Välkommen till

Mandolingatan 5

Mandolingatan 5
1:a Ruddalen

Charmig och välplanerad etta med ett högt läge och låg avgift

Välkomna till en kvadratsmart och stilren bostad med bevarad charm i en skuldfri förening. Här bor ni i ett högt och fritt läge med generösa fönsterpartier och ett fantastiskt ljusinsläpp. Detta är lägenheten för dig som vill bo i ett bubblande område med närhet till både innerstadens puls, gröna lungor samt klippor och hav. Goda förbindelser med buss och spårvagn finns strax utanför porten och Frölunda Torg på en kort promenads avstånd. Bostadsrättsföreningen är välskött och uppskattad med låga avgifter och driftskostnader. Perfekt för studenten eller förstagångsköparen!

Läs hela beskrivningen
Carl
ansvarig mäklare
Carl Larsson
Fastighetsmäklare
0705-81 21 33 carl.larsson@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Carl
ansvarig mäklare
Carl Larsson
Fastighetsmäklare
0705-81 21 33 carl.larsson@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en ljus och väldisponerad hall med plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i klassiska inbyggda originalgarderober. Lägenheten har genomgående vacker ekparkett i holländskt mönster och ljust målade väggar vilket ger en enhetlig bas.

Bostadens allrum är rymligt och socialt med ett enormt ljusinsläpp från det generösa fönsterpartiet som löper längs med hela lägenheten. Rummet är enkelt att inreda och har plats för både soffa och sovavdelning.

Trivsamt och yteffektivt kök med en härlig vy, stilrena materialval och bra förvaring. Vita släta luckor, bänkytor i rostfritt stål och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spis med glaskeramikhäll, ugn samt kombinerad kyl och frys. Invid fönstret ryms en liten matplats.

Helkaklat badrum med klassiska materialval som totalrenoverades av föreningen i samband med stambytet 2006. Inredningen består av vägghängd wc, handfat, spegelskåp med inbyggd belysning, duschhörna med rundade vikväggar och handdukstork. Stilrent och välplanerat.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Ruddalen
Ruddalen är ett trivsamt område som gränsar till det stora grönområdet med samma namn. Förr i tiden betade boskap här som tillhörde gårdarna i Ruds by. 1945 blev Västra Frölunda en del av Göteborg och därefter började moderna bostäder uppföras och området expanderade.

Bebyggelsen består till största del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen. Kring bostadshusen finns fina gårdar med prunkande rabatter och ståtliga träd.

Ruddalen erbjuder god service, både i de egna kvarteren och vid Frölunda torgs moderna köpcentrum. Frölunda Kulturhus har bibliotek, simhall och teater. Vill man få mer av stadsliv, ligger Göteborgs centrum på nära avstånd. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Familjehuset Trädet och Ungdomens hus är två mötesplatser för familjer, barn och ungdomar.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. Ruddalens stora grönområde lockar till härliga promenader, utflykter och friluftsliv. Ruddalens Idrottscentrum har bl.a. skrinnarbana, motionsslingor, bollplaner och café. I närheten av Frölunda Torg finns flera träningsanläggningar.

Havet ligger på nära avstånd. Med cykel eller buss tar man sig lätt ner till Askimsvikens eller Näsets badplatser.

Ruddalen inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta