Välkommen till

Lillgårdens Gränd 5

Lillgårdens Gränd 5
3:a Nya Hovås

Välplanerad genomgångslägenhet med stor balkong

Välkomna till en drömlägenhet med härliga sällskapsytor och hög standard kombinerat med en stor balkong mot en lugn och ljus innergård. Lägenheten är välplanerad och varje kvadratmeter nyttjas på bästa sätt. Här erbjuds man ett socialt vardagsrum och ett modernt kök med ekparkett som är genomgående i hela lägenheten. Populär Svanenmärkt förening med fokus på sociala ytor och bra förvaring. Här bor man lugnt och behagligt mitt i Nya Hovås!

Välkommen!

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Vid entrén möts man av en stor öppen hall som erbjuder goda förvaringsutrymmen. Lägenheten har huvudsakligen vita väggar kombinerat med en mattlackad trestavsparkett som bidrar till en varm och härlig känsla.

Genomgående lägenhet ger magiskt ljusinsläpp från två riktningar även under vinterhalvåret. Lägenheten är fint planerad med många fönster, stora sociala ytor och förvaringsmöjligheter.

Det luftiga och ljusa vardagsrummet blir naturligt lägenhetens mittpunkt i den öppna planlösningen med anslutning till köket, det stora sovrummet och balkongen.
Den generösa balkongen, som även kan nås från det stora sovrummet, har sydvästlig riktning mot den vackra avskilda innergården och rymmer med enkelhet ett större sällskap under de härliga sommarkvällarna.
Köket är av fabrikatet Marbodal i utförande med vita luckor, rostfria handtag och elegant massiv bänkskiva i trä. Kombinationen mellan köksluckorna, det vita kaklet och den hårdvaxoljade bänkskivan skapar en naturligt och mjuk miljö att umgås i.
Vitvarorna består av spiskåpa från LGG Pandora, induktionshäll av märket Siemens, varmluftsugn och micro i vitt utförande från Siemens, stor kyl och frys i vitt utförande från Siemens samt vit diskmaskin från Siemens.

Intill köket finner vi även ett extra rum som är ca 5 kvm som får fint ljusinsläpp från fönstret. Här har man valt att skapa ytterligare förvaring och kontorsyta. Rummet kan även nyttjas till ett mindre gästrum eller barnrum.
Alternativ lösning är att riva väggen mellan kök och detta rum för att skapa ett större utrymme för matplats om så önskas.

I lägenheten finner vi två sovrum, ett i anslutning till hallen, och ett större i anslutning till vardagsrummet.
Sovrummet som har anslutning till hallen har en ljus heltäckningsmatta som bidrar med en lyxig och härlig känsla. Väggarna är målade i grått och rummet har ett fönster i nordostlig riktning.
I detta rum finns även en stor garderob för extra förvaring med handtag i mässing.
Det stora sovrummet är strategiskt placerat bredvid vardagsrummet med dörr ut till den fina balkongen. Rummet har en stor helväggsgarderob med skjutdörrar i vitt utförande och silverfärgade profiler, inredd med hängskenor och hyllor.
Väggen som är mot vardagsrummet är förstärkt för att skapa möjlighet för vägghängd TV.
I anslutning till kök och vardagsrum finner vi även badrummet.
Utanför badrummet finns ytterligare en skjutdörrsgarderob för mer förvaringsmöjligheter.
Badrummet är smakfullt klätt med grå klinker och vitt kakel i matt utförande. Här finner vi en vit kommod med spegelskåp ovanför. Badrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare från Siemens, handdukstork från PAXX, duschvägg och wc från IFÖ.
Ovanför tvättmaskin och torktumlare finns en bänkskiva i vitt som kan utnyttjas som arbetsyta och annan förvaring. På väggen hänger rymliga skåp från Marbodal för att utöka förvaring i badrummet.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Hovås
Hovås är beläget mellan Askim och Billdal, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Karaktäristiskt för området är de eleganta och charmiga villorna utmed havet med anor från förra sekelskiftet. Idag består bebyggelsen av en blandning av dessa äldre villor och moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.

Hovås är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor. Hovås har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bland annat segling, fotboll, ishockey och ridsport.

Östra Hovås gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. I detta vidsträckta grönområde finns flera fina vandringsleder och badsjöar. Mer motion och rekreation kan man få på Hovåsvallen samt på Hovås legendariska golfbana, Göteborgs Golfklubb. Golfklubben bildades redan 1902 och är Sveriges äldsta.

I Hovås hamn pågår båtlivet året om. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad och utmed havet går en promenad- och cykelväg. Hovås Kallbad med sina pittoreska badhus och restaurang är en privat anläggning som delvis även är öppen för allmänheten. Det vackra naturområdet på Amundöarna är också en populär utflykt, för såväl promenader som salta bad.

Söderöver har den nya stadsdelen Nya Hovås vuxit fram med en härlig blandning av bostäder, butiker, restauranger och kontor. Här finns det mesta man kan tänka sig! Utöver Nya Hovås så erbjuder bland annat även Sisjöns industriområde, Kodakhuset och Frölunda Torg ett brett utbud av service på nära avstånd.

Hovås inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och bekvämt boende nära havet och vacker natur. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta