Välkommen till

Birkagatan 24A

Birkagatan 24A
3:a Örgryte

Underbar trea med balkong & öppen spis

Näst högst upp i huset finner ni denna trivsamma trea som har ett insynsskyddat läge med utsikt över Delsjöbäcken och grönskande omgivningar. Lägenheten har ljusa generösa sällskapsytor som inbjuder till social samvaro samtidigt som man kan njuta av en fungerande öppen spis och härlig balkong i soligt läge. Välbevarade tidstypiska detaljer som originalgolv, generös takhöjd och fönsterbänkar i sten. Stort genomtänkt kök med fina materialval, två rymliga sovrum med generös förvaring samt helkaklat badrum med badkar. Lägenheten kan göras om till en fyra om man önskar, se alternativ planritning. Här är det bara att flytta in och njuta!

Läs hela beskrivningen
Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Niklas
assisterande mäklare
Niklas Kocev
Försäljningschef & Fastighetsmäklare
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Niklas
assisterande mäklare
Niklas Kocev
Försäljningschef & Fastighetsmäklare
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren slås man direkt av den härliga takhöjden som präglar bostaden. Entrén smyckas av vacker kolmårdsmarmor som sedan övergår till stavparkett som är har hårdvaxoljats med valnötspigment och väggarna är målade i vitt. Den möblerbara hallen binder samman alla rum och erbjuder goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober.

Vardagsrummet är ett härligt rum för umgänge i goda vänners lag. Generösa ytor bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ, såväl för avslappnade kvällar i tv-soffan som för trevliga sammankomster kring ett större matsalsbord. Rummet får ett härligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti tillsammans med dubbeldörrarna i glas till bostadens balkong. Balkongen ligger i ett soligt sydostläge och bjuder på utsikt över Delsjöbäcken och härlig grönska. För optimalt välbefinnande erbjuder vardagsrummet även en fungerande öppen spis. Golvet kläs av vacker fiskbensparkett som är har hårdvaxoljats med valnötspigment och väggarna är målade i vitt.

Ljust och härligt kök som är genomtänkt planerat med såväl bra arbetsytor, gott om förvaring som matplats. Köksinredning från Marbodal med släta köksluckor i ljusgrått med läderhandtag som kombineras med ljusa bänkytor och vitt kvadratiskt kakel med mörk fog i halvförbandssättning som sträcker sig ända upp till taket. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn samt integrerad kyl och frys. Ljust golv och väggar målade i vitt.

Lägenhetens största sovrum är i dagsläget inrett som barnrum och här finns möjlighet till flera olika möbleringsalternativ. Goda förvaringsmöjligheter i tre tidstypiska inbyggda garderober med överskåp. Golvet kläs av stavparkett som är har hårdvaxoljats med valnötspigment och väggarna är målade i grått. Fint ljusinsläpp och insynsskyddat läge med utsikt mot grönska.

Det andra sovrummet är även det rymligt med plats för dubbelsäng alternativt säng och arbetshörna. Även här kläs golvet av stavparkett som är har hårdvaxoljats med valnötspigment och väggarna är målade i en behaglig blå ton. Förvaringsmöjligheter finns i form av två tidstypiska inbyggda garderober med överskåp. Fönster i insynsskyddat läge som ger ett fint ljusinsläpp.

Badrummet har helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, spegelskåp, handdukstork samt badkar. Ett fönster bidrar med uppskattat dagsljus och vädringsmöjlighet.


Örgryte passar er som önskar ett centralt men samtidigt lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. Läget är optimalt med hållplats ca 2 minuter från bostaden, hållplats Töpelsgatan. Ett stenkast från både Bojen Skatås och Bö affärscentrum med matbutik, postombud, pizzeria, thairestaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn eller på fina cykelvägar. Det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur golfbana och sjöar för svalkande bad. I närheten ligger även Skatås med motionsanläggning och elljusspår, Göteborgs fältrittklubb samt GLTK med tennisbanor och Nordic Wellness.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader & storstadspuls


Välkommen till populära Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.

Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och dit går det snabbt att ta sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer som Coop och Ica Kvantum och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bland annat öppen förskola, bibliotek och hälsotek.

Det vackra angränsande Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn gör att grönskan samt bad finns på nära håll för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet. GLTK med tennis, padel och Nordic Wellness samt ridklubben Göteborgs Fältrittklubb.

Örgryte erbjuder ett stort utbud av restauranger som restaurang Intill, Oizo, Vinnarium och Enoteca Roma såväl som restauranger utmed Danska vägen och Redbergsplatsen.

Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta