Välkommen till

Arkivgatan 6

3:a Lorensberg

Klassisk funkis med öppen spis & balkong högst upp i huset

På ståndsmässiga Arkivgatan i en fastighet anno 1934 finner ni denna genomgångslägenhet med balkong som är belägen högst upp i huset. Bostaden har en klassisk planlösning som kännetecknar funktionalismen med rum i fil och stora fönsterpartier samt tidstypiska attribut som bland annat öppen spis, fiskbensparkett, brädgolv och gjutjärnselement. Trevligt renoverat kök med bevarad charm och retroinspirerade vitvaror samt generösa sällskapsytor i öppet samband med den öppna spisen som tydlig mittpunkt. Två sovrum varav det största har utgång till en vacker halvmåneformad balkong med högt läge mot innergården.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Victoria
assisterande mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Victoria
assisterande mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med klassisk ekparkett och vitmålade väggar. Redan här slås man av den generösa takhöjden som genomsyrar hela bostaden. Hallen har en platsbyggd förvaringslösning, tidstypiska garderober med överskåp, takrosett samt innerdörrar med spröjsat glas.

Direkt till vänster ligger det ljusa och trevliga köket som är renoverat 2021 med den tidstypiska charmen i behåll som beslag och klassiska förvaringsbehållare i glas. Skåpsinredning med vita släta luckor kombineras med ljus bänkyta i Silestone och stänkskydd i vitt kakel som sträcker sig ända upp till taket. Den maskinella utrustningen består av hällspis med ugn och kyl med frys i retrostil från Gorenje (2021) samt diskmaskin från Husqvarna (2016). Brädgolv i furu och ljusa målade väggar. I köket ryms en matplats för fyra personer och fönstret bjuder på grönskande utsikt.

Rakt fram från hallen kommer man till väl tilltagna sällskapsytor som kan möbleras med soffgrupp och matsalsbord för stora middagssällskap. Rummet präglas av ljusinsläpp från ett stort fönsterparti, vacker fiskbensparkett i original och den eldningsbara öppna spisen som både är en fin inredningsdetalj och stämningshöjare.

I fil med sällskapsytorna ligger bostadens största sovrum som har ett rofyllt läge med fint ljusinsläpp från ett stort fönsterparti och utgång till balkongen. Balkongen har en vacker halvmåneform och ligger högst upp i huset med lugnt läge mot innergården. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng och förvaringsmöjligheter finns i form av flertalet garderober. Golvet kläs av fiskbensparkett och väggarna är målade i en ljus ton.

Mittemellan det största sovrummet och köket ligger ett mindre rum som passar perfekt som barn-, arbets- eller gästrum. Golvet kläs av brädgolv i furu och väggarna är målade i en ljus ton. Fönstret vetter mot den lugna gården.

Helkaklat badrum som är renoverat 2016 med klassiska färgval där mörkgrått klinkergolv kombineras med vitt kakel. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork, duschhörna med rundade vikdörrar i klarglas samt både handdusch och taksil. Här finns även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Husqvarna (2022). I taket sitter infällda spotlights. Renoveringen är fackmannamässigt utförd och certifikat finns.


På Arkivgatan nummer sex bor ni på en lugn och enkelriktad gata mitt bland det myllrande storstadslivet intill paradgatan Kungsportsavenyen, det centrala läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. I Lorensberg kan gastronomiska upplevelser med menyer från alla världens hörn varvas med stort kulturutbud, storstadsshopping och sjudande nattliv inom korta promenadavstånd.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta