Välkommen till

Tånguddsbacken 46

Tånguddsbacken 46
5:a Tångudden

En skärgårdsdröm med utsikt över hamninloppet

Varmt välkomna till denna unika bostad som bjuder på makalös utsikt över hamninloppet, med Älvsborgs fästning i fonden, vidare över Rivöfjorden ända ut till bron mellan Fotö och Hönö! Denna oas erbjuder inte bara en miljövänlig och funktionell bostad med hög standard, utan också ett privilegierat läge. Den generösa altanen mot väster förlänger boendets utrymme och blir ett oumbärligt tillhåll under de varmare månaderna. Bostaden har ljusa naturmaterial i massivträ, sociala ytor med ett stilrent kök i anslutning till vardagsrum där stora fönster och en brinnande braskamin förhöjer atmosfären. På övervåningen finns ett allrum samt tre sovrum i varierande storlek. Till bostaden hör en egen carport, komplett med ett varmförråd intill för extra bekvämlighet.

Engagerad förening, boulebana samt gemensamhetshuset ValöHus, som finns att tillgå för medlemmarna, är ytterligare faktorer som förhöjer helhetsintrycket. Här bor ni i ett mycket attraktivt område med kusten och natursköna miljöer inpå knuten. Utmärkt service bjuds genom flera bra butiker inom bekvämt gångavstånd och goda kommunikationer som tar er in till Göteborgs citykärna eller ut till vackra Långedrag.

Läs hela beskrivningen
Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens 123 kvm disponeras enligt följande:

Den omgivande naturen har inspirerat interiören i huset. Här möts ni av luftiga ytor som för tankarna till den öppna hällmarken. Stora fönster fångar effektivt upp dagsljuset och miljötänket känns i de genuina naturmaterial som dominerar interiören. Huset är byggt av stilrent massivträ som diskret vitlaserats, vilket sätter en naturlig prägel på insidans tak och väggar.

ENTRÉPLAN:
Välkomnande entré med avhängning av ytterkläder och skor direkt till vänster. Entrégolvet är beklätt med praktisk klinker som sedan övergår i ekparkett.

Vardagsrummet har optimalt väst-läge med utsikt över Göteborgs vackra hamninlopp som bjuder på magiska solnedgångar. I detta hus flödar ljuset in hela dagen! Möblera med både matsalsgrupp och soffgrupp för sociala stunder med vänner och familj. Från vardagsrummet når ni bostadens altan belägen med svårslagen utsikt mot vattnet och rofylld natur. Altanen mot väster ger plats för både uppdukat långbord och loungemöblemang. Under den höga altanen har man låtit bygga en praktisk förvaring för ved, trädgårdsredskap och cyklar m.m.

Köket ligger intill vardagsrummet i en öppen planlösning med plats för ett stort middagsbord. De vita kökssnickerierna från Marbodal med anslutningar av ek mot taket ger bra förvaringsmöjlighet. Stilrent stänkskydd och den snygga köksbänken i slitstark och tålig kvartskomposit lyses upp av ledinfälld bänkbelysning. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, fläkt samt integrerad diskmaskin och kyl/frys i fullhöjd.

Innanför köket når ni tvättstugan med gott om förvaring i linneskåp, städskåp och väggskåp samt ljusgrått klinkergolv. Tvättstugan har även en groventré till husets framsida.

Det stora badrummet är kaklat med vitt kakel och ljusgrått klinkergolv med skön underliggande komfortvärme. Hela entréplan har reglerbar golvvärme.

Under trappan till övervåningen finns ett förvaringsutrymme.

ÖVERVÅNING:
På övervåningen slås man av den generösa takhöjden där det är öppet ca 3,5 meter upp till taknock. Detta plan har ett allrum, tre sovrum i varierande storlek och ett badrum med golvvärme. Två av sovrummen har fönster åt två väderstreck och master bedroom är beläget med en otrolig havsutsikt över hamninloppet. Gott om förvaring i flertalet garderober.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Nya Varvet Tångudden
Tångudden vid Nya Varvet ligger på södra sidan av Göteborgs hamninlopp och har en hänförande utsikt över skärgården. Med närheten till havet och dess härliga badvikar samt det korta avståndet till stadens centrum kombineras rogivande skärgårdsliv med pulserande storstadsliv. Området en populär plats för solbad på klipporna, promenader, joggning och avkoppling vid vattnet. Via strandpromenaden tar ni er vidare till Nya Varvet och ända till Klippans vackra naturreservat.

Det är en historisk plats med anor från den tid då Göteborg var en betydande marinbas och skeppsvarv.
Under 1600- och 1700-talet var Nya Varvet ett viktigt skeppsvarv för den svenska flottan. Tångudden var en del av detta område och användes för olika marina ändamål, inklusive underhåll av fartyg och hantering av förnödenheter.

Idag har Tångudden och Nya Varvet omvandlats till ett område för blandad användning, med bostäder, kontor, restauranger och rekreationsområden. Den gamla marinverksamheten har gett plats åt modern stadsutveckling, men historiska byggnader och strukturer har bevarats för att bevara områdets kulturella arv.

Området är populärt bland barnfamiljer, här finns flertalet förskolor och en grundskola, Nya Varvet-skolan. I stadsdelen finns också flertalet föreningar med verksamheter inom idrott, musik och kultur.

I Nya Varvets centrum finns en välsorterad livsmedelsbutik, delikatessbutik, fiskaffär och restaurang Portofino. Bagerier/konditorier och fler livsmedelsbutiker finns också på inom överkomligt avstånd. Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg. Frölunda Torg ligger 5 minuters bilväg bort. Här finns ett stort köpcentrum samt Frölunda Kulturhus.

Tångudden och Nya Varvet inbjuder till välbefinnande i ett behagligt och stadsnära boende vid havet. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta