Välkommen till

Olof Rudbecksgatan 15

Olof Rudbecksgatan 15
1:a Johanneberg

Perfekt etta med bevarad funkischarm

Välkomna till en mysig funkisetta med oslagbar planlösning och bevarad originalinredning som bidrar med en stor dos charm. Lägenheten har genomgående generös takhöjd, tidstypiska plankgolv och listverk samt gjutjärnsradiatorer. Rymligt kök och lättmöblerat allrum där sovalkoven lätt kan skärmas av om man önskar. Här bor du i en välskött förening med god ekonomi och låg belåning. Lugnt läge med vacker entrésida utan trafik som har vidsträckt utsikt över grönska med Liseberg i blickfånget. Närhet till både vacker natur, universitet och allt som innerstaden har att erbjuda.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter två tidstypiska platsbyggda garderober som sträcker sig från golv till tak. Lägenheten har genomgående generös takhöjd, bevarade plankgolv i furu och till största del vitmålade väggar.

Välplanerat kök som har bevarad originalinredning med både över- och underskåp från 1942. Bänkytor i rostfritt med stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl med frys. I köket ryms en matplats och det stora fönstret ger ett härligt ljusinsläpp.

Lättmöblerat allrum som har plats för soffhörna och övrigt möblemang samt en sovalkov som kan skärmas av. Sovalkoven är målad i grått. Ett större fönster bidrar med generöst ljusinsläpp till rummet.

Badrummet har ljusblått klinkergolv och delvis kaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfat, badrumsskåp samt duschhörna med draperi.

I Johanneberg bor ni i hjärtat av Göteborg med närhet till välkända restauranger, biografer, nöjesliv och kultur. Tio minuters gångväg bort finns Avenyn med sitt utbud av shopping, restauranger och nöjesliv. Knutpunkten Korsvägen som ligger precis nedanför backen erbjuder goda buss- och spårvagnskommunikationer till stadens alla hörn. I närheten finner ni även Näckrosdammen, Chalmers samt delar av Göteborgs Universitet.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta