Välkommen till

Hvitfeldtsgatan 11B

3,5:a Kungshöjd

Generös sekelsiftestrea med social planlösning & renoverat badrum

I mitten av lugna Hvitfeldtsgatan, ett stenkast från innerstadens puls, välkomnas ni till denna luftiga 3,5:a om 109 väl genomtänkta kvadratmeter.

Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. I en pampig borgfastighet anno 1904 finner ni denna väl tilltagna 3,5:a om ca 109 kvm med trevliga sällskapsytor, rum i fil och generös takhöjd. Bevarade originaldetaljer såsom stuckaturer, takrosetter, pardörrar, brädgolv, stora fönsterpartier med överljus ger bostaden en fantastisk karaktär. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen här så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer och restauranger som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. Människor strosar fram och tillbaka, glasen klirrar och skratt blandas med förtroliga samtal. Det är härligt att bo mitt i stan och känna denna puls med närhet till Kungsgatans restauranger och butiker, Järntorget och det spännande området kring Magasingatan och Grönsakstorget. Föreningens innergård är dessutom en av innerstadens mysigaste och mest välskötta, denna blir en fantastisk förlängning av lägenheten under sommaren.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Läs hela beskrivningen
Ida
ansvarig mäklare
Ida Goding
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 81 ida.goding@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Ida
ansvarig mäklare
Ida Goding
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 81 ida.goding@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på ida.goding@lundin.se.

Lägenhetens 109 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en entré med praktiskt klinkergolv, längre in i hallen finns förvaringsmöjligheter i tre garderober. Lägenheten har genomgående högt i tak som bidrar med en känsla av rymd.

Köket renoverades 2009. Luftigt kök med goda förvaringsmöjligheter, bra arbetsytor och utrymme för ett matsalsbord. Köket har vit köksinredning, bänkskiva och stänkskydd i granit. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, kolfilterfläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd från 2019. Laminatgolv och vitmålade väggar. Ett fönsterparti bidrar med ljusinsläpp. Vägg i vägg ligger även bostadens kontor, vill man kan man undersöka möjligheten till att ta ned denna vägg för att få ett större kök. Härinne ligger ett laminatgolv och väggarna är tapetserade.

Vardagsrummet är stort och med härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Rummet präglas av vackra pardörrar med djupa profilerade dörrfoder avskiljer rummen från varandra. Vardagsrummet kan inredas med stor soffgrupp och övrig möblering. Brädgolv med höga fotlister, ljusa målade väggar, stuckatur samt takrosett.

I fil med vardagsrummet ligger ett rum som i dagsläget är inrett som sovrum. Här finns gott om plats för dubbelsäng och arbetshörna. Brädgolv med höga fotlister, vitmålade väggar och vacker stuckatur. Ett fönster med överljus bidrar med ljusinsläpp. Rummet går utmärkt att ha som matsal om så önskas.

På andra sidan vardagsrummet ligger lägenhetens andra sovrum som kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord, arbetshörna samt fyra garderober. Brädgolv med höga fotlister, ljusmålade väggar och vacker stuckatur och takrosett. Två fönster med överljus bidrar med ljusinsläpp.

Modernt badrum med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskom med tillhörande spegel, handdukstork, dusch med vikbar glasdörr. I taket sitter infällda spotlights. Badrummet renoverades 2015 och våtrumsintyg finns. Vägg i vägg finner ni även bostadens gäst-wc som även den renoverades 2015. Varmt välkomna att boka er till visning!

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Kungshöjd

Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta