Välkommen till

Sjupundsgatan 43

Sjupundsgatan 43
2:a Högsbohöjd

Stilren nyproducerad tvåa med öppen planlösning & solig västerbalkong

På våning tre med balkong i västerläge ligger denna genomtänkta och smakfulla tvåa som är nyproducerad med stilren monokrom design och vitvaror av högsta kvalité. Öppna sociala ytor med utgång till balkongen, sovrum med både klädkammare och garderob samt rymligt badrum med kombimaskin. Ett trivsamt och modernt hem med allt man kan önska i ett växande område med närhet till så väl Slottskogen och Ruddalens lugna naturområden som innerstaden och stadspulsen.

Föreningen Brf Eken är byggt med grundtankar om hållbarhet och gemenskap där boendet är en naturlig mötesplats. Med koncept såsom co-living, tvättlounge med Wi-Fi, väl tilltagna utrymmen, verkstadshörna, bil- och cykelpool samt en gemensam takpark med fantastisk utsikt där nu kan plugga, jobba, grilla, spela boule, läsa böcker, odla, gymma, sola eller ha picknick tillsammans med så väl vännerna som grannarna.

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Innanför ytterdörren möts man av en ljus hall med plats för avhänging av ytterkläder samt förvaring i två garderober. Golvet kläs praktiskt av klinker i grått som övergår till fint parkettgolv. Genomgående ljusa ytskikt som skapar en enhetlig bas att inreda efter.

Ett par steg in möts ni av ett otroligt fint ljusinsläpp från flertalet fönster och balkongdörren som tar er ut till den härliga balkongen i högt läge. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket skapar en härlig rymd och bjuder in till sociala stunder med vänner och familj. Rummet går att inreda med soffgrupp, tv-bänk samt övrigt möblemang. Intill fönstret finns en given plats för matbord.

Sobert kök med ljusgrå inredning från Ballingslöv som stilrent matchar med ljusgrått stänkskydd och ljusbänkskiva. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter i såväl skåp som lådor. Den maskinella utrustningen kommer från Whirlpool och utgörs av inbyggd fläkt, spishäll, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.

Harmoniskt, rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och sidobord och förvaringsmöbel. Stort fönster bidrar till såväl rymd som härligt ljusinsläpp och vädringsmöjligheter. Inbyggd skjutdörrsgarderob erbjuder förvaringsmöjligheter. En anslutande klädkammare nås från sovrummet och går att inreda som klädkammare, barnrum eller kontor.

Exklusivt helkaklat badrum med vitt kakel och ljusgrått klinkergolv. Inredningen utgörs av wc, handfatskommod från Ballinslöv i liknande ljusgråa färg som köksinredningen, spegel med belysning, handdukstork samt duschhörna med vikbara dörrar. Infällda spotlights i taket är en snygg detalj. Här erbjuds en tvätt-del med tvättmaskin med ovanliggande bänkskiva och överskåp med god förvaring som förenklar vardagssysslorna.


Det nya kvarteret Ekebäckshöjd i Högsbohöjd är tänkt att vara ett levande, inbjudande och kreativt område med närhet till både stadspuls och lugnet vid vattnet. En cykeltur bort finns Fiskebäcks badvikar och Långedrags klippor och med buss 16 tar du dig till centrala stan på 15 minuter samt Frölunda torgs shopping är en endast en kort buss- eller bilresa bort. Ännu närmare har du mysiga Majornas och Kungsladugårds rika kulturliv. För dig som vill ta en härlig skogspromenad, ha en picknick i det gröna eller göra ett besök till idrottcentrat är Ruddalens fantastiska natur eller Slottsskogen aldrig långt borta.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Högsbohöjd
I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta