Välkommen till

Vallenvägen 23

Vallenvägen 23
2:a Mollösund

Genomgångslägenhet med härlig balkong i Mollösunds genuina fiskesamhälle

Välkomna till BRF Mollösund och denna pärla på Orusts sydvästra udde. Mitt i denna sommaridyll finns nu en unik möjlighet att köpa en bostadsrätt. Med ett stenkast från hamn, bad och båtliv erbjuds nu ett boende beläget i en fridfull omgivning.

Mollösund är ett gammalt genuint fiskesamhälle med anor från 1500-talet, beläget på sydvästspetsen av Orust. Med omedelbar närhet finner ni den trevliga gästhamnen rymmer mer än hundra gästbåtar. Det finns flera affärer, bl.a. två tankstationer, matvaruaffär, fiskaffärer, restauranger och caféer. Utöver det finner man vackra promenadstråk och en minigolfbana. Under sommartid är det här som mest intensivt med både seglare och besökande såväl som åretruntboende.

Vid början av 1900-talet fanns det som mest 1000 invånare i Mollösund, som därmed var ett av landets största fiskelägen. Fiskenäringen har inte helt försvunnit. Det finns fortfarande några fiskare, en fiskberedningsfabrik och på Mollön torkas ännu långa för framställning av lutfisk. Men framfört allt är Mollösund en populär turistort.

Här är de främsta aktiviteterna på och vid havet. Många fina badplatser, både arrangerade och rent naturliga. Genom sundet, som även kallas havets E6:a, seglar tusentals båtar varje sommar och det är ett stort folknöje att helt enkelt sitta och titta. Busskommunikationer till Göteborg och Uddevalla finns.

Bilder

Planritning

Ekonomi
Bostad
Förening
Karta