Välkommen till

Björcksgatan 29

2:a Kålltorp

Ljus gaveltvåa med 30-tals charm

Näst högst upp i huset med härligt gavelläge och fri vy finner ni denna ljusa tvåa med modernt kök och badrum ihop med bevarad 30-tals charm. Lägenheten har genomgående generös takhöjd, fina brädgolv i original och tidlösa materialval i ljus färgskala. Ljust och luftigt vardagsrum och fönster i två väderstreck. Perfekt läge nära både stadskärna och grönska. Här är det bara att flytta in och trivas!

Läs hela beskrivningen
Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni av en ljus och möblerbar hall med gott om plats för förvaringsmöjligheter samt fri avhängning. Golven kläs genomgående av trägolv i original som är behandlat med hårdvaxolja och väggarna har ljus färgsättning. Den generösa takhöjden genomsyrar bostaden och bidrar till en känsla av rymd.

Vardagsrummet har ett härligt gavelläge med ljusinsläpp från fönsterpartier i två väderstreck och är ett rum för umgänge i goda vänners lag. Generösa ytor ger möjlighet att inreda med både soffhörna och matsalsbord för större sällskap.

Köket som är renoverat 2018 har gråa släta skåpsluckor med diskreta mässingsbeslag, ljusgråa bänkytor och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, fläktkåpa, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. I köket finns ett charmigt bevarat originalskafferi. Invid fönstret har matplatsen sin naturliga placering.

Från köket nås sovrummet som har plats för en dubbelsäng och förvaringsmöbel. Sovrummet är målat i en behaglig ljus lindblomsgrön ton vilket ger en rogivande känsla. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med smakfullt sandfärgat klinkergolv och vitt kakel. Inredningen består av WC, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med avskiljande vikvägg i klarglas samt både handdusch och taksil.

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar samt Skatås motionsanläggning och elljusspår. I närområdet finns dessutom all service man behöver. På Björcksgatan ligger den lokala matbutiken Ica Nära och på samma gata finns även en lokal kött- och charkbutik. Det är gångavstånd till Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet med dess utbud av bland annat matbutiker, apotek, grönsakshandlare, bank, fiskbil, systembolag och gym. Bra kommunikationer med cykelvägar och närhet till både stombuss och spårvagnshållplats, spårvagn 1, 3, 5 och buss 17 som tar er enkelt vidare till stadens alla hörn.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta