Nybildad bostadsrättsförening i Mollösunds genuina fiskesamhälle

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Anders Pettersson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Nyproduktion

Med Lundin Nyproduktion får du ett team av dedikerade mäklare som följer dig genom hela processen. Välkommen till din nya bostad.

BRF Mollösund

Mollösund

Kortfakta

Status:
Pågående
Antal bostäder:
14
Rum:
2-3
Boarea:
64,8-81 kvm
Inflyttning:
2021
Adress:
Vallenvägen 23, 25, 27
474 70 Mollösund

Lundin Värdering

Boka nu
Områdesbild - vy över Mollösunds hamn
Områdesbild - vy över Mollösunds hamn
Området erbjuder vackra utsiktspunkter
Området erbjuder vackra utsiktspunkter
Genuin skärgårdsmiljö i hamnen
Genuin skärgårdsmiljö i hamnen
En av Mollösunds många badplatser som ligger i närheten
En av Mollösunds många badplatser som ligger i närheten

Beskrivning

Välkomna till BRF Mollösund och denna pärla på Orusts sydvästra udde. Mitt i denna sommaridyll finns nu en unik möjlighet att köpa en bostadsrätt i en nybildad bostadsrättsförening. Med ett stenkast från hamn, bad och båtliv erbjuds nu ett boende beläget i en fridfull omgivning.

Mollösund är ett gammalt genuint fiskesamhälle med anor från 1500-talet, beläget på sydvästspetsen av Orust. Med omedelbar närhet finner ni den trevliga gästhamnen rymmer mer än hundra gästbåtar. Det finns flera affärer, bl.a. två tankstationer, matvaruaffär, fiskaffärer, restauranger och caféer. Utöver det finner man vackra promenadstråk och en minigolfbana. Under sommartid är det här som mest intensivt med både seglare och besökande såväl som åretruntboende.

Vid början av 1900-talet fanns det som mest 1000 invånare i Mollösund, som därmed var ett av landets största fiskelägen. Fiskenäringen har inte helt försvunnit. Det finns fortfarande några fiskare, en fiskberedningsfabrik och på Mollön torkas ännu långa för framställning av lutfisk. Men framfört allt är Mollösund en populär turistort.

Här är de främsta aktiviteterna på och vid havet. Många fina badplatser, både arrangerade och rent naturliga. Genom sundet, som även kallas havets E6:a, seglar tusentals båtar varje sommar och det är ett stort folknöje att helt enkelt sitta och titta. Busskommunikationer till Göteborg och Uddevalla finns.