Charmig landshövdingeetta med enastående innergård

Benjamin Vidovic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Gustavsplatsen 1 I

1:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
1 950 000 kr
Avgift:
2 583 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
36,5 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Gustavsplatsen 1 I,
41669 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Benjamin
Välkommen att kontakta Benjamin

Beskrivning

I hjärtat av Bagaregården finner ni denna charmiga enrumslägenhet med kvadraten på rätt ställen. Bostaden andas 20-tal genom sina plankgolv, lister, gjutjärnselement och sina fina snickerier. Köket har delvis renoverats men man har bevarat originaldetaljer som serveringsskåp och skafferi. Den generösa takhöjden tillsammans med genomgångsläget gör att det naturliga dagsljuset flödar genom bostaden. Varmt välkommen på visning!

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Vi välkomnas in i en öppen och väl tilltagen hall med plats för avhängning direkt innanför dörren på vänster sida. Ett par steg in i bostaden finns ytterligare förvaring i en garderob. Väggarna är vitmålade och golvet kläs av genomgående vackert brädgolv i naturfärg.

Några steg in i bostaden finner ni vardagsrum/sovrum i samband. Här finns rymliga ytor för möblering av både soffa med tillhörande soffbord samt säng. Den generösa takhöjden bistår med sin känsla av öppenhet. Vackert ljusinsläpp från ett stort fönsterparti. Ena delen av väggen är målad i antikvit och den andra i en behaglig mörkgrå ton.

Köket är luftigt och har gott med plats för ett bord för flera personer. Inredningen består av spis, ugn, diskmaskin, fläkt, kyl, frys samt diskho. Bänkskivan består av ett maffigt trä. Stänkskyddet ovanför träbänken är vitt kakel. Köksluckorna är vitmålade och är i original. Förvaring finns i det fantastiska serveringsskåpet som är vitmålat.

Badrummet är renoverat sedan 2016 och är väldigt fräscht. Inredningen består av wc, dusch, handfat. Golvet går i en mörkgrå klinker och väggarna är kaklade i beige färg. I taket lyser spotlights.

Till bostaden tillkommer två förråd!

Varmt välkomna!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 950 000 kr

Avgift: 2 583 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 240kr tillkommer för bredband och Kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,83465%. Andel av årsavgift är 0,83465%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Gustavsplatsen 1 I, 41669 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1929

Lägenhetsnummer: 20/1002

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 36,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Omberg nr 1 i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 91 lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Omberg 1 ligger i stadsdelen Bagaregården där föreningen äger fastigheterna Bagaregården 18:1 med därpå uppförda bostadshus. Föreningen har allt mellan 1ROK - 4ROK och den sammanlagda boytan i föreningen är 4537 kvm. Adresserna till fastigheten är Gustavsplatsen 1A-1N. Fastigheten ritades av arkitekten Conny Nyquist som även ritat många andra byggnader i området under samma period. Föreningen är en av Göteborgs äldsta bostadsrättsföreningar, den fjärde av HSB. Kvarteret Omberg, de tre systerföreningarna som ligger längs med Stockholmsgatan, var bland de första fastigheterna med rinnande varmvatten i badrummen.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen har en god och stabil ekonomi med väldigt låg belåning.
Avgiften höjdes med 5% från 2022-01-01 (2022-08-22).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Moderna försäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2018-07-11. Energiprestanda 105 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.

Urval av genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
1983 genomfördes stambyte
2012 Kontroll av stammar. Rören kommer att kontrolleras igen längre fram för att se om de behöver åtgärdas. Enligt underhållsplanen ska stammarna bytas runt år 2030. Samma år installerades nya 3-glasfönster.
2013 Installation av moloker för sophantering.
2014 Takomläggning utfördes, renovering av samtliga trappuppgångar samtidigt gjordes en uppfräschning av tvättstuga samt källargång. Samma år installerades en avgasare i undercentralen för att gynna värmecentralen samt en besiktning utfördes av badrummen i föreningen. Det var frivilligt för medlemmarna och ca 70 badrum genomgick besiktning.
2015 Föreningen besiktade ytterligare 5 badrum.
2016 filmning av stammar.
2017-2018 relining av avloppsstammarna i bottenplattan.
2019 spolning av stående stammar.
2020 radonmätning genomförd med godkända resultat. Under samma år genomfördes besiktning och åtgärder av vissa takfönster. Det genomfördes även byte av undertaksplatta vid entrén.
2021 utfördes ommålning av fasad.

De renoveringar som planeras framöver är:

Under en kommande 12 årsperiod har föreningen stora investeringar i fastigheten som byte av
fasad (idag har de en plåtfasad som installerades under 80-talet), skorstenar, stående stammar,
dränering av marken samt renovering av tvättstugan. Under 2021 och framåt kommer mycket
arbete gå till att förbereda dessa arbeten i form av planering, både för det ekonomiska och
genomförandet.

Styrelsen har påbörjat en utredning och att gå över till kollektivt elavtal i stället för som i
dagsläget ha individuella avtal. Tanken med detta är att kunna få en lägre kostnad för medlemmar
då de kan upphandla elen gemensamt samt den stora fördelen att i stället för 92 enskilda avtal med
anslutningsavgifter så betalar man för en vilket skulle ge en besparing för föreningens
medlemmar.

2022: Upphandla och byta ut 21 takfönster.
ca 2027 Renovering skorstenar.
ca 2030 Byte av stående stammar för vatten och avlopp.

TV och bredband: Föreningen har en gemensam gruppanslutning med Telia Fiber. I avgiften ingår digital-tv (paketet Lagom), bredband (250/250 Mbit/s via fiber) samt bredbandstelefoni (det fasta abonnemanget).

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område Ö. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad. Det finns även 2 tim gratis parkering på flertalet gator i området alt. avgiftsbelagd parkering. Observera skyltning.
Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område Ö. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad. Det finns även 2 tim gratis parkering på flertalet gator i området alt. avgiftsbelagd parkering. Observera skyltning.

Gemensamma utrymmen: Gemensamt cykel- och barnvagnsförråd beläget mellan uppgång D och E. Gemensam tvättstuga i källaren belägen mellan uppgång H och I. Måndag till lördag finns tvättider mellan kl. 07:00 - 22:00 samt söndag mellan kl.10:00 - 22:00. Här kan man boka veckotvätt eller månadstvätt. Mellan utgången mot Stockholmsgatan och uppgång D ligger det gemensamma cykelrummet. Sophantering finns precis utanför porten på Stockholmsgatan. Återvinningsstation för papper/tidningar, kartonger, plast, glas, metall och batterier finns vid parkeringsplatsen utanför Omberg 2. Föreningen har en gemensam innergård med lusthus och trädgårdsmöbler som under sommartid inbjuder till härliga grillkvällar med plats för stora sällskap samt lekplats för barnlek.
Förningen har en stor gemensam innergård med gräsytor, planteringar, stenläggning, lusthus och grillplatser.

Övrigt: För att bygga upp på vinden, köpa loss vindsutrymme och bygga upp etage krävs ett stämmobeslut på årsstämman. Man måste alltså lämna in en motion till årsstämman, vilken också måste godkännas på stämman. Föreningen har i dagsläget ett stort intresse från flera medlemmar om att bygga upp. För mer information kontakta föreningens styrelse.

För mer information besök gärna föreningens hemsida www.omberg1.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Bagaregården

Småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser
I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finns ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bland annat bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och fotbollsplaner.

Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområden Delsjön, Skatås och Härlanda Tjärn på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, badsjöar, motionsslingor och ridvägar. I området kring Skatås har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning