kommer att ske i nov/dec 2022.

HSB Brf Esplanaden är en bostadsförening under produktion ritad av Wingårdh med stor karaktär och skiftande arkitektur. Allt för att skapa ett levande kvarter och förstärka citykänslan samtidigt som intrycket av en småskalig blandstad ska bestå. Husen har en stark egen identitet där naturmaterial, nyanser och stil varierar. Föreningen består av 62 lägenheter och har en inbjudande gård samt två cykelförråd. Här finns flera olika zoner med vackra planteringar, grillmöjligheter, lekplats och sittgrupper. Nya Hovås är under kraftig expansion och blir en skön blandstad med en egen stadskärna. Omedelbar närhet till all tänkbar service och shopping såsom ICA, Systembolaget, vårdcentral samt flertalet restauranger. Motionsmöjligheter finns i närheten. Om du istället vill ta ett svalkande bad så nåt du havet på 5-10 minuter. Naturreservatet Stora Amundö erbjuder trevliga gångstigar och möjligheter till bad . Göteborg city nås samidigt via goda kommunikationer, rosa express och linje 158, eller via bil inom en kvart. Området är barnvänligt med direkt närhet till förskolor, skolor och lekplatser.

https://www.hsb.se/sok-bostad/vastra-gotaland/goteborg/projekt/esplanaden/


Peter
ansvarig mäklare
Peter Johansen
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Peter
ansvarig mäklare
Peter Johansen
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Hovås
Hovås är beläget mellan Askim och Billdal, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Karaktäristiskt för området är de eleganta och charmiga villorna utmed havet med anor från förra sekelskiftet. Idag består bebyggelsen av en blandning av dessa äldre villor och moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.

Hovås är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor. Hovås har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bland annat segling, fotboll, ishockey och ridsport.

Östra Hovås gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. I detta vidsträckta grönområde finns flera fina vandringsleder och badsjöar. Mer motion och rekreation kan man få på Hovåsvallen samt på Hovås legendariska golfbana, Göteborgs Golfklubb. Golfklubben bildades redan 1902 och är Sveriges äldsta.

I Hovås hamn pågår båtlivet året om. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad och utmed havet går en promenad- och cykelväg. Hovås Kallbad med sina pittoreska badhus och restaurang är en privat anläggning som delvis även är öppen för allmänheten. Det vackra naturområdet på Amundöarna är också en populär utflykt, för såväl promenader som salta bad.

Söderöver har den nya stadsdelen Nya Hovås vuxit fram med en härlig blandning av bostäder, butiker, restauranger och kontor. Här finns det mesta man kan tänka sig! Utöver Nya Hovås så erbjuder bland annat även Sisjöns industriområde, Kodakhuset och Frölunda Torg ett brett utbud av service på nära avstånd.

Hovås inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och bekvämt boende nära havet och vacker natur. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta