Välkommen till

Musikvägen 38

Musikvägen 38
3:a Ruddalen

Genomgångstrea med inglasad balkong i soligt västerläge

Med ett härligt läge i naturnära och populära Ruddalen finner ni denna välplanerade trea med otroliga ljusinsläpp från generösa fönsterpartier i två väderstreck. Här erbjuds genomgående rymliga ytor, renoverat badrum, två stora sovrum, ett välplanerat kök med bra förvaring, rymlig hall med klädkammare samt ett mycket härligt vardagsrum med bevarad fiskbensparkett och en fantastisk grönskande utsikt. Från vardagsrummet nås utgången till den inglasade balkongen som är en alldeles underbar tillgång att njuta av under de ljumna sommarkvällarna och långt in på hösten.

I Ruddalen bor man i en oas av grönska, med fina promenadstråk och motionsslingor i området. Ett rofyllt område med närhet till så väl fina naturområden och salta bad som till innerstadens puls. På promenadavstånd finns mataffär, skola, förskola samt Frölunda torg med dess stora utbud av butiker, caféer och restauranger. Några hundra meter från bostaden går bussar och spårvagnar som med enkelhet tar dig till stadens alla delar.

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en jus och rymlig hall med gott om plats för ytterkläder och skor. Från hallen nås även en rejäl klädkammare som erbjuder bra förvaringsmöjligheter. Detta utrymme kan även till fördel användas som ett kontor om så önskas. Från hallen nås det mindre sovrummet, badrummet, köket, klädkammaren samt vardagsrummet. Väggarna är tapetserade i en mönstrad tapet från Boråstapeter och på golvet ligger originalparkett i ek.

Bostadens kök är ljust och välplanerat med goda arbetsytor samt förvaringsmöjligheter i lådor och skåp. Köket går i en neutrala och klassisk färgskala med ett generöst fönster som ger härligt naturligt ljusinsläpp till rummet. Den maskinella utrustningen består av keramikspis, inbyggnadsugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Väggarna är målade och på golvet ligger en trestavsparkett i ek. Intill väggen finns en naturlig plats för en mindre matplats.

Vardagsrummet är ljust och luftigt med en otrolig utsikt mot Ruddalens grönområde vilket ger karaktär till rummet. En slående utsikt som är lika vacker på vintern som på sommaren. Rummet är rymligt och kan möbleras med soffgrupp, tv-bänk, soffbord samt matsalsbord. Från vardagsrummet nås även bostadens fantastiska inglasade balkong med första parkett mot grönområdet, en rofylld plats där man enbart hör ljudet av vind och fåglar.

Bostadens större sovrum ligger intill vardagsrummet och ger plats åt dubbelsäng samt sängbord. Väggarna är målade i en harmonisk grön kulör som tillsammans med utsikten från det generösa fönster ger en känsla av lugn - en perfekt plats för återhämtning. Härifrån nås även klädkammaren med maximerade förvaringsmöjligheter. Det mindre sovrummet finner vi direkt till höger om hallen. Även detta rum har plats för en mindre dubbelsäng och kan användas som ett kontor, gästrum eller barnrum. Väggarna är tapetserade i en rutig tapet från Boråstapeter och har platsbyggda garderober med vackra spegeldörrar. Stort fönster i läge öst med en trevlig vy mot vackra körsbärsträd och helt utan insyn. I båda sovrummen ligger trestavsparkett i ek.

Nyrenoverat och mycket stilfullt badrum i hög standard. Mörka nyanser på klinker och ljusa kaklade väggar. Badrummet är fullt utrustat med golvvärme, tvättmaskin med bänkskiva i bambu, skåp ovanför tvättmaskinen, kommod med överliggande handfat, spegel, dusch samt toalett.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Ruddalen
Ruddalen är ett trivsamt område som gränsar till det stora grönområdet med samma namn. Förr i tiden betade boskap här som tillhörde gårdarna i Ruds by. 1945 blev Västra Frölunda en del av Göteborg och därefter började moderna bostäder uppföras och området expanderade.

Bebyggelsen består till största del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen. Kring bostadshusen finns fina gårdar med prunkande rabatter och ståtliga träd.

Ruddalen erbjuder god service, både i de egna kvarteren och vid Frölunda torgs moderna köpcentrum. Frölunda Kulturhus har bibliotek, simhall och teater. Vill man få mer av stadsliv, ligger Göteborgs centrum på nära avstånd. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Familjehuset Trädet och Ungdomens hus är två mötesplatser för familjer, barn och ungdomar.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. Ruddalens stora grönområde lockar till härliga promenader, utflykter och friluftsliv. Ruddalens Idrottscentrum har bl.a. skrinnarbana, motionsslingor, bollplaner och café. I närheten av Frölunda Torg finns flera träningsanläggningar.

Havet ligger på nära avstånd. Med cykel eller buss tar man sig lätt ner till Askimsvikens eller Näsets badplatser.

Ruddalen inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta