Stort bostad med generösa ytor, tre fina sovrum samt inglasad balkong

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Marklandsgatan 47

4:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
2 795 000 kr
Avgift:
5 735 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
93,5 kvm
Våning:
2/8, hiss
Byggår:
1961
Adress:
Marklandsgatan 47,
414 77 GÖTEBORG
Välkommen att kontakta Martin
Välkommen att kontakta Martin

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

I trevliga Högsbo på Marklandsgatan 47 finner ni denna fina lägenhet med stor potential! Här erbjuds goda sociala ytor att umgås med familj och vänner på, trevlig kök för goda middagar, tre sovrum i bra storlekar samt badrum med tvättmaskin. Från vardagsrummet har ni direkt utgång till den inglasade balkongen. Med optimalt läge där närhet till kommunikationer och bekvämligheter finns nära är detta ett hem att trivas i!

Bostaden säljs med hjälp av en god man, därför accepteras inga förhandsbud och bostaden säljs i befintligt skick.
Det viktigt att spekulanter är medvetna om sin undersökningsplikt och att de utövar den under visningen.
Innan köpet blir 100% bindande ska det godkännas av överförmyndarnämnden.

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Ni välkomnas in i en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober samt plats för avhägning av ytterkläder.

Ett par steg in i bostaden når ni de sociala ytorna där stort vardagsrum bjuder in till umgänge. Vardagsrummet erbjuder flera möbleringsalternativ där soffgrupp, tv-bänk, matbord, byrå samt övrigt möblemang får plats. Härifrån har ni direkt utgång till den inglasade balkongen.

Inbjudande kök med goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Generösa arbetsytor för den som tycker om att laga mat. Inredningen är i trä med stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av spis med ugn samt kombinerad kyl och frys.

Bostaden erbjuder tre stora sovrum som erbjuder plats till förvaring och går att inreda med säng, sidobord, skrivbord samt övrigt möblemang. Ljusa och fräscha rum med härligt ljusinsläpp.

I mitten av bostaden finner ni det helkaklade badrummet som går i gröna och vita toner. Inredningen består av wc, handfat, handdusch, spegelskåp med belysning samt tvättmaskin.

I anslutning till hallen finns en gäst toalett som är inredd med wc , spegelskåp och handfat.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 795 000 kr

Avgift: 5 735 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg, digital-TV (grundutbud), bredband (250/100) och IP-telefoni.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,3861%. Andel av årsavgift är 0,38615%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 500 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 300 kr/månadFörsäkring: 200 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Marklandsgatan 47, 414 77 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1961

Lägenhetsnummer: 310/1203

Våningsplan: Våningsplan 2 av 8. Hiss finns.

Storlek: 4 rum. Boarea 93,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 26. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 376 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Riksbyggens Brf Göteborgshus 26 är en bostadsrättsförening i det populära området Högsbo i västra Göteborg. Föreningen innehar tomträtt till fastigheten Järnbrott 126:10, med adress Marklandsgatan 43-71.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Styrelsen i Brf Göteborgshus 26 höjde avgiften från 1 juli 2021 med +3% för att täcka den ökade kostnaden för avgälden (avgiften) av tomträtten på vilken föreningens fastigheter, parkeringsplatser och garage är belägna. Tomträttsavgälden kommer, som tidigare meddelats, att öka från ca 0,7 Mkr till ca 2,8 Mkr på årsbasis från december 2021. Oavsett hur det går i den rättsliga prövningen av avgäldsökningen måste styrelsen budgetera för en högre tomträttsavgäld. Avgiften ökade med +3% också för verksamhetsåret 2020/2021. Då hade avgiften varit oförändrad sedan 2015/2016. Verksamhetsåret 2020/2021 höjdes också bränsletillägget liksom hyran för parkerings- och garageplatser. I och med avgiftshöjningen för 2021/2022 kan föreningen dels hantera den ökade tomträttsavgälden, dels också kommande underhåll och åtgärder för att på sikt minska föreningens energianvändning och värmeförbrukning; det innebär lägre driftskostnader över tid. Det kommer också vara möjligt att amortera på tidigare lån för stambyten, fönsterbyten etc.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Kollektivt bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-01-22. Energiprestanda 136 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2019-2023. För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar.
I slutet av september 2021 kommer installation av laddstolpar på utomhusparkeringarna att utföras, dessa förväntas sättas i bruk under hösten. Under 2021/2022 planeras det även att utföra byte av termostater samt byte av värmefläktar i syfte av att minska värmeförbrukningen. Framöver ska styrelsen även utreda möjligheterna att bygga solpaneler på fastigheterna i syfte att minska elkostnaderna och ytterligare minska föreningens miljöpåverkan. Ommålning av entréer och trapphus.
Urval av utförda renoveringar:
2003 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Samma år byttes även el-stigare och mekanisk frånluftsventilation installerades.
2008 byttes samtliga fönster ut.
2012 utfördes radonmätning med godkänt resultat.
2013 ventilationsfläktar uppdaterades till behovsstyrt ventilationssystem
2013-2014 slutfördes renoveringsarbete av avlopp under A-huset, B-husets entréer färdigställdes och stigarledningar i trapphusen samt rökluckor till d:o byttes ut. Gammal utrustning och aggregat i tvättstugorna byttes, ombyggnation av hissar, styrsystem och hisschakt efter lagkrav i C-huset utfördes samt tre stycken cirkulationspumpar byttes ut.
2014 bastun i A-huset byggdes om samt relining av avloppsrör med påstick och byte av golvbrunnar i bottenplattan (gångar och rum) i B-huset gjordes.
2015-2016 färdigställdes renovering av samtliga hissar. Renovering av vissa garage inkl. byte av garageportar utfördes. Entrén till Marklandsgatan 43 åtgärdades pga sättningar i marken.
2017 installerades nytt värmesystem med uppvärmning genom bergvärme i fastigheterna genom ett stort energiprojekt. Även postboxar och rörelsestyrda armaturer i trapphus installerades.
2018 genomfördes relining av avloppsledningar i bottenplatta och källare under A- och C-husen. Byte av entré- och källardörrar. Tak, hängrännor och stuprör besiktigades med godkända resultat.
2019 utfördes en OVK i samtliga fastigheter och nya cykelgarage byggdes.
2020 utfördes rivning av gamla trappor, schaktning, pålning, uppförande av stödmurar, asfaltramper, trappor, asfaltering och iordningställande av nya planteringar. Arbetet slutbesiktigades i början av december.
2021 byggdes flera cykelgarage samt renovering av gästrum.

TV och bredband: Föreningen har ett gruppavtal med Telenor där det i avgiften ingår digital-tv (T-1 Bas med ett 15-tal kanaler), bredband, 250/100 Mbit samt telefoni (Mini, fast avgift). Tillkommande tjänster för till exempel fler TV-kanaler beställs och debiteras direkt från Telenor.

Parkering: Föreningen förfogar över 195 parkeringsplatser, 114 garage och 5 husbilsparkeringar. Kostnad för parkeringsplats är 250 kr/mån, garageplats 580 kr/mån och husbilsplats 580 kr/mån. I dagsläget är det några månaders kö till både garageplats och parkeringsplats.

Observera att parkeringsförbud gäller för hela området. Det är tillåtet att lasta av och på i 10 minuter. Controlla ansvarar för bevakning av felparkerade bilar och utfärdande av parkeringsböter.

Gemensamma utrymmen: I föreningen hittar du boulebana, samlingslokal, cykel- och barnvagnsrum, festlokal, snickarrum, bastu, tvättstuga med torkrum, mattvätt och mangelrum. Det finns även tvättstuga som ej är ansluten till byggnaden där man får tvätta dygnet runt. Miljöhusen "Ada" och "Beda" finns på föreningens gård. Husen hyser bl.a. extra tvättstuga och samlingslokal. Föreningen har även två miljöhus för miljöanpassad avfallshantering.
Föreningens medlemmar har tillgång till en grillplats och ett utomhusgym utanför husen.

Övrigt: För att öka trivseln organiseras årligen olika aktiviteter för medlemmarna.
Besök gärna föreningens hemsida: www.gbghus26.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning