Snart till salu

Nyproducerat med sjöutsikt och rustik charm

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0707-63 04 57 annie.malarborn@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Tallkottegatan 5

2:a Stensjön

Kortfakta

Avgift:
2 698 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
45 kvm
Våning:
2/2, ej hiss
Adress:
Tallkottegatan 5,
431 36 MÖLNDAL

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på annie.malarborn@lundin.se.

Med ett fantastiskt utsiktsläge intill Stensjön erbjuds nu en unik möjlighet till ett hem i anrika ”Tonvillan” - en stilfull gedigen byggnad som andas historia med industriell karaktär.

Lägenheten har en modern utformning med fina materialval. Suveränt gavelläge och därmed ljusinsläpp från flera håll. Husets historia gör sig påmind genom de djupa fönstersmygarna med marmorbänkar, den härliga takhöjden samt flera vackra detaljer i trapphusen bland annat.

Huset har ett fantastiskt läge med utsikt över Stensjön och nejden. Här bor man perfekt om man önskar närhet till naturen samt sjölivet med badplatser, bangolf och kanotuthyrning inpå knuten. Här finns även beachvollyplaner samt motionsspår och i närområdet finns både en butik samt en pizzeria. Busshållplats ligger i direkt anslutning till området och man kan enkelt ta sig till Mölndal centrum samt Göteborgs innerstad på bara 15 minuter.

Bostadens disposition

Hallen välkomnar oss med goda ytor samt ett klinkergolv i jordnära beige. Här finns plats för hallmöbel samt för avhängning av ytterkläder och i hörnet står en garderob. Vi fortsätter in i köket och vardagsrummet som ligger i öppen planlösning med utsikt över natursköna Stensjön. Hela lägenheten har vattenburen golvvärme vilket ger en fantastisk komfort. I vardagsrummet samt sovrummet ligger mattlackat ekparkettgolv. Vardagsrummet har ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna samt en generös utformning. Rummet ligger i öppen planlösning mot köket som har en klassisk vit interiör med släta luckor och rostfria beslag. Laminatbänkskivor samt rostfri diskbänk. Fasat vitt kakel över diskbänken. Kyl/frys samt hällspis och diskmaskin. Badrummet är utrustat med wc, handfat, duschhörna samt tvättmaskin. Vitt kakel på väggarna och beige klinkergolv med vattenburen värme undertill. Sovrummet har ett vackert och rofyllt utsiktsläge man gärna vaknar till och här finns plats för en bredare säng samt ytterligare möblemang. Garderober finns i både sovrum samt hall och ytterligare förvaring finns i husets källarförråd.

Bostaden kommer ut till salu i höst - Varmt välkommen med din intresseanmälan redan nu!

Information Ekonomi

Avgift: 2 698 kr/månad.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,9478%. Andel av årsavgift är 0,9478%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 679 kr/månad. Antal personer i hushållet: 2.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 350 kr/månadFörsäkring: 200 kr/månadÖvrigt: 129 kr/månad
Kostnader för el och försäkring är individuella och beror på förbrukning, vanor och avtal och kan därför variera. Posten övrigt avser månadskostnaden för bredband.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Tallkottegatan 5, 431 36 MÖLNDAL. Mölndal kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 64

Våningsplan: Våningsplan 2 av 2. Ej hiss.

Storlek: 2 rum varav 1 sovrum. Boarea 45 kvm.

Övrigt: Byggnaden som är känd under namnet "Tonvillan" har en rik historia och har ursprungligen varit kontor för margarinfabriken Mustad samt under senare tid bland annat fungerat som lokal för Mölndals musikskola. Bostadsrätten färdigställdes 2020 av av Brf Mustad som låtit göra om byggnaden till fyra toppmoderna bostadslägenheter. Detta innebär att du bor i en nyproducerad lägenhet samtidigt som du erhåller alla fördelar med att bli medlem i en trygg äldre bostadsrättsförening med stabil ekonomi och totalt 65 lägenheter varav 2 är hyresrätter.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Mustad. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 65 lägenheter varav 2 hyresrätter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades 1987-06-04. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2007-11-18 och nuvarande stadgar registrerades 2016-11-30 hos Bolagsverket.

Fastigheterna bebyggdes 1981 och består av fem flerbostadshus. Föreningen upplåter 63 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt.

För vidare info om trivselregler, renoveringar i bostaden, äldre årsredovisningar m.m, vänligen se hemsidan brfmustad.se.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens byggnader är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar som alltså inte behöver teckna det separat.

Energideklaration: Utförd 2020-05-16. Energiprestanda 66 kWh/kvm och år. Energiklass C.

TV och bredband: TV: Comhem. Basutbud ingår i månadsavgiften. Önskas fler kanaler tecknas detta separat av lägenhetsinnehavaren. Bredband: Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Bahnhof. Samtliga lägenhetsinnehavare betalar 129 kronor per månad för bredbandet.

Parkering: Parkeringsplats finns att hyra till en kostnad av 322 kronor. Kö kan förekomma.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två gemensamma tvättstugor, en föreningslokal samt en övernattningsbostad. Föreningslokalen samt övernattningsbostaden är bokningsbar via föreningens hemsida.
Föreningen har en trevlig gårdsmiljö och även en nybyggd uteplats som medlemmarna kan nyttja.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Stensjön

Friluftsliv, vackra miljöer och staden runt hörnet
Välkommen till omtyckta Stensjön! Här bor man i ett mycket trivsamt och lugnt område, med storslagen natur och fina promenadstråk inpå knuten. De två badplatserna vid själva Stensjön och vid intilliggande Rådasjön är populära bland både stora som små, året om. Här finns även flera frilufts- och idrottsklubbar.

I området ligger det vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man besöka slottet och dess prunkande parker, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna.

Mölndals shoppinggalleria i centrala Mölndal erbjuder ett brett utbud av restauranger, caféer, butiker och gym och ligger nära till hands för de boende i Stensjön. Goda kommunikationer finns även till Göteborgs centrum.

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning