Välkommen till

Walter Bengtssons Gata 18

Walter Bengtssons Gata 18
3:a Fixfabriken Majorna

Nyproducerad pärla med inglasad balkong i väster

Nu finns möjligheten att förvärva en ljus och härlig trea nyproducerad 2020-22 med alla moderna bekvämligheter, sociala ytor i öppen planlösning, generös takhöjd om 2,7 m, stora fönsterpartier och balkong som är inglasad och vetter mot väster.
HSB Brf Sannaparken är en del av det nyproducerade området Fixfabriken och husen har byggts i danskt hantverksmässigt framställt tegel med en modern tolkning av sekelskifteshusets ornamentik, även interiören är inspirerad av klassiska sekelskifteshem.

I föreningen finns många gemensamma utrymmen och bekvämligheter som bland annat gemensam tvättstuga, övernattningslägenhet samt en härlig innergård med växtlighet, pergola, spaljéer och paviljong. Här kan du bo i moderna hem med klassiska kvaliteter, vackert beläget i intill Sannaparken i Majorna.

Läs hela beskrivningen
Louise
ansvarig mäklare
Louise Didoff
Fastighetsmäklare & Partner
0762-38 17 17 louise.didoff@lundin.se
Lundin Västra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Louise
ansvarig mäklare
Louise Didoff
Fastighetsmäklare & Partner
0762-38 17 17 louise.didoff@lundin.se
Lundin Västra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en hall som erbjuder plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob. Lägenheten har genomgående vitpigmenterad mattlackad trestavsparkett i ek och ljusa väggar som skapar en neutral bas. Alla rum har vita eluttag och strömbrytare med dimmer. Sovrummen har smakfulla ytskikt i en linne beige kulör.

Lägenhetens sällskapsytor har ett härligt läge med generöst ljusinsläpp från fönster i två olika väderstreck och utgång till balkongen som är inglasad i soligt västerläge. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum bjuder in till social samvaro och gemenskap med gott om plats för en soffgrupp med tillhörande möblemang och matbord.

Köket har köksinredning i en smakfull grå ton, bänkskiva i ljus laminat och stänkskydd i vitt brett stående kakel. Under överskåpen sitter infällda dimbara spotlights. Kvalitativa vitvaror som utgörs av induktionshäll, integrerad fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

Lägenhetens största sovrum har gott om utrymme för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt ypperlig förvaring i en härlig klädkammare.

Det mindre sovrummet ligger intill det stora. Här kan man inreda som barn-, gäst- eller arbetsrum. Förvaringsmöjligheter finns i en garderob.

Helkaklat badrum med vitt kakel och ljus klinker med underliggande elburen komfortvärme. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod i vitt, spegelskåp, handdukstork, rymlig duschhörna med raka vikväggar. I badrummet finns även en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux, ovanliggande arbetsbänk som belyses av LED-skena samt två förvaringsskåp i mellangrått. I taket sitter infällda dimbara spotlights.

Det nya området Fixfabriken har ett attraktivt läge mellan Sandarna, Klippan och Kungsladugård. Här planeras totalt cirka 500 nya bostäder i fyra kvarter. Här skapar en ny plats där man kan verka, leva och bo. För över 60 år sedan flyttade AB Fixfabriken in på Bruksgatan och under många år var Fix neonskylt ett landmärke för stadsdelen. För att bevara historien från platsen kommer delar av fabriken att tas om hand, rustas upp och bli en del av det nya bostadsområdet. Här befinner ni er i skärningspunkten mellan hav och stad. Närhet till salta bad, shopping i centrum, nybakat bröd på stans bästa surdegsbageri Cum Pane eller en lugn stund i Sannaparken. Tar man sig istället ner mot havet och Klippan kan du njuta av en god middag på restaurang Sjömagasinet eller besöka kulturhuset Röda Sten. Området har även goda kommunikationer. Med spårvagn tar man sig enkelt och snabbt in till centrala Göteborg eller till salta bad vid Saltholmen.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Majorna

Majorna är en av Göteborgs mest genuina och charmiga stadsdelar. En stad i staden med eget uttryck och livfullhet. Vindlande kullerstensgator, vackra landshövdingehus och små parker och torg skapar tillsammans områdets trivsamma utseende och levande atmosfär.

Majorna är ett område med gamla anor. Hamnen, älven och havet har sedan århundraden varit livsviktiga för majborna. Härifrån hämtade man sin försörjning och många namn härrör från den tiden då det behövdes både båtbyggare, segelsömmare och repslagare. Idag är kajerna både arbetsplatser och härliga rekreationsområden. Och från många av Majornas kullar har man utsikt mot älvmynningen.

Stadsdelen sjuder av aktivitet för alla åldrar. Musik- och kulturlivet är rikt och det finns gott om idrottsföreningar och träningsställen. I kvarteren hittar man ett brett och varierat utbud av butiker, mysiga caféer och restauranger. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Majorna är en populär stadsdel för studenter, flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. För barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor.

Små parker, som Söderlingska parken i Gathenhielmska kulturreservatet, finner man i de egna kvarteren. Klippan, Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga oaser året om.

I Majorna lever man ett aktivt storstadsliv i en charmerande småstadsmiljö med både havet och grönskan inpå knuten.

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta