Välkommen till

Takgöken

Takgöken
Fixfabriken Majorna

Nyproduktion i perfekt läge

VÄLKOMMEN TILL TAKGÖKEN - Välplanerade bostadsrätter & townhouse i perfekt läge!

Runt Fixfabriken i Majorna byggs nu gedigna kvarter i klassiskt rött tegel. F O Petersons bidrag heter Takgöken och består av 127 bostäder runt en mysig innergård. Takgöken är ritad av arkitekterna Krook & Tjäder och bjuder på allt från 1:or till 5:or. Här finns lägenheter med extra högt i tak och även townhouse i tre etage. Samtliga bostäder har balkong eller uteplats.

I Takgöken har du tillgång till en övernattningslägenhet och en gemensamhetslokal. Lokalen i två plan har både badrum och kök, och är perfekt för fester och större middagar. På gården finns ett orangeri. Det finns också ett verkstadsrum och en elcykel-pool.

Välkommen till ditt nya kvarter

Området runt Fixfabriken håller på att utvecklas till något alldeles extra. Nu är vi med och bidrar till att skapa en trivsam kvartersstad med perfekt läge i attraktiva Majorna. Service som skolor, butiker och vårdcentral finns nära till hands. Dessutom har du Majornas hela utbud av caféer, restauranger och pubar alldeles runt hörnet. Husen i Brf Takgöken tar avstamp i Fixområdets tegelarkitektur och kvarterets olika takhöjder skapar en spännande och livfull karaktär. Gården blir en trygg, grön oas för lek, odling och kreativitet. Med gemensamma ytor både inne och ute finns goda förutsättningar för spontana möten och umgänge i kvarteret.

Tryggt köp med F O Peterson

Bostäderna i Takgöken kommer att vara klara för inflyttning från årsskiftet. Eftersom det är osäkra tider erbjuder vi på F O Peterson ett rejält trygghetspaket med bland annat räntegaranti. Målsättningen att ge dig förutsägbarhet och kontroll inför ditt investeringsbeslut.

Townhouse med två uteplatser och balkong

I Takgökens bottenvåning finns fyra genomgående townhouse, byggda i suterräng och etage. Här får du uteplats både mot gatan och mot gården, och dessutom balkong från ett av sovrummen på övre plan. Planlösningen bjuder på ett rymligt, socialt entréplan med hela 3,8 meters takhöjd. Går du en trappa upp eller ner hittar du mer privata ytor med sovrum, arbetsrum och familjens eget vardagsrum. För samtliga townhouse finns möjlighet att hyra parkeringsplats i gemensamt garage. För att hitta dessa townhouse i bostadsväljaren ska du välja vyn ”Söder” alternativt ”Översikt”.

Tre sovrum och två badrum ger plats för hela familjen

Entréplan mot gatan leder in i en öppen social yta med plats för både kök, middagsbord och soffgrupp. Den tilltagna takhöjden ger en känsla av rymd. Här finns också ett badrum, och ovanpå det ett hemligt krypin som kan fungera som sovloft eller förvaring. En trappa upp hittar du två sovrum, badrum och plats för arbete. På nedre plan finns ytterligare ett sovrum och ett större vardagsrum med utgång mot gårdens uteplats.

Det är lätt att trivas i den här delen av Majorna

Här finns småstadscharmen, närheten till vattnet vid Röda Sten och folklivet runt Mariaplan. Vårt kvarter, med 127 moderna bostadsrätter, ligger i perfekt läge, granne med Fixfabriken och med utsikt över Älvsborgsbron. Området runt fixfabriken håller på att utvecklas till en trivsam kvartersstad, där du har nära till service som skolor, butiker, vårdcentral osv. Dessutom har du Majornas hela utbud av caféer, restauranger och pubar runt hörnet.

En nygammal och medveten del av Göteborg

På den plats där Fixfabriken tidigare låg uppförs nu nya bostadskvarter. Just här bodde stenålderns skärgårdsbor under tusentals år. Läget är lika suveränt, då som nu. Här bor du nära till det mesta; Pulsen omkring Mariaplan. Majornas gedigna utbud. Sannaparkens och Slottskogens härliga grönska. Klippans unika kulturmiljö. Havet såväl som staden.

För att se samtliga bostäder, bilder, och annan information om projektet, besök gärna https://www.fop.se/project/majorna-brf-takgoken/.

Välkommen med din intresseanmälan!

Kevin
ansvariga mäklare
Kevin Arnagård
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se
Elin
Elin Söderlund
Fastighetsmäklare
0704-55 22 82 elin.soderlund@lundin.se
Lundin Nyproduktion

Med Lundin Nyproduktion får du ett team av dedikerade mäklare som följer dig genom hela processen. Välkommen till din nya bostad.

Kevin
ansvariga mäklare
Kevin Arnagård
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se
Elin
Elin Söderlund
Fastighetsmäklare
0704-55 22 82 elin.soderlund@lundin.se
Lundin Nyproduktion

Med Lundin Nyproduktion får du ett team av dedikerade mäklare som följer dig genom hela processen. Välkommen till din nya bostad.

Bilder

Området
Majorna
Majorna är en av Göteborgs mest genuina och charmiga stadsdelar. En stad i staden med eget uttryck och livfullhet. Vindlande kullerstensgator, vackra landshövdingehus och små parker och torg skapar tillsammans områdets trivsamma utseende och levande atmosfär.

Majorna är ett område med gamla anor. Hamnen, älven och havet har sedan århundraden varit livsviktiga för majborna. Härifrån hämtade man sin försörjning och många namn härrör från den tiden då det behövdes både båtbyggare, segelsömmare och repslagare. Idag är kajerna både arbetsplatser och härliga rekreationsområden. Och från många av Majornas kullar har man utsikt mot älvmynningen.

Stadsdelen sjuder av aktivitet för alla åldrar. Musik- och kulturlivet är rikt och det finns gott om idrottsföreningar och träningsställen. I kvarteren hittar man ett brett och varierat utbud av butiker, mysiga caféer och restauranger. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Majorna är en populär stadsdel för studenter, flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. För barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor.

Små parker, som Söderlingska parken i Gathenhielmska kulturreservatet, finner man i de egna kvarteren. Klippan, Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga oaser året om.

I Majorna lever man ett aktivt storstadsliv i en charmerande småstadsmiljö med både havet och grönskan inpå knuten.

Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta