Välkommen till

Stockholmsgatan 40K

Stockholmsgatan 40K
2:a Bagaregården

Landshövdingepärla i underbara Bagaregården

I ett av Bagaregårdens landshövdingehus i tjugotalsklassicistisk stil finner ni denna drömtvåa. Lägenheten har många vackra bevarade originaldetaljer som brädgolv, listverk och gjutjärnselement. Väldisponerad planlösning med genomgående ljusflöde från fönster i två väderstreck. Smakfullt renoverat kök och badrum från 2015. Stort underbart sovrum. Riktigt bra förvaringsmöjligheter i såväl lägenheten som i de två tillhörande förråden. Detta boende har fått en helt underbar upprustning och är en fantastisk bostad som Bagaregården just nu kan erbjuda. Bo i en välorganiserad förening med stabil ekonomi och en fin sammanhållning. Innergården har varit utnämnd till en av de finaste i Göteborg!

Bilder

Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Bagaregården
Småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser
I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finns ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bland annat bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och fotbollsplaner.

Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområden Delsjön, Skatås och Härlanda Tjärn på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, badsjöar, motionsslingor och ridvägar. I området kring Skatås har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!