Välkommen till

Erik Dahlbergsgatan 30

Erik Dahlbergsgatan 30
6:a Vasastaden

Fantastisk våning med välbevarade originaldetaljer & fem kakelugnar

Näst högst upp på gaveln i en anrik fastighet anno 1889 finner ni denna unika, vackra och luftiga våning om 205 kvm med generös takhöjd och höga fönster i tre väderstreck som bidrar till ett fantastiskt ljusflöde samt underbar utsikt mot himmel och grönska. Lägenheten är välbevarad med fina originaldetaljer och hela fem fungerade kakelugnar. En oslipad diamant med nära till allt!

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför entrén som utgörs av ståtliga pardörrar möts man av en hall med högt i tak som genomsyrar hela bostaden. Golvet kläs av fiskbensparkett med höga fotlister och väggarna är målade i vitt.

Direkt till vänster om hallen ligger köket som till stora delar är i original samt från 50-talet då man har valt att intervenera minimalt. Köksinredningen är målad i grått vilket kombineras med diskbänk och stänkskydd i rostfritt. Den maskinella utrustningen utgörs av hällspis med varmluftsugn samt rostfri kyl och frys i fullhöjd från Bosch som installerades 2020. Plankgolv och ljusa målade väggar. Köket har utrymme för en stor matplats och ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp. I köket finns en köksentré som leder ut till en delad gårdsbalkong med direktaccess till hiss.

I anslutning till köket finns en serveringsgång med platsbyggda förvaringsmöjligheter.

Stort och pampigt vardagsrum som kan inredas med både soffa och matsalsbord. Rummet stoltserar med fiskbensparkett, höga fotlister, vacker stuckatur, takrosett, höga fönster med djupa nischer, dubbla pardörrar med djupa dörrfoder samt fungerade kakelugn.

Till vänster om vardagsrummet, med avskilt läge, ligger ett av bostadens fem sovrum. Sovrummet är generöst utformat och präglas av fiskbensparkett, höga fotlister, vacker stuckatur, höga fönster med djupa nischer och fungerande kakelugn. Förvaringsmöjligheter i två inbyggda originalgarderober.

Till höger om vardagsrummet ligger ett unikt hörnrum med ljusinsläpp från flera väderstreck och fint burspråk. Även detta rum präglas av fiskbensparkett, höga fotlister, vacker stuckatur, höga fönster med djupa nischer och fungerande kakelugn. Pardörrar mot både vardagsrummet och ytterligare ett sovrum.

Det tredje sovrummet är även det generöst i sin storlek och här återfinns fiskbensparkett, höga fotlister, vacker stuckatur, höga fönster med djupa nischer och fungerande kakelugn. Fin utsikt mot Schillerska och övriga stenfastigheter som präglar Vasastaden.

Det fjärde och femte sovrummet är mindre till storleken. Även här kläs golven av fiskbensparkett och höga fönster med djupa nischer bidrar med ljusinsläpp. Ett av de mindre sovrummen har fungerande kakelugn.

Badrummet är renoverat 2008 och har mosaikgolv i blåa toner samt delvis vita kaklade väggar med inslag av blå mosaik. Inredningen består av wc, handfat, spegel, badkar samt tvättmaskin från Electrolux som installerades 2016.

Till sist erbjuder bostaden även en separat wc som har schackrutigt golv och gråmålade väggar.

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar med ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger och i kvarteren finns även mataffärer, butiker, kulturinstitutioner, konstgallerier, Universitetet. Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta