Välkommen till

Tredje Långgatan 36

Tredje Långgatan 36
2:a Linnéstaden

Tidlöst renoverad - Social planlösning - Inglasad balkong

En optimalt disponerad, tidlöst och fint renoverad bostad. Social planlösning där kök och vardagsrum är integrerade i halvöppen plan, stor härlig balkong som bjuder på eftermiddagssol mot gården, rogivande sovrum, mängder med förvaringsmöjligheter via generös klädkammare och helkaklat badrum med dusch.

Belägen i den populära föreningen Brf Galeasen med exceptionellt bra ekonomi och en underbar gård. Bredband ingår även i månadsavgiften.

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på annika.landqvist@lundin.se.

Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Kanske är det just kombinationen av det pulserande nöjeslivet och närheten till Slottsskogen och Botaniska som gjort Linnéstaden till en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar? Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen här så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer, krogar och små butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. I kombination med den starka kvarterskänslan och närheten till Slottsskogens grönska för rekreation och lugn.

Dessutom befinner vi oss nära expansiva Masthuggskajen med internationella intryck som kommer binda ihop staden med vattnet. En plats full av kontraster mellan gammalt och nytt, storslaget och småskaligt, högt och lågt, globalt och lokalt, av affärer, gatuliv och möten. En plats där det är lätt att leva!

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Vi välkomnas in i en precis lagom stor hall med plats för jackavhängning och skor intill entrén.

Golv: Grå klinker.
Väggar: Målade vita (S0500-N).

Kök
Ett fint kök med sobra materialval, vita skåpsluckor, granitbänkskiva och grått kakel. En stor del av väggen mot vardagsrummet har tagits ner och gör numera att köket harmoniserar i halvöppen och social planlösning. Den maskinella utrustningen består av: Spishäll, ugn, köksfläkt, diskmaskin och kombinerad kyl och frys i rostfritt utförande med is-maskin. Matbordet har sin naturliga plats invid fönstret med vy över gården.

Golv: Ekparkett.
Väggar: Målade vita (S0500-N).

Vardagsrum
Ett väl tilltaget vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, sittgrupp och bokhyllor. Rummens disposition gör att ytorna känns större än sina nästan femtiosju kvadrat.

Golv: Ekparkett.
Väggar: Målade vita (S0500-N).

Balkong
En underbar inglasad balkong som nås från vardagsrummet, precis som man vill ha det. Som ett extra rum även under årets kallare månader vänd mot den lugna gården och eftermiddagssolen.

Sovrum
Knäpptyst beläget sover vi gott om natten. Kontrasten är väl påtaglig trots det centrala läget, helt ostört från stadens brus. Sovrummet är stort och rymmer gott och väl en dubbelsäng med tillhörande möblemang och skrivbordsplats. Mängder med förvaringsmöjligheter erbjuds sedan via en generös klädkammare som nås alldeles intill med ingång från vardagsrummet.

Golv: Ekparkett.
Väggar: Målade ljusgrå (S1500-N).

Badrum
Badrummet nås intill bostadens entré. Tidlöst och rymligt, helkaklade väggar i vitt och ljusgrått, och golv belagt med klinker. Utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och dusch med vikbara väggar.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta