Välkommen till

Källsprångsgatan 2

3:a Norra Guldheden

Välplanerad trerummare med balkong i sydvästligt läge

I en av Guldhedens lägst belånade bostadsrättsföreningar finner ni denna härliga fyrtiotalstrea med balkong i sydvästligt läge. Bevarade detaljer och nya trägolv är genomgående och lämnar en neutral bas för er att inreda efter. Här finner ni ett välplanerat hem med rikligt ljusinsläpp och stora sociala ytor med plats för matgrupp i både kök och vardagsrum. Inom området har ni allt ni kan önska såsom grönskan utanför dörren och gångavstånd till Chalmers och Sahlgrenska, som promenadstråken i Änggårdsbergen och citypulsen i Linné och Vasa. Kommunikationerna är goda med gångavstånd till Wavrinskys plats som innehar både busshållplats samt spårvagnsstation.

Läs hela beskrivningen
Alexander
ansvarig mäklare
Alexander Jelicic
Fastighetsmäklare
0736-58 24 94 alexander.jelicic@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Alexander
ansvarig mäklare
Alexander Jelicic
Fastighetsmäklare
0736-58 24 94 alexander.jelicic@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni av en ljus och rymlig hall med plats för avhängning samt önskat möblemang såsom garderober, skohylla m.m. Hallen kläs i nylagt parkettgolv som är delvis genomgående vidare i bostaden samt nymålade vita väggar. I den inre hallen mot badrummet finner vi även två stora platsbyggda garderober.

Trivsamt och socialt kök med bra arbetsytor samt plats för ett mindre matbord. Köket har köksinredning i vitt med en bänkskiva i trä samt vitt kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen utgörs av inbyggd varmluftsugn från Whirlpool, spis i keramik, kolfilterfläkt, kombinerad kyl/frys och diskmaskin från Bosch. Köket kläs även i nylagt ljust trägolv och vit målade väggar.

Generöst utformat vardagsrum med stora fönsterpartier som ger bostaden rikligt med ljus och den genomgående generösa takhöjden bidrar med rymd. Vardagsrummet kan inredas med stor soffgrupp, matsalsbord och övrigt möblemang. Sedan förlängs rummet med den härliga balkongen i sydvästligt läge. Vardagsrummet kläs i nylagt parkettgolv samt vitmålade väggar.

I anslutning till vardagsrummet så finner vi master bedroom. Här finns det plats för dubbelsäng samt goda förvaringsmöjligheter och önskat möblemang. Vi finner även en egen utgång till balkongen från sovrummet samt platsbyggd garderob. Rummet kläs i nylagt trägolv samt nymålade väggar i grå/isblå färg.

Sovrummet närmast hallen har plats för dubbelsäng, skrivbord, garderob och önskat möblemang. Här finner vi även platsbyggd garderob. Sovrummet kläs i det genomgående nylagda trägolvet samt målade väggar.

Badrummet kläs i ljusbrunt stengolv och vita helkaklade väggar med en grön bård. Utrusningen består av WC, handfat med kommod samt spegelöverskåp, ett extra badrumsskåp, tvättmaskin, dusch med tonade vikbara glasdörrar och handdukstork.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Norra Guldheden

Norra Guldheden är ett charmerande kvarter med tidstypiska funkishus och en värdefull kulturhistorisk miljö. Området, med Guldhedstorget som centrum, byggdes upp till Bo Bättre-utställningen som invigdes 1945. Byggnadsstilen hämtade sin inspiration från funktionalismen och folkhemstanken. Hela området visade på ett nytt, rymligt och praktiskt sätt att bo. I dessa hus skulle man uppleva bekvämlighet, omsorg och gemenskap, något som gäller för de boende än idag.

Norra Guldheden har ett avskilt men ändå ett mycket centralt läge med lummiga omgivningar och fantastiska vyer ut över staden. Via promenad- och cykelvägar når man snabbt Göteborgs city och närliggande Wavrinskys plats är knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer. Vid det egna torget, Guldhedstorget, finns idag några trevliga butiker och matställen. Vid torget finns en damm och en liten park som är en bevarad del av Olssons trädgård. Fler sköna, gröna miljöer i närheten är Änggårdskolonin i Guldhedsdalen, Botaniska och Slottsskogen.

För studenter ligger flera av Göteborgs universitets institutioner samt Chalmers tekniska högskola på nära avstånd. Träningsställen finns exempelvis vid Landala torg och Mossens idrottsplats.

Norra Guldheden inbjuder till ett behagligt och centralt boende i unik och vacker Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta