Välkommen till

Viktoriagatan 22

Viktoriagatan 22
5:a Vasastaden

Kolossalt vacker sekelskiftesvåning

Sagolik våning i vackra Viktoriahuset med privat entré och 148 kvadratmeter total sekelskiftesdröm. Ett riktigt guldkorn med kontinental känsla, Townhouseattityd mitt i stan. Två vackra rum i fil mot gatan och tre rum som sträcker sig i en behaglig planlösning in mot gården. Enormt kök med tydlig fransk inspiration, fullutrustad maskinpark, serveringsskåp och skafferi i original. Möjlighet till uppåt fyra bra sovrum, ja ni läste rätt, fyra sovrum. Stort badrum och möjligheter till ett badrum till. Stolta originadetaljer vilka vittnar och byggåret 1883, likt fönsterluckor, fiskbensparkett, takrosetter, listverk, pardörrar, öppen spis och maffiga stuckaturer. Hela 3,34 meter i takhöjd, renoverade munblåsta fönsterglas och bullerglas ut mot gatan, en riktig våning upp. Vi har inte nämnt föreningen än, den är fantastisk! Mycket låg belåningsgrad och extremt låg månadsavgift.

Våningen erbjuder ett insynsfritt charmigt och behagligt boende som passar bra för er som vill bo i en historisk vacker miljö och vill bevara arkitekturens livsbejakande atmosfär, mitt i en stad som sakta börjar ta en ny form med mer plats för människor och en levande stadskärna. Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt ni kan önska. Välkomna till anrika Viktoriagatan tjugotvå, välkomna hem!

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Oskar
assisterande mäklare
Oskar Allard
Fastighetsmäklare
0735-16 22 63 oskar.allard@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Oskar
assisterande mäklare
Oskar Allard
Fastighetsmäklare
0735-16 22 63 oskar.allard@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Våningen har en egen entré i portgången och innanför pardörrarna går en halvtrappa upp till hallen följt av ett stabilt träräcke. Precis lagom stort med plats för ytterkläder och skor. Lusten och nyfikenheten att se vidare är ohejdbar och precis intill kliver vi över i tamburen, en möblerbar inre hall.

Trappa: Stenlagd.
Golv: Ekparkett original.
Väggar: Målade.

Sällskapsrum/Sovrum
Pampigt och luftigt rum som idag nyttjas som master bedroom men som likväl gör sig bra som sällskapsrum med plats för soff- och sittgrupper. Andlöst vackert med två höga fönsterpartier med fönsterluckor i original. Takhöjden på ca 3,25 meter är dekorerad av en vacker takrosett och tidsenliga stuckaturer. Öppen spis (ej i bruk), fina fotlister och djupa dörrvalv.

Golv: Massiv ekparkett i fiskbensläggning.
Väggar: Målade.

Sällskapsrum/Sovrum
I fil, med höga spegeldörrar i par emellan fortsätter allt det fina. Rummet har ett högt fönsterparti mot gatan och är något mindre, disponeras idag som sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang.

Golv: Massiv ekparkett i fiskbensläggning.
Väggar: Målade.

Sovrum
Från tamburen nås det fjärde sovrummet med praktisk platsbyggd loftsäng och utrymme för skrivbord och byråer. God storlek som sovrum för barn, ungdom eller gäster.

Golv: Ekparkett.
Väggar: Målade.

Vardagsrum
Låt oss kallad det mellanrummet - ett vackert sällskapsrum med flertalet möbleringsalternativ och plats för soffgrupp, sittgrupp och bokhyllor. Takhöjden är som i våningen i övrigt så rumsvolymen fortsätter att behaga med takrosett och stuckaturer. Ett högt och brett fönsterparti med fönsterluckor i original och trevlig vy mot den charmiga gården, gammaldags stenläggning, tegelväggar och om sommarhalvåret möblerad med en sirlig gjutjärnsgrupp.

Golv: Massiv ekparkett i fiskbensläggning.
Väggar: Målade.

Kök
Köket ligger klassiskt mot gården och har den gamla köksingången från gården kvar. Smakfullt och kontinentalt, renoverat år 2017 med bra arbetsytor och goda förvaringslösningar. Skåpinredning i mörkt blått, arbetsbänkar i sandfärgad kalksten från Kinnekulle och ovansittande vita kakelplattor med svart fog. Skänkskåp i original, skafferi och fullutrustad maskinpark. Induktionshäll, kolfilterfläkt, varmluftsugn, integrerad diskmaskin och hel kyl samt frys. Rostfri vinkyl på armlängds avstånd skapar goda förutsättningar för både små vardagsfester och större högtidliga kalas. Rejäl matplats intill fönstret för fyra till sex personer.

Golv: Nyare furuplank.
Väggar: Målade.

Pigkammare
Via passagen intill köket finns ett vackert rum med gårdsmiljön i sikte. Det här är den gamla pigkammaren som gärna fortsatt tjänstgör som ett mindre sovrum, eller som arbetsrum. Passagen utanför erbjuder förvaring via tre grunda förvaringsskåp i original med vackra spegeldörrar.

Golv: Ekparkett
Väggar: Målade

Badrum
Badrummet nås ifrån tamburen. Renoverat i stilrent utförande, väggarna är kaklade i vitt och golvet är belagt med ljusgrå klinker. Utrustat med wc, handfat med kommod, spegel och dusch samt en separat klädvårdsavdelning med kombinerad TM/TT (LG, 2021). En stor klädkammare intill, som erbjuder mängder med förvaringsmöjligheter skulle kunna göras om till ytterligare ett badrum om så önskas.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta