Mysigt torp med naturtomt i söderläge & skogen som närmsta granne

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Höbräckevägen 16

Billdal

Kortfakta

Pris/Bud:
2 490 000 kr
Rum:
3 rum
Boarea:
26 kvm
Byggår:
1929
Tomtarea:
933 kvm
Adress:
Höbräckevägen 16,
42750 Billdal
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria

Lundin Värdering

Boka nu
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

Med lantligt läge intill hästhagar och Sandsjöbackas naturreservat ligger denna härliga idyll. Mysigt torp på en naturtomt i söderläge med skogen som närmsta granne bakom. Torpet har fint ljusinsläpp och en charmig interiör som präglas av den karaktäristiska glasverandan, vackra spröjsade fönster, brädgolv och pärlspont. Trevliga sällskapsytor, arbetskök samt stort sovloft med snedtak upp i nock och synliga takbjälkar. Lite kul kuriosa är att torpet byggdes på 20-talet med hjälp av träemballage som användes till importerade amerikanska bilar. Här bor man med närhet till såväl skog och hav som storstad och landsbygd!

Torpet disponeras enligt följande:

Man välkomnas in till en glasveranda med vackra spröjsade fönster i tre väderstreck. Golvet kläs av vitmålat brädgolv och väggarna har vitmålad pärlspont.

Från glasverandan är det öppet mot ett stort rum som kan inredas med matplats och övrigt möblemang. Även här kläs golvet av vitmålat brädgolv och väggarna har vitmålad pärlspont. Ett dubbelfönster med spröjs bidrar med ljusinsläpp.

Vidare ligger ett litet arbetskök som har en stor porslinsvask, arbetsyta och förvaringsmöjligheter. Ljusinsläpp från två spröjsade fönster samt en utgång till trädgården. Golvet kläs av trälaminat och väggarna har vitmålade pärlspont.

Trivsamt vardagsrum med plats för soffa och övrig inredning. Ljusinsläpp från spröjsade fönster i två väderstreck. Golvet kläs av brädgolv och väggarna är målade i vitt tillsammans med framtagen originalvägg i trä.

Via en vitmålad trätrappa tar vi oss vidare upp till ett stort sovloft med snedtak upp i nock och synliga takbjälkar. Här finns gott om utrymme för dubbelsäng och övrig inredning. Golvet kläs av vitmålat brädgolv och väggarna är målade i vitt. Två små fönster bidrar med ljusinsläpp.

WC-separett finns i fristående friggebod.


Billdal är ett område som har allt från pittoreska sekelskifteshus och sommarstugetorp, klassiska 70- och 80-talsvillor till moderna och stilrena radhus. Det finns också enstaka hästgårdar som bidrar till den lantliga känslan. Det är bekvämt avstånd till vardaglig service, butiker, restauranger och caféer vid Kungsporten eller Nya Hovås samt även ridhus, tennisbana och seglarklubb. Billdal gränsar till Sandsjöbacka naturreservat som med sina vida vidder, hedar och ekskog är gjort för långa promenader, trail running eller fågelskådning.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 490 000 kr

Taxeringsvärde: 1 747 000 kr varav byggnadsvärde 143 000 kr (fastställt 2021). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Pantbrev: Det finns 5 pantbrev om sammanlagt 1 190 000 kr.

Energideklaration: Energideklaration ej utförd.

Fastighetsavgift: 8 874 kr/år

Information Fastighet

Adress: Höbräckevägen 16, 42750 Billdal. Mölndal kommun.

Fastighetsbeteckning: Hällesås 1:20

Byggnadstyp: Fritidshus, 1 ½ plan. Byggår: 1929

Byggnadssätt: Stomme:TräFasad:TräVatten/avlopp:Enskilt sommarvatten med grävd brunn. Avlopp saknas. Hällesås är planlagt för kommunalt VA, se separat dokument.

Storlek: Boarea 26 kvm. 3 rum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 933 kvm.

Övrigt: Husets el är kopplat tillsammans med grannhuset. Historiskt har husen haft samma ägare och det förhållandet har bestått. Att skapa ett eget abonnemang kostar ca 5 000-6 000 kr.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Billdal

Blå horisont, skogspromenader och staden om hörnet


Att bo i Billdal innebär att man får njuta av hav och vacker natur och ändå ha nära till storstadslivet. Avståndet till Göteborg är behändigt och nås lätt med bil eller buss.

Billdal, Skintebo och Svindal är namn på byar som en gång låg här. För hundra år sedan var Billdal ett bondesamhälle som tågen på Säröbanan passerade. Idag har området stor charm med vindlande vägar och blandad bebyggelse.

Området är populärt bland barnfamiljer. Här finns flera förskolor och grundskolor, föreningslivet är rikt med verksamheter inom bl.a. segling, fotboll, innebandy och ridsport.

I Billdals olika områden som Skintebo, Uggledal och Lindås hittar man butiker och matställen. Kungsporten och Kodakhuset har ett större utbud av detta.

Billdal är både skogs- och skärgårdsmiljö. Här finns flera lummiga lövskogar med stigar och motionsslingor. Billdals park är en härlig oas och varje år ordnas här traditionellt midsommarfirande. Utmed kustlinjen ligger flera småbåtshamnar och strax utanför möts man av en vacker skärgård. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad.

I Billdal lever man ett aktivt och behagligt liv i vacker miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning