Snart till salu

Stilren lägenhet med inglasad balkong

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se
Carl Hogéus
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 60 carl.hogeus@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Ponnygatan 7A

2:a Mölndal

Kortfakta

Avgift:
3 024 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
48 kvm
Byggår:
1966-1967
Adress:
Ponnygatan 7A,
431 32 MÖLNDAL

Lundin Värdering

Boka nu
namnlo¦êst
namnlo¦êst

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på elina.vadasz@lundin.se.

Kommande försäljning!

Varmt välkomna till denna moderna och mycket smakfulla 2:a i Åby. Här bor man i en stabil förening med ett centralt läge för kommunikationer och Mölndals innerstad. Lägenheten har bland annat genomgående stilrena materialval och ett nyrenoverat badrum!


Trevlig hall med gott om plats för ytterkläder samt en byrå. Längre in i hallen finns även en stor skjutdörrsgarderob som ger riktigt bra med förvaring. Till höger om hallen ligger bostadens badrum som renoverades 2020. På golvet ligger klinker i gråa toner och väggarna kläs i vitt kakel. Här erbjuds utrustning så som tvättmaskin, dusch med vikbara dörrar, kommod, spegelskåp, toalett samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Vidare in i bostaden möts man av ett stilrent kök med genomgående vita luckor och rostfria vitvaror. Köket är utrustat med spishäll, inbyggd micro, inbyggd ugn, diskmaskin samt kyl och frys. Här finns rejäla förvaringsmöjligheter i form av lådor och skåp. Köket nås från två håll från hallen och gör därför köket väldig välplanerat och luftigt. Matplats för upp till fyra personer intill fönstret.

Sovrummet når man direkt ifrån köket och erbjuder gott om plats för en dubbelsäng med sängbord. Intill väggen finns också en rejäl skjutdörrsgarderobmed med spegeldörrar som erbjuder bra förvaringsmöjligheter med lådor, hyllor och klädhängare. Mellan köket och sovrummet finns också praktiska glasdörrar som ger lägenheten en fantastisk rymd och ett fint ljusinsläpp .

Längre in i bostaden möts man av ett fint vardagsrum med utgång till en inglasad balkong i västerläge. Balkongen har utsikt över innergården med lummig grönska. Här finns möjlighet att ha en mindre loungegrupp för att kunna njuta av av solen. I vardagsrummet finns det plats för soffgrupp, soffbord och tv-bänk. Fönster åt väster med fint ljusinsläpp och vy över den trevliga innergården.Information Ekonomi

Avgift: 3 024 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV via Tele2. Obligatoriskt tillägg om 300 kr/mån för bredband/tv/telefoni och nätavgift för el om 63 kr/mån tillkommer, IMD.

Avseende 2022 har styrelsen beslutat att låta årsavgifterna vara oförändrade.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,22385%. Andel av årsavgift är 0,2242%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Ponnygatan 7A, 431 32 MÖLNDAL. Mölndal kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1966-1967

Lägenhetsnummer: 2/1001

Storlek: 2 rum. Boarea 48 kvm.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Korndahl i Mölndal. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 323 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Korndahl i Mölndal äger fastigheterna Förbygeln 1 och Fyrsprånget 1 i Mölndal kommun med därpå uppförda byggnader med 323 lägenheter och 2 lokaler. Byggnaderna består av 6 st flerbostadshus som är uppförda år 1967.
Fastigheternas adresser är:
- Ponnygatan 1 A-B, 3, 5 A-B & 7 A-B.
- Ridspögatan 1-8.
- Skrittgatan 2 A-C, 4 A-D, 6 A-D & 8 A-B.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltning administreras av Bredablick Förvaltning. Föreningen är fortfarande en HSB-förening. Vilket medför att bostadsrättsinnehavaren skall inneha ett medlemskap i HSB för att bli beviljad inträde.
Det finns i nuläget inga beslut om ändrade avgifter men budgetmöte kommer att hållas i oktober och det kan bli aktuellt med höjda avgifter. (Notering gjord i augusti 2022).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd. Energiprestanda 117 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: För fastigheten finns en upprättad 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras av styrelsen.

Planerade och pågående åtgärder:
2021-2022 - Installation av nya vattenstammar i hus F och I. Dränering.
2022 - Underhåll av innergårdarna. Markarbete på Skrittgården. Renovering av garagetak. Plantering av träd på Skrittgatan.
2024 - Byte av tak,

Utförda renoveringar:
2021 - Översyn av balkongdörrar/fönsterparti mot balkongen.
2000 - Balkongerna byggdes ut och glasades in.
2003-2007 - Renovering av badrum och avloppsstammar.
2010-2012 - Fönsterbyten.
2015 - Entrépartibyte, upprustning av trapphus och renovering av tvättstugor.
2016 - Nya entrédörrar åt gatan har monterats tillsammans med portlås och porttelefon.
2017 - Digitalt bokningssystem till tvättstugor.
2019 - Spolades avloppsstammarna. Under samma år genomfördes grundförstärkning och varm- och kallvattenrör byttes på Ponnygatan.
2020 - Byte av varm- och kallvattenrör på resterande adresser. Under året byttes även värmeväxlaren. Färdigställande av grundförstärkning.

För fler och tidigare åtgärder i föreningen hänvisas till senaste årsredovisningen.

TV och bredband: TV, bredband och telefoni via Tele2 tillkommer i månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg om 245 kr. TV: Obligatoriskt tillägg om 300kr/månad för tv, bredband och telefoni.

Parkering: Föreningen har följande parkeringsalternativ: (separata kösystem)
- 150 parkeringsplatser - F.n. 100 kr/mån.
- 120 garageplatser - F.n. 200 kr/mån.
- Laddplatser - F.n. 161 kr/mån + elförbrukning.
- 45 P-platser med motorvärmare - F.n. 120 kr/mån.
- 12 MC-platser - F.n. 70 kr/mån.
- 8 husvagnsplatser - F.n. 180 kr/mån.
- 30 gästparkeringar som övervakas av Aimo Parkering AB. Parkeringsautomaten tar såväl kort som betalning via app.
Parkeringsplats - Föreningen har 174 st parkeringsplatser med hyresrätt och kostar ca 225 kr/mån och ca 300 kr/mån med el. Bredare parkeringsplats - Det finns också ett antal bredare parkeringar mot en kostnad om 315 kr/mån. Separat kösystem.

Gästparkering - 12 st gästparkeringar som kostar ungefär 5 kr/tim eller 50 kr/dygn.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugor - I föreningen finns flertalet tvättstugor.
Bastu och träningslokal - Som medlem finns det möjlighet att få tillgång till bastu och träningslokal mot en kostnad om 20 kr/mån. Gästlägenhet - 2 rok som medlemmarna kan nyttja för 100 kr per dygn.
Fritidslokal - Med plats för 30 personer abonneras för 200 kr per dygn.
Föreningen har en stor innegård med lekplats, trädgård och grillplats. De härliga grönytorna och planteringarna uppskattas av både stora och små.

Övriga byggnader: Cykelförråd, tvättstuga samt förråd som tillhör lägenheten.

Övrigt: Medlemskap hos HSB Mölndal krävs för samtliga ägare. Ansök direkt via HSB Mölndals hemsida.
Köparen och säljaren ska även boka möte med representant från föreningen för en tillsyn i lägenheten.
Styrelseexpedition som ligger på Ridspögatan 2B är öppen ojämn vecka på onsdagar kl. 18.30-19.30.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig Fastighetsmäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Åby

Friluftsliv, shopping och storstadspuls
Välkommen till populära Åby! Ett lugnt område sydväst om Mölndals centrum, med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6, E20 och Söderleden. Stadsdelen består av en blandad bebyggelse med såväl flerbostadshus som radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd nås Mölndals centrum, med sin nybyggda shoppinggalleria och ett brett utbud av restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en idrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall och bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet som är Sveriges näst största travbana.

Kommunikationerna i området är goda med flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg, för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För den som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön, som båda bjuder på härliga promenadvägar och badplatser.

Här i Åby finns alla förutsättningar att trivas!