Välkommen till

Kapplandsgatan 92B

Kapplandsgatan 92B
1:a Högsbo

Nyproducerad stilren etta i en populär och välskött HSB förening

Nu finns en unik möjlighet att förvärva en nyproducerad bostad i en trivsam, väletablerad förening med god ekonomi och bästa läge i Högsbo. En modern och stilren bostad med allt du kan tänkas behöva så som fullutrustat kök från Marbodal, väl tilltagna sällskapsytor, badrum med egen tvättmaskin samt gott om förvaring i platsbyggda garderober. En ljus och rymlig bostad med tidlös färgskala, genomgående vinylgolv i ekimitation och generöst ljusinsläpp. Här bor du ostört och lugnt med egen ingång samt en egen insynsskyddad uteplats i söderläge.

Detta är lägenheten för dig som vill bo i ett rofyllt område med närhet till både innerstadens puls, gröna lungor samt klippor och hav. Goda förbindelser med buss och spårvagn nås via en kort promenads avstånd från porten, liksom Slottsskogen och stadskärnans härliga utbud.

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Innanför ytterdörren som nås via den egna uteplatsen finns plats för fri avhänging av ytterkläder samt förvaring i platsbyggda garderober. Du slås direkt av bostadens härliga ljusinsläpp tack vare de generösa fönsterpartierna i samtliga rum. Golvet kläs genomgående av slitstark vinylparkett i en imitation av ek och ytskikten i samtliga rum är målade i en ljus kulör vilket ger en enhetlig bas att inreda efter. Infällda spotlights i taket är installerade i hela bostaden och utgör inte enbart en praktisk funktion utan är också en snygg detalj.

Tidlöst och stilrent kök med vit inredning från Marbodal som matchats med kaklat stänkskydd och mörk bänkskiva. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter i såväl skåp som lådor. Den maskinella utrustningen kommer från Siemens och utgörs av fläkt, spishäll, inbyggd ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Från de generösa fönsterpartierna ges rikligt med naturligt ljusinsläpp. Kökets yta är väl tilltaget och ger plats åt en rymlig matgrupp intill fönstret vilket skapar en härlig rymd och bjuder in till sociala stunder med vänner och familj.

Bostadens allrum är också generöst tilltaget och erbjuder i ena delen en rofylld plats för en större säng med tillhörande sidobord samt god förvaring via platsbyggda garderober. I andra delen av rummet finns plats att inreda med soffgrupp, tv-bänk samt övrigt möblemang om så önskas. Fönsterpartier som löper längs med rummet ger ett härligt inflöde av ljus och bidrar till vädringsmöjligheter.

Exklusivt helkaklat badrum med vitt kakel, ljusgrått klinkergolv och effektfulla svarta detaljer. Inredningen utgörs av vägghängd wc, handfatskommod, spegel med belysning, handdukstork samt duschhörna med vikbara dörrar. Här erbjuds en tvätt-del med god förvaring i lådor och skåp samt tvättmaskin med ovanliggande bänkskiva vilket ger en bra arbetsyta som förenklar vardagssysslorna.

Uteplatsen som hör till bostaden är något alldeles extra och kan användas som ett extra socialt rum under årets varmare månader. Här finns gott om plats för så väl loungemöbler att koppla av i, som en matplats att samlas kring vid middagen. Häcken som skärmar av och omringar denna härliga plats kläs av växtlighet året om. Detta skapar inte bara en grönskande och harmonisk oas utan bidrar också till att du bor insynsskyddat oavsett årstid.

Varmt välkomna på visning för att uppleva detta unika boende!

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Högsbo
I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta