Charmig & yteffektiv citylägenhet med bästa läge på attraktiv adress

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Gibraltargatan 60

1:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
2 600 000 kr
Avgift:
2 218 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
31 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1938
Adress:
Gibraltargatan 60,
412 58 GÖTEBORG
Välkommen att kontakta Anders
Välkommen att kontakta Anders

Lundin Värdering

Boka nu
Fantastisk stenugnsbakad pizza precis runt husknuten på BOV!
Fantastisk stenugnsbakad pizza precis runt husknuten på BOV!
Omtyckta Mahogny Coffee Bar
Omtyckta Mahogny Coffee Bar
Direkt närhet till Chalmers
Direkt närhet till Chalmers
Underbara Näckrosdammen
Underbara Näckrosdammen
Knutpunkten Korsvägen
Knutpunkten Korsvägen
Götaplatsen och paradgatan Avenyn
Götaplatsen och paradgatan Avenyn

Beskrivning

Välkomna till denna fina bostad med bevarad 30-talscharm och detaljer! Här erbjuds optimal planlösning med härliga ytor att umgås på, separat sovalkov, underbar balkong i högt och fritt läge samt inbjudande kök. Genomgående ljus färgsättning och goda förvaringsmöjligheter. Perfekt citylägenhet för studenten eller som första boende! Här bor ni centralt med Chalmers utanför porten, mysiga lokala restauranger längst gatan samt stadens generösa utbud en kort promenad bort!

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Ni välkomnas in i en ljus och luftig hall. Känsla av rymd och öppenhet skapas när ni tar ett par steg in. Golvet i hallen är praktisk grå klinker som övergår till genomgående fint parkettgolv. Samtliga väggar i bostaden är ljusa för en enhetlig bas. En garderob ger plats för avhängning av ytterkläder och annan förvaring.

Öppet och socialt vardagsrum som tillsammans med balkongen skapar rymd. Med sitt fria och höga läge erbjuds sol och trevlig utsikt över takåsarna. Vardagsrummet erbjuder flertalet möbleringsalternativ med såväl soffgrupp, tv-bänk samt övrigt möblemang. En praktisk sovalkov separerar de privata delarna. De stora fönsterpartierna bidrar till generöst ljusinsläpp. En klädkammare bidrar till goda förvaringsmöjligheter.

Stilrent kök med vit köksinredning som bryts av snyggt med bänkskivan i trä och det ovanliggande stänkskyddet i röd mosaik. Goda ytor för den som tycker om att laga mat samt goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Intill fönstret finns en given plats för matbord. Den maskinella utrustningen utgörs av inbyggd fläkt, spishäll, inbyggd ugn samt kombinerad kyl och frys. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande.

Helkaklat badrum med svart/grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen utgörs av wc, handfatskommod, spegel med belysning samt duschhörna med vikbara dörrar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 600 000 kr

Avgift: 2 218 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om 100kr/mån för bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,74%. Andel av årsavgift är 1,77339%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 325 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 125 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Gibraltargatan 60, 412 58 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1938

Lägenhetsnummer: 02498/2498

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5. Hiss finns.

Storlek: 1 rum. Boarea 31 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Gibraltargatan 60-62. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 39 lägenheter varav 1 hyresrätt och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Gibraltargatan 60-62 ligger med ett eftersökt läge i Johanneberg, en central och mycket populär stadsdel i Göteborg med gångavstånd till allt stan har att erbjuda i form av kultur, nöjen, restauranger och affärer. Välskött bostadsrättsförening som har äganderätten, sedan 2003, till Johanneberg 47:13. Fastighetens adress är Gibraltargatan 60 och 62.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Som komplement till den årliga budgeten har styrelsen även gjort en flerårsbudget för att kunna planera årsavgifterna över flera år. Föreningen har en planlagd årlig höjning om 1,75% som sker vid årsskiftet varje år.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen godkänner delat ägandeskap mellan föräldrar och barn med minsta andel 10 %.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår inte för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2018-12-18. Energiprestanda 139 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Fastigheten är i gott skick och har renoverats löpande genom åren.
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2012 och 2042.
2022 planeras sotning av rökkanaler.
2023 planeras renovering av tvättstugor och torkrum samt byte av tvättmaskiner.
2024-2025 planeras målning av tak samt byte av tre frånluftsfläktar.

Urval av utförda renoveringar:
1992 gjordes det en omfattande renovering, bl a rörstam- och elstambyte, omputsning av fasad och omläggning av tak.
2009 målades yttertak samt fasaden renoverades.
2011 byttes tvättutrustningen i tvättstugan.
2013/2014 målades trapphuset, balkongerna renoverades, nyinstallation hissar, OVK och nya porttelefoner installerades.
2016 OVK-besiktning.
2017 Förstoring av balkonger, nybyggnation av 4 balkonger.
2018 ny energideklaration och ny vattenledning under huset.
2019 Byte av cirkulationspump för varmvatten, byte torktumlare i tvättstugorna och målning soprum samt källare på Gibraltargatan 60.
2020 Projektet Baksidan som omfattar - Nytt dagvattensystem och -brunnar, ny dränering mot både berget och fasad, nya ventilationsuttag för undercentraler i källaren för bättre luftutbyte i dessa utrymmen, tilläggsisolering mot grund under mark för baksidan och gavel samt nya trappor för källare och bakre entréer. Samma år installerades även nya porttelefoner för främre entréer, OVK och brandskyddskontroll.
2021 Renovering av fasad samt nya fönster och dörrar i gatuplan.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till Tele2. Grundutbud av kabel-tv ingår i avgiften. Bredband tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 80 kr/mån.

Parkering: Föreningen förfogar inte över några egna parkeringsplatser.
Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Det finns vindsförråd, cykelförråd, hobbyrum, tvättstuga och torkrum i huset. I tvättstugan finns det två tvättmaskiner, torktumlare och mangel.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning