Välkommen till

Nordhemsgatan 72B

Nordhemsgatan 72B
2:a Linnéstaden

Väldisponerad sekelskiftesdröm högt upp i huset

Högt upp i huset på Nordhemsgatan 72B finner ni denna sekelskiftesdröm! En väldisponerad bostad med generösa sällskapsytor, tidlöst renoverat och fullutrustat kök, helkaklat badrum samt rymligt sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Lägenheten har tidstypiska originaldetaljer såsom höga fotlister, stuckaturer, brädgolv, djupa fönsternischer samt vackra kakelugnar. Här bor ni i ett lugnt läge med tillgång till en vacker innegård samt med närhet både till lugna grönområden som Slottsskogen och till stadspuls. Välkomna till den underbara citytvåa!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en rymlig entré i samband med det stora köket. Här finns goda förvaringsmöjligheter i sex garderober samt plats för fri avhängning. Golvet präglas av vitbetsat plankgolv i både hall och kök samt grå och vitmålade väggar.

Direkt från entrén kommer ni in i det stora och härliga köket. Köksinredningen är i en ljusgrå färg och kombineras med bänkskiva i sten samt stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen är från Siemens och består av keramikhäll, kolfilterfläkt, varmluftsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl med frys. I köket finns plats för ett matsalsbord för stora sällskap.

Rymligt vardagsrum med fint vitmålat brädgolv och målade väggar i ljusbeige. Vardagsrummet kan inredas med soffgrupp samt övrigt möblemang. En vacker kakelugn finns i vardagsrummet. Fönster med djupa nischer bidrar med härligt ljusinsläpp.

Stort sovrum med två stora fönster med djupa nischer som bidrar till ett härligt ljusinsläpp. Även här finns en vacker kakelugn. Sovrummet kan inredas med en dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Goda förvaringsmöjligheter finns i fyra garderober. Golvet präglas även här av det fina vitmålade brädgolvet och väggarna är målade i en ljusgrå färg.

Helkaklat badrum med mönstrat klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfat, spegel med belysning, dusch och väggskåp. Golvet har även behaglig golvvärme.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta