Välkommen till

Folkungagatan 11A

Folkungagatan 11A
1:a Stampen

Kvadratsmart cityetta med stilrent kök och badrum

I en tidstypisk tegelfastighet anno 1932 ligger denna välplanerade etta som passar perfekt för pendlare, studenter eller som första bostad. Fint ljusinsläpp från fönster med djupa nischer i marmor. Stilrent kök med köksinredning i ek och rostfri utrustning samt utrymme för matplats. Helkaklat badrum med tidlösa materialval. Välskött förening med mysig innergård.

På Folkungagatan bor man mitt i stadens liv och rörelse med gångavstånd till bland annat Centralstationen, Ullevi, Evenemangsstråket, Nordstan och Avenyn samt Trädgårdsföreningen med vacker natur och trevliga konserter. Närliggande Friggagatan genomgick för några år sen en uppfräschning och här finns nu bland annat ett välutrustat gym, en stor Coop samt ett flertal caféer och restauranger. Kommunikationerna är dessutom goda med närliggande hållplatsen Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår.

Läs hela beskrivningen
Ida
ansvarig mäklare
Ida Goding
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 81 ida.goding@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Ida
ansvarig mäklare
Ida Goding
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 81 ida.goding@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

De 31 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden välkomnas man av en hall med plats för avhängning samt förvaring i form av två platsbyggda garderober. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Vidare in i lägenheten möts man av allrummet som kan inredas med soffa, säng och byrå. Ett dubbelfönster med djup fönsterbräda i marmor bidrar med ljusinsläpp. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt med en grå fondvägg.

Köket har köksinredning i klassisk ek med vitrinskåpsdel som kombineras med gråmelerade bänkytor och svart kakel. Utrustningen är i rostfritt utförande och består av induktionshäll, inbyggnadsugn, fläkt, diskmaskin samt kyl med frys. Kvadratmetrarna är välutnyttjade och här ryms en matplats för tre personer. Golvet kläs av praktiskt klinker och väggarna är målade i grått. Ett dubbelfönster med djup fönsterbräda i marmor bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet totalrenoverades 2008 av föreningen. Stilrena och tidlösa materialval med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar med gråa fondpartier. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp med belysning samt dusch.

Varmt välkomna på visning!

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta