Välkommen till

Doktor Lindhs gata 3

Doktor Lindhs gata 3
4:a Guldheden

Smakfullt renoverad gavelfyra med inglasad västerbalkong och tidstypisk karaktär.

Varmt välkomna till denna perfekt planerade och stilfulla 60-talsfyra med stora sociala ytor, gavelläge och vackert bevarade originaldetaljer. Här trivs man under varma sommardagar på den inglasade västerbalkongen. Ni bor på stora ytor som är perfekt lämpade för barnfamiljen, den som arbetar hemma, för gästerna som kommer på besök, eller varför inte en kombination av samtliga. Om inte det vore nog så erbjuder bostaden två nyrenoverade och stilsäkra badrum som bidrar med både lyx och bekvämlighet. Här bor ni i en lugn tillvaro, i en välskött förening med god likviditet och med närhet till grönskande Änggårdsbergen och restaurangmyllret i Linné och Vasa.

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren når man den kvadratsmarta hallen som har generös förvaring i fyra inbyggda originalgarderober som skapar tidstypisk karaktär till entrén. Det finns även utrymme för fria avhängningsytor. Följer man det ljusa golvet och de de ljusmålade väggarna vidare når man bostadens alla rum.

Längst in i bostaden bakom pardörrar i trä med glaspartier är det stora och ljustapetserade vardagsrummet beläget. Här är det gott om härlig och social yta för både soffgrupp och matplats. De vackra originaldetaljerna från husets bebyggelse blir framträdande dels genom golvet som kläs av ekparkett i fiskbensläggning såväl som i fönsterbrädorna av marmor.

Från vardagsrummet i soligt gavelläge har man direkt anslutning till köket från Ikea (2017) som har en vit köksinredning. Stilrena inslag i trä blir kontrasterande till det ljusa köket och återfinns både i kökets handtag och bänkskiva. Den maskinella utrustningen och består av spis med induktionshäll, frånluftsfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl med frys. Köket är praktiskt med väl tilltagna arbetsbänkar och utrymme för matgrupp. Från köket har man utblick över den inglasade balkongen som i sitt västerläge både bidrar med ett fantastiskt ljusinsläpp och blir ett ytterligare rum för avkoppling under årets varma månader.

Det första sovrummet ligger längst in i lägenheten med anslutning till vardagsrummet och inrymmer mindre dubbelsäng med tillhörande sängbord. Den bevarade fiskbensparketten klär golvytan även här. Trevligt ljusinsläpp kommer från fönster som vetter åt två väderstreck.

De andra sovrummen ligger med nära anslutning till hallen och är rofyllt målade i antikgrått (2020). På golven ligger Slottsplank i ek, även det från renoveringen 2020. Det något mindre av rummen inrymmer en enkelsäng med mindre förvaring och kan med fördel användas som gästrum eller så kan det inredas till det perfekta hemmakontoret. Det andra intilliggande sovrummet kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord eller så blir det ett generöst utrymme för barnrum.

Lägenhetens nyrenoverade och toppmoderna badrum från 2021 är inrett i granitkeramik inspirerad av Ekebergsmarmor (Bricmate Glanshammar Honed) som klär både väggar och golv vilket är ett stilfullt materialval som harmonierar med väggfärgen Kalk från Jotun. Badrummet är utrustat med vägghängd wc och handfat från Duravit, badkar från Nordhem, blandare och spolknapp från Tapwell, spegel med dimbar belysning samt handdukshängare från Smedbo. Här kan man njuta av skön golvvärme under klinkers. I taket sitter infällda och dimbara spotlights.

Den lika moderna och stilrena gästtoaletten, även den från 2021 har granitkeramik inspirerad av Kolmårdsmarmor (Bricmate Kolmården) och resterande väggpartier är målade i tonen Tidlös från Jotun. Både wc och handfat är signerade Duravit och blandare samt spolknapp är ifrån Tapwell.

Som extraadderad lyx i tillvaron har bostaden en rymlig walk-in-closet!


Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Guldheden
Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken.

Guldheden har två vattentorn. Uppifrån det södra får man en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset sätter prägel på stadsdelen, många är de doktorer och systrar som fått ge namn åt Guldhedens gator.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av butiker, restauranger och nöjesställen. I de egna kvarteren finns dock det mesta man behöver, vid Doktor Fries torg finns bl.a. mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek.

Guldheden är en populär stadsdel för studenter och för barnfamiljen finns gott om skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar inom idrott, kultur och friluftsliv som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Trots Guldhedens täta bebyggelse, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten.

Guldheden inbjuder till ett centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta