Välkommen till

Skanstorget 5A

2:a Linnéstaden

Drömtvåa med bevarad charm & västerbalkong

Underbar tvåa med paradläge och härlig västerbalkong mot Skanstorget! Lägenheten stoltserar med en takhöjd om hela 3,10 m, stora rum i fil med utsikt mot Skansen Kronan, plankgolv i original, stuckatur och takrosetter. Renoverat kök med fina materialval och utrymme för stora middagssällskap och tidigare fanns bygglov för österbalkong mot gården härifrån. Som ett extra plus erbjuder även lägenheten mängder med förvaring! Välskött förening med engagerad styrelse, stabil belåning och många lokaler som ger goda intäkter. Här bor med direkt närhet till restaurang- och kaféliv samtidigt som Slottsskogens och Änggårdsbergens grönska nås efter en kort promenad.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Innanför ytterdörren möts ni av en hall med fint plankgolv i original och ljusa väggar. Hallen är möblerbar och har plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i två garderober.

Fint renoverat kök som har slät köksinredning i ljusgrått med knoppbeslag i rostfritt, bänkytor i trä och stänkskydd i vitt kakel. Köket är format efter trapphusets rundade vägg vilket skapar dynamik. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, fläktkåpa, diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro samt kyl med frys. I köket ryms en matplats för stora middagssällskap att samlas vid. Fönster i lugnt österläge mot föreningens gård där det tidigare funnits bygglov för balkong.

Ljust och härligt vardagsrum med två höga fönster som har utsikt mot Skanstorget och hustaken i Haga. Vardagsrummet kan inredas med soffa och övrigt möblemang. Rummet präglas av plankgolv i original och väggarna är målade i en greige ton. Taket pryds av en takrosett.

I fil med vardagsrummet ligger det pampiga sovrummet som är generöst utformat med fint ljusinsläpp och utgång till lägenhetens vackra smidesbalkong. Balkongen har ett eftertraktat fritt västerläge med utsikt mot Skanstorget, Skansen Kronan och hustaken i Haga. Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och arbetshörna samtidigt som det erbjuder förvaringsmöjligheter utöver det vanliga i snygga platsbyggda garderober. Även här finns bevarat plankgolv och väggarna är målade i en solgul ton tillsammans med bröstpanel och garderober i en mörk sandfärgad ton. Fina stuckaturer och takrosett.

Badrummet har helkaklade väggar i vitt med grå bård i mosaik. Inredningen består av wc, handfatskommod, speglar, väggskåp samt duschhörna med draperi.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta