Välkommen till

Carl Larssonsgatan 5A

Carl Larssonsgatan 5A
2:a Örgryte Bö

Ljus gavellägenhet med solig sydvästbalkong

Med eftertraktat gavelläge högst upp i en tidstypisk tegelfastighet anno 1946 ligger denna välplanerade tvåa. Lägenheten har nyrenoverade ytskikt, solig balkong i sydvästläge och ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Dessutom en genomgående generös takhöjd som bidrar med rymd, bevarade fönsterbrädor i marmor, gjutjärnselement samt tidstypiska garderober som ger hemmet karaktär och charm. Trivsamt vardagsrum med utgång till balkongen och stor öppning mot sovrummet, stort och härligt kök samt ljust badrum med vardagslyx som handdukstork, golvvärme och förberett för tvättmaskin. Trygg och stabil HSB-förening med lugna omgivningar.

Läs hela beskrivningen
Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en rymlig möblerbar hall med plats för avhängning samt utrymme för garderober. Golvet kläs av ekparkett som är slipad och oljad 2021 och väggarna är målade i antikvitt 2021.

Ljust och rymligt kök som har utrymme för en större matplats och två fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Köksinredning i grått kombineras med mörka stenbänkytor och stänkskydd i vit mosaik. Goda förvaringsmöjligheter i flertalet över - och underskåp samt ett stort skafferi. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, köksfläkt, integrerad diskmaskin samt en kombinerad kyl med frys i rostfritt utförande. Köket har vitt trägolv som är ommålat 2022 och väggarna är målade i vitt.

Trivsamt vardagsrum med stort fönsterparti som ger ett härligt ljusflöde där man kan umgås i goda vänners lag. Härifrån nås lägenhetens balkong som har ett eftertraktat sydvästläge med fri utsikt över omgivningarna. Vardagsrummet kan inredas med soffa, matplats och övrigt möblemang. Golvet kläs av ekparkett som är slipad och oljad 2021 och väggarna är målade i antikvitt 2021.

I anslutning till vardagsrummet ligger det rofyllda sovrummet som är målat i en behaglig grön nyans. Här kan man inreda med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Förvaringsmöjligheter finns i en tidstypisk inbyggd garderob med överskåp. Golvet kläs av ekparkett som är slipad och oljad 2021 och väggarna är målade 2021. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp.

Till sist erbjuder lägenheten ett helkaklat badrum som har svart klinkergolv med golvvärme och vita stora kakelplattor på väggarna. Inredningen består av WC, handfatskommod i grått, spegel, handdukstork, duschhörna med rundad vikdörr i klarglas samt både handdusch och taksil. Det är även förberett för tvättmaskin om man önskar sätta in det. Ett fönster ger naturligt ljus och vädringsmöjlighet.

Örgryte passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. Läget är optimalt med hållplats och skola inom kort avstånd. Precis intill ligger Bö affärscentrum med matbutik, pizzeria, servicebutik med kemtvätt och postutlämning, wokrestaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn eller på fina cykelvägar. Det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Här ligger även Skatås med motionsanläggning och elljusspår, Göteborgs fältrittklubb samt GLTK med tennisbanor och gym.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta