Snart till salu

Ljus och välplanerad etta i omtyckta Örgryte Bö

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Carl Larssonsgatan 6A

1:a Örgryte

Kortfakta

Avgift:
2 640 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
35,5 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Carl Larssonsgatan 6A,
412 72 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Nordic Wellness Örgryte
Nordic Wellness Örgryte
Närliggande Delsjö badplats och golfbana
Närliggande Delsjö badplats och golfbana
Skatås rekreationsområde
Skatås rekreationsområde

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.bergstrom@lundin.se.

Välkommen till denna mycket hemtrevliga bostad i centrala och populära Örgryte. Den välplanerade planlösningen får boendet att kännas ljust och luftigt samt erbjuder flera möbleringsalternativ. Här ger ett stort allrum, trevlig kök samt de generösa förvaringsmöjligheterna er ett hem att trivas i! Här bor ni en välskött förening med optimalt läge till såväl grönskan som staden. Promenad-och cykelavstånd samt goda kommunikationer till innerstan!

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med plats för en avlastningsmöbel samt goda förvaringsmöjligheter i en stor klädkammare. Genomgående ljusa ytskikt och praktiskt mörkt klinkergolv. Längre in finner ni en inbyggd garderob med ytterligare förvaring.

Vidare från hallen möter ni det stora och ljusa allrummet. En underbar plats att slå sig ner efter en lång dag. Här ges flera möbleringsalternativ där såväl soffgrupp, tv-bänk, skrivbord samt säng får plats. Härligt ljusinsläpp från fönstret och den generösa takhöjden skapar rymd. Ljust målade väggar med en mönstrad fondvägg som sätter färg på rummet. Golvet kläs av fint parkettgolv i original.

Kök för goda middagar i vänners lag. Intill fönstret får ett matbord plats. Inredningen är vit med stänkskydd i beigt kakel samt arbetsbänk för matlagning. Flertalet skåp och lådor bidrar till goda förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, spis med ugn samt kombinerad kyl och frys. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande. Brädgolv i original.

Helkaklat badrum med golv i en sandfärgad ton och grönt kakel på väggarna. Den gröna färgen är en snygg färgklick och sätter charm på badrummet. Inredningen utgörs av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna samt handdukstork. Öppningsbart fönster bidrar till ljusinsläpp och vädringsmöjligheter.

Information Ekonomi

Avgift: 2 640 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och digital-tv samt anslutning till bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,89465%. Andel av årsavgift är 0,89465%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 345 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Carl Larssonsgatan 6A, 412 72 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1946

Lägenhetsnummer: 62/1002

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 35,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Kärralund i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 84 lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Kärralund i Göteborg äger bostadshusen Torp 26:1 och 27:3 med adress Carl Larssonsgatan 1, 3, 5 och 6. Marken upplåts genom tomträtt och avtalet löper på 10 år. Tomträttsavgälden ska omförhandlas 2025.

Föreningens ekonomi: Välskött och stabil HSB-förening med mycket god ekonomi. Avgifterna höjdes med 1,5% vid årsskiftet 2021/2022. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, beslut tas vanligtvis på budgetmöte i november inför kommande år (2022-03-02).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2020-05-25. Energiprestanda 175 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och fastigheterna är i mycket gott skick.

2022 planerar man att uppdatera portlåssystemet.
Enligt underhållsplanen planeras fasadrenovering (fogrenovering) men detta är framflyttat då behovet inte har ansetts vara så stort än.

Urval av stora och viktiga renoveringar som utförts:
1985 - Byte av samtliga lägenhetsfönster.
1995: Omläggning av samtliga tak
1997: Nya balkonger
2001: Stamrenovering av köksstammar
2003: Värmeinjustering samt byte av samtliga termostater
2002-2005: Nya badrumsstammar samt totalrenovering av samtliga badrum
2004-2005: Renovering av samtliga tvättstugor samt inköp av nya maskiner
2007: Byte till elektroniskt låssystem och möjlighet till Internetbokning av tvättstugor
2007: Uppgradering av bredbandsnät
2007: Reparation av västergavlar
2008: Uppgradering av digital-tv med möjlighet till HDTV
2009: Utbyte och modernisering av elsystem i samtliga lägenheter och allmänna utrymmen
2010: OVK Besiktning
2011-2012: Plåtinklädnad av skorstenar samt ny hemsida.
2013 - Renovering av 6 utvändiga källartrappor. ny sophantering med markbehållare och sopskåp.
2014- Reparation elektroniskt portlåssystem, underhåll av källarfönster samt byte av stuprörsanslutningar.
2014-2015 renovering av källartrappor.
2015 Breddat parkeringarna samt asfalterat gångstråk samt renoverat källartrapporna utvändigt.
2018 Ommålning av källarutrymmen.
2020 Utfördes dräneringsarbete kring hus 5 samt uppdatering av tvättmaskiner i tvättstugorna.
2021 Färdigställande av rabatter kring hus 5 efter dränering.
2022 Översyn av ventilationssystem samt OVK.

TV och bredband: Tv och bredband via Tele2, ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen har 19 parkeringsplatser med el att hyra. Platserna finns mellan hus 5 och 6. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är 450 kr/mån. För närvarande är det ca 3-4 års kötid. Gratis parkering i området.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheterna tillhör ett vindsförråd samt ett källarförråd. I föreningen finns det gemensamma tvättstugor i hus 1 och hus 5, cykelförråd (uppgång 1A, 3A, 5A & 6A), hobbyrum (uppgång 3A), bibliotek i (uppgång 3A), styrelsekontor samt mötesrum.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till populära Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.

Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och dit går det snabbt att ta sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bland annat bibliotek, hälsotek och café.

Det vackra angränsande Delsjöreservatet gör att grönskan finns på nära håll för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet.

Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning