Välkommen till

Månskäregatan 3C

Månskäregatan 3C
3:a Örgryte / Bö

Ljus gaveltrea med öppen spis & balkong i en nästan skuldfri brf

Nu har ni chansen att förvärva denna fantastiska gavellägenhet med tre rum och kök, belägen på första våningen av en lugn återvändsgata där naturen är er närmsta granne. Bostaden har en genomtänkt planlösning med generösa rum, ett fantastiskt ljusinsläpp och högt i tak. Alla ytskikt är bredspacklade och nymålade, och golven är slipade och lackade, vilket skapar en enhetlig och elegant bas för er inredning.
Lägenheten erbjuder två rymliga sovrum, ett helkaklat badrum med golvvärme, ett mysigt kök och ett vardagsrum som imponerar med sin fungerande öppna spis, vilket ger hög mysfaktor. Från vardagsrummet har ni också tillgång till en härlig södervänd balkong. Goda förvaringsmöjligheter i lägenheten och dessutom finns i både vind- och källarförråd. Här bor ni i en välskött förening med god ekonomi och trevliga grannar. Missa inte denna möjlighet, varmt välkomna på visning!

Läs hela beskrivningen
Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför entrédörren möts vi av en ljus och välkomnande hall med ny stavparkett och bredspacklade, vitmålade väggar. Direkt till höger finns det plats för avhängning av ytterkläder och skor.

Några steg in till vänster ligger köket. Det ljusa och rymliga köket har skåpinredning i vitt med släta luckor och tidstypiska beslag köpta på auktion. Bänkskivan är en vit Pertorpsskiva med eklist, och de kvadratiska kakelplattorna är också vita. Den maskinella utrustningen inkluderar induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, inbyggd mikro i bekväm arbetshöjd, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Intill fönsterpartiet finns plats för ett matbord som rymmer hela familjen. Rummet har vitmålade väggar och trägolv som lades in 2018. Fönsterbänkarna är polerade, vilket ger ett extra lyft till rummet.

Bostadens vardagsrum erbjuder generösa ytor och många möbleringsalternativ. Här finns plats för både soffgrupp och matsalsgrupp för den som önskar. Ett stort plus är den fungerande öppna spisen som både smyckar rummet och ger en riktig mysfaktor. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt. Från vardagsrummet nås bostadens södervända balkong, där solen skiner många timmar.

Det större sovrummet har ett härligt ljusinsläpp från fönster i söderläge och gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Golvet är slipat och lackat och väggarna är vitmålade. Förvaringsmöjligheterna är goda med fyra inbyggda garderober i original.

Det andra sovrummet ger plats för dubbelsäng alternativt enkelsäng och skrivbord. Här återfinns samma fiskbensparkett som i vardagsrummet och väggarna är bredspacklade och målade i vitt.

Badrummet som nås från hallen är stilrent och helkaklat med vitt kakel på väggarna och ljusgrå klinker på golvet. Inredningen består av wc, vit handfatskommod, spegelskåp samt en duschhörna med vikbara, välvda väggar i klarglas. Badrummet har golvvärme och el är framdragen för den som önskar installera en tvättmaskin.

Örgryte passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. Läget är optimalt med 5:ans spårvagnshållplats inom två minuters gångavstånd som tar er in till city på 10 minuter eller till Munkebäck och Östra Sjukhuset åt andra hållet. Det finns även fina cykelvägar och det är smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Vid Bö affärscentrum som ligger precis intill finns mataffär, blomsterbutik, två restauranger (även avhämtning) och servicebutik. Rakt över Delsjövägen ligger Stora Torp med Delsjöns golfbana och restaurang. Lilla Torps Allé tar er till GLTK med tennisbanor, gym, bastu och sjukgymnaster. Det är även gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Här ligger Skatås med motionsanläggning och elljusspår.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader & storstadspuls


Välkommen till populära Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.

Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och dit går det snabbt att ta sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer som Coop och Ica Kvantum och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bland annat öppen förskola, bibliotek och hälsotek.

Det vackra angränsande Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn gör att grönskan samt bad finns på nära håll för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet. GLTK med tennis, padel och Nordic Wellness samt ridklubben Göteborgs Fältrittklubb.

Örgryte erbjuder ett stort utbud av restauranger som restaurang Intill, Oizo, Vinnarium och Enoteca Roma såväl som restauranger utmed Danska vägen och Redbergsplatsen.

Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta