Välkommen till

Engelbrektsgatan 12

Engelbrektsgatan 12
4:a Vasastaden

Sekelskiftespärla med stor potential i toppläge med många vackra originaldetaljer

Varmt välkomna till denna sekelskiftesdröm med stor potential i en fantastisk byggnad anno 1890 belägen mitt i attraktiva Vasastaden. Här njuter ni av fantastiska originaldetajer så som höga fotlister som samsas med vacker stuckatur och ni har utblick genom högresta fönsterpartier i två väderstreck som ger ljusinsläpp. Här presenteras nu bostaden med alla möjligheter till trivsel, ni får både stora sociala ytor utan att kompromissa med avskilda och privata delar i tre sovrum. Som om inte det vore nog med en sekelskiftesvåning med Vasaparken som trädgård kan man dessutom utforska restaurangmyllret i underbara Vasa och Lorensberg samt ha kort promenad till shoppinglunchen i city eller till lördagsbrunchen och Slottsskogen i Linnéstaden. Tidigare bygglov för balkong finns! Önskar man bygga balkong så måste man söka ett nytt bygglov.

Läs hela beskrivningen
Louisa
ansvarig mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Louisa
ansvarig mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren når man hallen som tillsammans med passagen erbjuder generös garderobsförvaring samt fria ytor för möjlighet till ytterligare avhängning. Väggarna är ljust gråmålade vilket bidrar till en känsla av rymd.

Rakt fram från hallen är vardagsrummet med de högresta och stora välvda fönstren med härligt ljusinsläpp beläget. Vardagsrummet är präglat av historiska och tidstypiska originaldetaljer så som golvet med originalparkett i fiskbensläggning, välbevarad stuckatur, takrosett, höga fotlister och gjutjärnselement med fönsterbrädor i klassisk marmor. Vardagsrummet lämnar plats för fri möblering men kan med fördel inredas med stor matplats där middagen intas i historisk atmosfär. Våningen under har öppnat upp mellan vardagsrum och kök vilket ger en mer öppen och social planlösning.

Köket i bostaden har vit köksinredning med mörka beslag. Diskbänken är i rostfritt och resterande arbetsytor är i trä som blir neutralt tillsammans med det beigekaklade stänkskyddet. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn och kyl med frys. Här finns stora möjligheter att använda båda sidor av köket för köksinredning utan att kompromissa med en stor matplats.

Det största sovrummet med vitmålade väggar har stort fönsterparti mot rofylld innergård och inrymmer dubbelsäng med tillhörande sängbord. Härifrån når man bostadens klädkammare som kan inredas för att skapa modern walk-in-closet känsla.

Sovrummet i mitten med väggar målade i ljusgrön har även det generöst med utrymme och kan inredas med dubbelsäng alternativt blir det perfekt för gästerna eller som hemmakontor. Det nedersta sovrummet som nås direkt från hallen har även det en härlig rymd och är beläget mot innergård.

Badrummet är utrustat med wc, handfat och badkar. Utöver det finns det även en mindre gästwc med handfat som är halvkaklat i blått.Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta