Välkommen till

Wadmansgatan 15

Wadmansgatan 15
2:a Lorensberg

Kvadratsmart tvåa med attraktivt läge i hjärtat av Lorensberg

Välkommen till Wadmansgatan 15 och denna förtjusande 30-tals lägenhet. Här bor du centralt men ändå i en fridfull omgivning. Denna lägenhet är både socialt och praktiskt planerad med massor av charm. Vackra fönster, original golv och dekorativa listverk, tillsammans med den generösa takhöjden, skapar en omedelbar känsla av trivsel.

Topprenoverat kök med gott om både förvaring och arbetsytor. Sovrummet är rogivande och rymligt, med tillräckligt med utrymme för en dubbelsäng och andra möbler. Det stilfulla och helkaklade badrummet är fullt utrustat med både tvättmaskin och torktumlare, vilket gör vardagen bekväm och praktisk.

Denna bostad är belägen i en ståndsmässig och vacker trappuppgång med hiss. Du bor i en av innerstadens mest centrala områden, med hela evenemangsstråket runt hörnet. Göteborgs berömda Kungsportsavenyn och den vackra Näckrosparken finns bara ett stenkast bort, vilket ger dig en enastående stadsmiljö att utforska.

Föreningen har en underbar innergård där du kan njuta av lugnet och charmen i den omgivande gården. En trappa ner finns gemensam balkong. Dessutom har föreningen en mycket stabil ekonomi, vilket ger dig extra trygghet i din nya bostad. Detta syns i lägenhetens låga nettoskuldsättning.

Läs hela beskrivningen
Anders
ansvarig mäklare
Anders Pettersson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Anders
ansvarig mäklare
Anders Pettersson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Direkt in från gatan genom den vackra välbevarade portalen anno 1930, här slås man av det totala lugnet & tystnaden som infinner sig mitt Göteborgsvimlet. Ett rogivande läge!
De 51 kvadratmetrarna är mycket välplanerade med fokus på sociala ytor och ett härligt sovrum. Mycket generös takhöjd och ett härligt ljusinsläpp.

Du välkomnas in i en fin hall full av charm. Genomgående fiskbensparkett i lägenheten förutom i kök där det ligger klinker. Exemplariska förvaringsmöjligheter i form av stor garderob och klädkammare.

Det mysiga sovrummet beläget bakom spegeldörrar från vardagsrummet rymmer en dubbelsäng.

Köket renoverades i stilrena materialval 2022 och har en maskinpark bestående av kyl/frys, häll med integrerad fläkt och diskmaskin. Bänkskivor i slitstark kvartskomposit. En social planlösning med härliga ytor perfekt för middagar och sociala tillställningar. I köket finns plats för matbord.

Vardagsrummet inrymmer soffgrupp med tillhörande möblering, tv-hörna och förvaring.

Helkaklat badrum med väggar i vitt och mörkt klinker på golvet. Badrummet är inrett med handfat, spegel , handdukstork, dusch, toalett, tvättmaskin och torktumlare.

Ett härligt boende i en välskött förening, välkomna!

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta