Välkommen till

Solrosgatan 19B

Solrosgatan 19B
3:a Kålltorp

Vindsvåning med högt i tak & social planlösning

Högst upp i huset med tyst och avskilt läge ligger denna välplanerade och totalrenoverade vindsvåning. Lägenheten har hög takhöjd och karaktäristiska vindsattribut som snedtak och flertalet takfönster. Social planlösning samt påkostat kök och badrum med exklusiva materialval som skapar det lilla extra.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en entré med plats för fri avhängning. Golven i bostaden kläs genomgående av laminat och väggarna är vitmålade. Samtliga rum har specialbeställda dörrar, nya eluttag och i taket sitter infällda dimbara spotlights.

Vardagsrummet har en härlig rymd med hög takhöjd och ljusinsläpp från flera takfönster. Rummet erbjuder flera olika möbleringsalternativ med soffa och matsalsbord.

Påkostat kök som renoverades 2016. Köksinredning från Kvik i mörk ekfärg med både vita luckor och luckor i frostat glas, bänkytor i ljus laminat och stänkskydd i mörkt kakel. Köket har spotlights både inne i skåpen och över arbetsytorna. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, specialbeställd frånluftsfläkt, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Bosch förutom fläkten som är från Thermex. Ljusinsläpp från fönster i takkupa.

Bostaden erbjuder två rymliga sovrum som ligger på varsin sida om vardagsrummet. Båda sovrummen har ljusinsläpp via takfönster och det ena erbjuder förvaringsmöjligheter i två garderober.

Effektfullt badrum med mörkt kakel och klinker samt mosaik i duschhörnan. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfat med vattenfallsblandare från Tapwell, spegel med inbyggt ledljus, handdukstork från Svedbergs, vattenfallsdusch från FM Mattsson samt tvättmaskin från Samsung installerad 2022. I taket sitter infällda dimbara spotlights. Renoverat fackmannamässigt 2016 och certifikat finns.

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral. På behagligt avstånd ligger bland annat Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet där ni finner bland annat Coop Konsum, ICA Kvantum, fiskbil, systembolag, konditori, videoaffär och apotek. Ett stenkast bort finner ni även kaféet Oizo där helgfrukosten kan intas. Goda kommunikationer med närliggande hållplats där 5:ans och 3:ans spårvagn går. Buss 17 samt linje 1 tar ni från hållplatsen Härlanda som ligger endast en kort promenad bort.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Kålltorp
Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta