Välkommen till

Fredriksborg

L. Danska vägen 24

Nyproduktion i hjärtat av Örgryte

I stadsdelen Örgryte, vackert beläget i skydd av ett grönskande berg, byggs nu en typ av bostäder som tidigare saknats i området. Högkvalitativa bostadsrätter nära såväl Örgrytes vackert stillsamma villastad, som de lite livligare kvarteren ner mot Redbergsplatsen. Bostäderna kommer stå klara för inflyttning under våren 2024.

Det handlar om tre bostadshus med 46 påkostade bostadsrätter runt en gemensam och skyddad gårdsmiljö. Lägenheterna kommer i olika storlekar, men med betoning på större lägenheter med hög boendekvalitet. Här kommer finnas 32 parkeringsplatser i garage, samt ytterligare ett antal p-platser utomhus, alla med laddare för eldrift. Självklart finns även väl tilltagna och praktiska cykelrum. Dessutom läggs stort fokus på sociala ytor inne på den skyddade gården.

Byggnaderna anpassas givetvis till den speciella kulturmiljön och stadsbilden för att skapa en fin bostadsmiljö. Gestaltningen inspireras därför av omgivningen och den varierande bebyggelse som finns i området. Lika självklart tas frågor som energiförbrukning och miljö på största allvar. Projektet kommer att ha en hög hållbarhetsambition och Svanen-certifieras. Materialen är tänkta att vara både tåliga och sinnliga och detaljerna fint gestaltade.

Historia:
Under 1700-talet valde danska postryttare på väg till Norge en slingrande stig som rundade Göteborg på dess östra sida – allt för att undgå att betala tull och trakasserier på vägen. Under denna tid fanns även ett danskt värdshus i trakterna av nuvarande Redbergsplatsen. Enligt historikerna har Danska vägen fått sitt namn av dessa ryttare. För att hylla denna spännande historia och knyta an till den speciella platsen har vi valt att döpa projektet efter de hästar som dessa modiga ryttare allra helst valde. Nämligen vindsnabba och uthålliga fux från det berömda stuteriet Fredriksborg på norra Själland. Det sägs dessutom att just Lilla Danska vägen var den ursprungliga dragningen av vägen. När man ser kvaliteterna på vår tomt är det inte svårt att tänka sig att de ridande postiljonerna gärna vilade en stund just här i skydd av berget och lövverket.

För att se samtliga bostäder, bilder, och annan information om projektet, besök gärna https://fredriksborg.se/bovaljaren

Niklas
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
Försäljningschef, Mäklare & Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Lundin Nyproduktion

Med Lundin Nyproduktion får du ett team av dedikerade mäklare som följer dig genom hela processen. Välkommen till din nya bostad.

Niklas
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
Försäljningschef, Mäklare & Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Lundin Nyproduktion

Med Lundin Nyproduktion får du ett team av dedikerade mäklare som följer dig genom hela processen. Välkommen till din nya bostad.

Bilder

Området

Örgryte Fredriksborg

Välkommen till ett genuint och klassiskt område med lång historia! Bebyggelsen i denna del av staden är varierad med alltifrån villor och flerbostadshus från olika epoker med prunkande trädgårdar, charmiga landshövdingehus från 1920-talet, stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt.

Händelsernas centrum är Danska vägen där ni finner diverse butiker, mataffärer, restauranger, gatukök, café, konditori, möbelbutik, färgaffär och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, buss, spårvagn eller bil. Det är även smidigt att ta sig ut på E6 och E20.

För barnfamiljen finns det gott om förskolor och skolor som exempelvis Nya Lundenskolan. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

I närområdet ligger vackra Överås Slott som byggdes i början av 1860-talet som bostad för James Dickson med familj. Här har många kända personer varit på fest hos den anrika familjen och i dagsläget är det en festlokal med anor som man kan hyra för privata tillställningar. I anslutning till Överås slott ligger Överåsparken som bjuder på en fin bokskog och storslagen utsikt över Göteborg. Ytterligare grönområde finns vid Prästgårdsparken som har en uppskattad lekplats. Det vackra Delsjöreservatet som också ligger nära tillhands bjuder på vidsträckta skogar med härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta