Välkommen till

Birkagatan 22B

Birkagatan 22B
3:a Örgryte

Mysig trea med två balkonger och fungerande öppen spis

Välkomna till denna härliga bostad på Birkagatan i hjärtat av Örgryte med närhet till såväl natur som stadens puls! Bostaden är belägen på våning två av tre och har fantastiskt ljusinsläpp från tre väderstreck. Planlösningen bjuder på ett väl tilltaget sällskapsrum med fungerande öppen spis och utgång till en av bostadens två balkonger, två rymliga sovrum med generös förvaring så som en walk-in-closet samt flertalet garderober, välplanerat kök samt modernt badrum. Tidstypiska detaljer som fiskbensparkett, generös takhöjd och fönsterbänkar i sten. Från master bedroom når ni bostadens andra balkong med utsikt över Birkagatan och här kan solen njutas av många timmar av dagen.

Spårvagn och matbutik finns alldeles runt husknuten. Välkommen att bo och trivas mitt i Delsjöns fantastiska rekreationsområde!

Läs hela beskrivningen
Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni direkt av den härliga takhöjden och de sobra ytskikten som enhetligt följer bostaden. På golvet ligger ett vackert stengolv som sedan övergår till ekparkett i original. Väggarna är målade i vitt. Till er höger har ni en inbyggd klädkammare bakom spegelskjutdörrar som erbjuder goda förvaringsmöjligheter och till er vänster erbjuds fri avhängning.

Rymligt vardagsrum med plats för både soffa och matsalsbord. Rummet får ett härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti tillsammans med utgången till bostadens ena balkong med utsikt över föreningens grönskande trädgård. För optimalt välbefinnande har ni även en öppen spis som ni kan elda i. Golvet är belagt med en vacker nyslipad fiskbensparkett och väggarna är målade i en grå ton.

Modernt IKEA-kök med skåpsluckor och lådor i en grå ton tillsammans med mässingsknoppar. Ovanför arbetsytorna sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spis och ugn från Smeg, köksfläkt från Siemens, diskmaskin från IKEA och kombinerad kyl med frys från Siemens. Här finns möjlighet till att möblera med ett matbord. De vita väggarna går bra ihop med resterande inredning och på golvet har ni vitlaserad askparkett från Kährs.

Master bedroom går i en harmonisk färgsättning med väggar i en stålblå färg och vacker fiskbensparkett på golvet. Härlig ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Från detta rum når ni bostadens andra balkong med utsikt över Birkagatan som bjuder på dags- och kvällssol. Rummet kan inredas med dubbelsäng med tillhörande sängbord och erbjuder goda förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare.

Bostadens andra sovrum är även det generöst till ytan. I dagsläget är rummet inrett till ett barnrum men går lika bra att ha som ett gästrum eller extra sovrum med plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Ni erbjuds goda förvaringsmöjligheter i fem inbyggda garderober med överskåp. Väggarna är målade i en mintgrön ton och på golvet ligger ekparkett. Utanför detta sovrum är ytterligare tre garderober och ett städskåp placerat.

Stilrent badrum som renoverades under 2016 med schackrutigt klinkergolv tillsammans med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfat på bänkskiva i marmor med kommod och ovansittande spegel, handdukstork, duschhörna med väggar i klarglas samt en tvättmaskin. Ni har även ett praktiskt öppningsbart fönster som bidrar med ljusinsläpp.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader & storstadspuls


Välkommen till populära Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.

Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och dit går det snabbt att ta sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer som Coop och Ica Kvantum och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bland annat öppen förskola, bibliotek och hälsotek.

Det vackra angränsande Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn gör att grönskan samt bad finns på nära håll för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet. GLTK med tennis, padel och Nordic Wellness samt ridklubben Göteborgs Fältrittklubb.

Örgryte erbjuder ett stort utbud av restauranger som restaurang Intill, Oizo, Vinnarium och Enoteca Roma såväl som restauranger utmed Danska vägen och Redbergsplatsen.

Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta