Totalrenoverad tvåa med söderbalkong med utsikt mot Fattighusån

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Försäljningschef, Mäklare & Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Ida Goding
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 81 ida.goding@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Stampgatan 22C

2:a Prippska tomten

Kortfakta

Pris/Bud:
3 790 000 kr
Avgift:
4 360 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
69,7 kvm
Våning:
1/4, hiss
Byggår:
1991
Adress:
Stampgatan 22C,
411 01 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Odinsrondellen
Odinsrondellen
Den gemensamma festlokalen i föreningen
Den gemensamma festlokalen i föreningen
Det andra uthyrningsrummet
Det andra uthyrningsrummet
& duschar
& duschar
Ena övernattninsrummet som man kan hyra
Ena övernattninsrummet som man kan hyra
Föreningens hobbyrum
Föreningens hobbyrum
Tvättstugan
Tvättstugan

Beskrivning

Välkomna till Prippska tomten och denna välplanerade tvåa med fint ljusflöde från fönster i två väderstreck och solig balkong i söderläge med utsikt mot Fattighusån. Härligt vardagsrum med fint ljusinsläpp och utgång till balkongen. Renoverat kök med gott om förvaring och generösa arbetsytor samt ljus matplats som ramas in av fönster i vinkel. Sovrummet har lugnt gårdsläge och goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare som även passar perfekt som arbetsrum. Badrummet renoverades 2017 och är helkaklat i stilrena toner med dusch bakom vikbara glasdörrar och tvättmaskin och torktumlare.

Välskött förening med fin innergård, garage, bastu, träningslokal, festlokal och två gästlägenheter.

Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt men ändå nära stan. Här betraktar ni centrumkärnan och evenemangsstråket från behagligt avstånd men når Avenyn på bara några minuter. Närliggande Friggagatan erbjuder bland annat en stor Coop, två välutrustade gym samt ett flertal caféer och restauranger. Restauranger som rekommenderas i närområdet är Mañana, italienska Fornello och Burgersson. Odinsplatsen har nyligen byggts om och är nu en grönskande oas med damm. Kommunikationerna är dessutom goda med närliggande hållplatsen Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen alldeles i närheten.

Bostadens 69,7 kvm disponeras enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en möblerbar hall men plats för avhängning. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är ljust målade.

Köket totalrenoverades 2017. Köket har köksinredning i vitt från Electrolux Sentens Stad som kombineras grått kakel samt bänkytor i svart laminat. Under överskåpen sitter infällda spotlights. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggd mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl med frys. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande och av märke Electrolux. Härligt gavelläge med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck som ramar in matplatsen för 4-6 personer.

Härligt vardagsrum med fint ljusinsläpp och utgång till lägenhetens balkong med soligt söderläge mot ån. Vardagsrummet kan inredas med soffgrupp och övrigt möblemang.

Rofyllt sovrum med generöst fönsterparti och lugnt gårdsläge. I sovrummet ryms med lätthet en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare som i även kan används som arbetsrum.

Badrummet renoverades 2017. På golvet ligger mörkt klinkergolv och vita helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch med vikbara glasdörrar samt ett vägghängt skåp. Här finns även en tvättmaskin (2013, Bosch) och en torktumlare (Bosch, 2017) och ovan utrustningen ligger praktisk avlastningsbänk i laminat med tillhörande sidoskåp. I taket sitter infällda spotlights och ett frostat fönster ger vädringsmöjlighet.

Till lägenheten hör även två förråd, ett i källaren och ett i trapphuset utanför dörren.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 790 000 kr

Avgift: 4 360 kr/månad. i avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband (100 mb) samt bostadsrättstillägg.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,1383%. Andel av årsavgift är 2,1383%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 449 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Stampgatan 22C, 411 01 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1991

Lägenhetsnummer: 26/1102

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 69,7 kvm.

Övrigt: Hela lägenheten totalrenoverades 2017 och allting var klart januari 2018. Till lägenheten hör två förråd.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSBs Brf Maltet i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 48 lägenheter och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Maltet äger fastigheten Stampen 6:19 med adresserna Barnhusgatan 30, Stampgatan 22 B,C samt Karin Boyes gata 11. Den totala lägenhetsytan är 3318,3 kvm och den kommersiella lokalytan är 273 kvm. Föreningen äger marken.

Föreningens ekonomi: Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Välskött förening med god ekonomi. Avgifterna höjdes med 2% i januari 2021. Inga andra avgiftsförändringar är planerade i dagsläget (2022-09-20).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Kollektivt bostadsrättstillägg ingår för medlemmarna.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd 2019-10-08. Energiprestanda 103 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Föreningen följer en långsiktig underhållsplan där de nu håller på att se över framtida underhåll och reparationer tillsammans med deras nya förvaltare.
2021 Planeras taktvätt, målning mm.
Gjorda renoveringar:
2015 Byte av hissar exklusive korg.
2016 Renoverades tvättstugan och gästlägenheterna.
2017 Utfördes ommålning av trapphus samt byte till ledbelysning.
2018 Föreningen har låtit installerat laddboxar för laddning av elbil, installerat ny avgasare samt nytt filter för värmesystemet.
2019 Installerades nytt låssystem till alla ytterdörrar, garage och källardörrar av typen ILOQ. Samma år installerades även värmeslingor och asfaltering i garagenedfart samt asfaltering av yttre garage, elektrodslingor i garaget.
2020 Utfördes underhållspolning av stammar i samtliga lägenheter, lokaler samt samlingsledningen i garaget. 10 stycken nya laddboxar installerades och OVK besiktning slutfördes. Gemensamhetslokalen har utrustats med nya bord och stolar.
2021 byttes hängränna i garaget ut.

Just nu pågår taktvätt och även en övergång av eventuella byten av plåtdetaljer. Man håller även på att bygga en hyresrättslägenhet. Inga större renoveringar är beslutade i dagsläget.

TV och bredband: Kabel-TV och bredband via Tele2. Grundutbud av kabel-TV och 100MB bredband ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen förfogar över 29 garageplatser för personbil samt 2 MC-platser. En parkeringsplats för personbil kostar ca 950 kr/mån och en MC-plats kostar ca 250 kr/mån. I dagsläget är det kortare kö, endast två personer i kö just nu. (2022-09-20).

Föreningen har tillgång till 16 elboxar för laddning av elbilar. Kostnaden är 450 kr utöver garageavgiften (350 kr för elförbrukning och 100 kr för service/infrastruktur). Avgiften för elförbrukning är en schablonavgift och om det visar sig vid avstämning att elförbrukningen överstiger 4200 kr/år debiteras den överstigande förbrukningen.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns tvättstuga, cykelförråd, samlings/föreningslokal, motionsrum, bastu, gemensam takterrass, hobbyrum samt två stycken gästlägenheter (200 kr/dygn).
Föreningen har en härlig, lummig trädgård med flera sittplatser och grill.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Prippska tomten

Prippska tomten är en miljö som andas både historia, nutid och framtid. Vid kanalen i den vackra gula tegelbyggnaden från 1800-talet, låg en gång Pripps Bryggerier. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som fanns här i området.

Husen i området började uppföras i slutet av 1980-talet. Liksom bryggeribyggnaden går de i gula toner. Flera av gatorna är uppkallade efter personer som verkade i området.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Mataffärer, apotek, vårdmottagningar och träningsställen finns alldeles i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping ligger ett stenkast bort. Evenemangsstråket går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagn passerar alldeles utanför och det finns goda parkeringsmöjligheter i området.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Prunkande planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Alldeles intill ligger anrika Trädgårdsföreningen.

Prippska tomten inbjuder till ett centralt och bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning