Välkommen till

A R Lorents Gata 75

2:a Klippan

Unik vindsvåning i etage med balkong

Vid den södra foten av Älvsborgsbron, i det genuina kulturreservatet Klippan med sin digra kulturhistoria som innefattar både det gamla Carnegie sockerbruk och det anrika Ostindiska Kompaniet, finner ni denna unika vindsvåning i toppskick producerad 2007. Lägenheten har öppen planlösning och präglas av fint ljusinsläpp. Påkostade material- och tillval. Mysig balkong i sydöst med sol från morgonen fram till tvåtiden. Genomtänkt kök med snygg köksinredning i vitt/trä och rostfri utrustning. Stort helkaklat badrum med tvättmöjligheter. Välskött och stabil förening som ger ett tryggt boende i gemytlig miljö.

Klippan är ett attraktivt bostadsområde med Novotel, Sjömagasinet och Röda sten runt hörnet. Här bor man med närhet till både hav, natur och innerstaden. Intill kvarteret går båtarna över till Eriksberg och Lindholmen och den långa kajpromenaden används flitigt av både boende och besökare. Kort promenadavstånd till härliga Mariaplan som bland annat har ekologiskt prisat bageri, mysiga restauranger och antikhandlare. Här är det lätt att trivas!

Läs hela beskrivningen
Kevin
ansvarig mäklare
Kevin Arnagård
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se
Lundin Västra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Kevin
ansvarig mäklare
Kevin Arnagård
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se
Lundin Västra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 50 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en hall plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i fyra garderober. Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Vardagsrum och kök i öppen planlösning med högt i tak, generösa fönsterpartier samt utgång till lägenhetens balkong i sydostligt läge med sol från morgon till tvåtiden. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matplats.

Välplanerat Myresjökök i vitt med trädetaljer och stänkskydd i vitt kakel. Utrustningen består av glaskeramikhäll från 2019, fläkt, diskmaskin (2019), kyl med frys samt praktisk integrerad strykbräda.

En trappa leder upp till lägenhetens tilltagna sovloft som bjuder på plats för både dubbelsäng och arbetshörna. Två takfönster ger ett gott ljusflöde och känsla av rymd.

Stort badrum med ljust klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfat, spegel, handdukstork samt duschhörna med raka vikdörrar i glas. Här finns även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Klippan

Klippan är en havsnära och unik kulturmiljö. Klippan är en del av centrala Göteborg men samtidigt ett område med en individuell prägel och speciell atmosfär. Det magnifika läget vid Göteborgs hamninlopp och den omedelbara närheten till natur och storstadsliv gör området till en härlig plats att bo på.
Klippans moderna bostäder har ett formspråk som smälter in i den historiska miljön. Här bor man behagligt och exklusivt med egna uteplatser eller balkonger att njuta utsikt och grönska på. I området finns det mesta man behöver för helg och vardag. Kulturhuset Röda sten och St. Birgittas kapell inbjuder till olika evenemang året om. I kvarteren finns flera trevliga restauranger och träningsställen och i grannområdena finns mataffärer och butiker.
Klippan var Göteborgs första hamn och Ostindiska kompaniets hemmahamn. I småbåtshamnen ligger båtarna skyddade av fina båthus och alldeles intill ligger ångbåtsbryggan. Utmed vattnet löper strandpromenaden med det mäktiga panoramat med Älvsborgsbron i förgrunden och skärgården i fonden.
Klippan inbjuder till det goda livet med havet och storstadspulsen in på knuten.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta