Välkommen till

Wingårdsgatan 9A

Wingårdsgatan 9A
2:a Kålltorp

Vindslägenhet där modern inredning möter charmiga detaljer

Välkomna till Wingårdsgatan 9A! En ljus och insynsskyddad vindslägenhet där modern inredning möter charmiga detaljer som snedtak, takfönster samt takbjälkar. Takfönstren ger ett härligt ljusinsläpp och bidrar till en känsla av rymd. Lägenheten känns betydligt större än vad den är med ett smart planerat sovrum och bra förvaringsmöjligheter. Genomgående ljusmålade väggar och en fin ekparkett på golvet. Dessa ljusa ytskikt gör det lätt att sätta sin egen prägel i bostaden med möbler och textiler.

Läs hela beskrivningen
Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Lägenheten disponeras enligt följande:

När ni stiger in genom den gedigna säkerhetsdörren välkomnas ni in i en ljus och inbjudande hall. Golvet är klätt med gråmelerat klinkergolv och väggarna är vitmålade. Till vänster har ni plats för fri avhängning för ytterkläder samt skor.

Vidare in i bostaden kommer ni in till den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum som bjuder in till social samvaro och gemenskap. Rummet bjuder på snedtak och synliga takbjälkar. I takbjälkarna har man även låtit montera ljusslingor som lyser upp taket och skapar en mysig stämning i rummet. De två takfönstren släpper in generöst med ljus och förstärker känslan av rymd. Det finns gott om plats för en soffgrupp, tv-möbel och matbord. Inbyggd förvaring längs ena väggen gör bostaden extra praktisk. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett.

Köksdelen är ett praktiskt arbetarkök som går i klassisk ek. Ovanför den gråmelerade arbetsbänken sitter svart kakel som gör ett snyggt avbrott mot det annars vita. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, köksfläkt samt kombinerad kyl och frys. Allt i rostfritt.

Intill ingången ligger ett sovrum som rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finns inbyggd förvaring längs väggen och ett takfönster som ger fint ljusinsläpp. Även här är väggarna vita och på golvet återfinns ekparketten.

Helkaklat tidlöst badrum med grått klinkergolv med underliggande golvvärme och på väggarna sitter vitt kakel med avbrott för grått kakel i duschhörnan. Inredningen består av WC, handfatskommod, spegel med belysning, infällbara duschväggar i glas samt ett praktiskt vädringsfönster. Badrummet har dessutom en tvätthörna med tvättmaskin med en ovanliggande stenskiva. I taket har ni infällda spotlights samt en takfläkt.

Mycket mysigt område där ni bor centralt men ändå lugnt och tryggt med närhet till natur- och grönområden. Wingårdsgatan ligger med kort gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat och Skatås med motionsanläggning och elljusspår. I närområdet finns mataffär, servicebutik, pizzeria, catering/delikatessbutik, restaurang och blomsterbutik. Goda kommunikationer med spårvagn från närliggande hållplats och det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Kålltorp
Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta